Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Czyli mam pyknac 3 i 4 bateryjka z tego co widze,tak? Hehe,nic nie widac jak sie to zrobi? Myslicie,ze procek bez problemow pojdzie na gwarancje jakby cos kiedys sie stalo? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Witam, Czy po przepaleniu mostków za pomocą bateryjki lub zasilacza jak zrobił to"mechl!n". Jest możliwe ponowne ich połączenie. W przypadku jakiegoś błędu. :?: pozdr, Adam L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Witam, również proszę o rozwinięcie tematu awaryjnego łączenia mostków ponieważ przymierzam się na swojej leciwej MSI K7T LE do mnożnika 15 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Przepalone mostki da się połączyć, ale połączenie będzie widoczne. Jako że w wyniku przepalania nie powstają otwory, nie trzeba ich zaklejać SuperGlue jak to było w przypadku odblokowywania palomino. Punkty łaczy się klejem/lakierem przewodzącym. Można też lutować :D . Podejrzewam, że nawet stary trik z ołówkiem powinien działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Mechl!n , jak tam oc - wykreciles cos wiecej?? , no wlasnie co do mnoznika np 13.5 czy juz probowales go odblokowac - a umnie w biosie tez sa mnozniki do x15 ( 13, 14 , 15 - w sumie to ten sam bios co masz ty :) ) . Napisz cos , jak juz bedziesz eksperymentowal z tymi połówkami (mnoznikow). POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jeszcze jedo - mam nadzieje ze po odblokowaniu mnoznika np 13.5 , wszystkie mnozniki do 12.5 beda tak samo dostepne jak teraz - beda ??? Moim zdaniem mnoznik np 13.5 powinien dzialac bezproblemowo - przecierz to XP2200+ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Przepalone mostki da się połączyć, ale połączenie będzie widoczne. Jako że w wyniku przepalania nie powstają otwory, nie trzeba ich zaklejać SuperGlue jak to było w przypadku odblokowywania palomino. Punkty łaczy się klejem/lakierem przewodzącym. Można też lutować :D . Podejrzewam, że nawet stary trik z ołówkiem powinien działać. Czyliprzepalenie bateryjka nie jest wogole widoczne? W sumi fajnie.Zastanawiam sie narazie jakie napiecie odblokowac,bo moja plyta daje max o 0,1 w gore,wiec chyba 1,75. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Witam, TO DZIAŁA!!!. :D :D Właśnie przepaliłem mostki na x13. I wszystko gra. Procek widziany jest przez płyte jako 2100Xp. Miałem zamiar zrobć na x15. Ale przez przypadek przerwałem nie ten mostek. :evil: Użyłem do tego celu zasilacza do walkmena. Takiego co można ustawiać napięcie 6V starczyło. :) pozdr, Adam L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 A czy ktos probowal tego na AXP 0,18 czy wszyscy "mecza" ;) 0,13 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jeszcze jedo - mam nadzieje ze po odblokowaniu mnoznika np 13.5 , wszystkie mnozniki do 12.5 beda tak samo dostepne jak teraz - beda ??? Oczywiście że NIE. Będzie działał tylko ten mnożnik, który ustawisz na L3. Po wybraniu w biosie innego komputer nie rechnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 x 14 też działa :D : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Hmmm myslicie ze Palomino tez ruszy z mnoznikiem 14 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jeszcze jedo - mam nadzieje ze po odblokowaniu mnoznika np 13.5 , wszystkie mnozniki do 12.5 beda tak samo dostepne jak teraz - beda ??? Oczywiście że NIE. Będzie działał tylko ten mnożnik, który ustawisz na L3. Po wybraniu w biosie innego komputer nie rechnie. Dzieki , za info - wlasnie mialem brac sie za przecinanie mostkow - ale w tym wypadku sobie odpuszcze :? , poniewaz chce zmienic płyte na jakąs z nforce2 (pewnie epox) - a 13.5 czy 14 x 200 to juz raczej nie wyciagne 8O . Wiem ze mozna zamalowywac pozniej mostki - ale wtedy juz po gwarancji . POZDRO BTW - wyciagnoles wiecej niz 2.3 ghz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Potwierdzam x14 działa. Ale musiałem podnieść napięcie do 1.65V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Zajebista sprawa z tymi mostkami:-)Dziala mi i 13,14, 15,16,..Tylko na mnozniku14.5 mam 21:-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Ja bez zadnego przepalania puscilem procka na mnozniku 13*133 14*133 a na mnozniku 15*133 musialem dac napiecie 1.7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Ja bez zadnego przepalania puscilem procka na mnozniku 13*133 14*133 a na mnozniku 15*133 musialem dac napiecie 1.7VOoo ludzie... skoro masz plyte, ktora nie sprawdza mostka L3 odpowiedzialnego za mnoznik ponizej/powyzej 12.5 to jest oczywiste, ze dzialaja Ci wszystkie mnozniki. Jednak nie wszyscy tak maja... U mnie mnozniki sa "dzielone" i plyta wybiera odpowiedni wlasnie na podstawie tego mostka. (5.0/13.0, 6.0/14.0, itd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 pozniej sprobuje odpalic procka na mnozniku 16*133 i powiem czy sie udalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Dzisiaj zabrałem się za cięcie mostków. Odblokowałem sobie 14 i mam 2450 czyli 3100+ :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Jeżeli max mnożnik w biosie wynosi 15 a ja przetnę mostki np. na 16 to? Próbował już ktoś tak zrobić kompa w ch.... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Dzisiaj zabrałem się za cięcie mostków. Odblokowałem sobie 14 i mam 2450 czyli 3100+ :twisted: :twisted: Lepiej powiedz jakie napiecie dajesz do takiego 3100+ :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Postawilem procka na 16*128 na 1,8V. Jak sie naucze wklejac screeny na forum to wkleje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 no i poszlo :twisted: :twisted: :twisted: przepalilem dwa mostki i mam default mnoznik 12.5 proc zglasza sie jako 2000+ fsb dalem na 166 , 1.75 core i mam athlona 2600+@fsb 333 :twisted: rozumiem ze nie masz na plycie mozliwosci zmiany mnoznika. moze ktos kto probowal podobnej techniki przepalania mostkow powie czy teraz ma odblokowane 3 mnozniki w gore, czy tez proca nie da sie ruszyc dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Jeżeli max mnożnik w biosie wynosi 15 a ja przetnę mostki np. na 16 to? Próbował już ktoś tak zrobić kompa w ch.... :?: Dołączam się do pytania powyżej. BTW- nie wiem, czy czytaliście o odblokowywaniu BARTONA. Łączy się dwa piny procesora lub gniazda socketA. Ponoć ta sama sztuczka wykonana na Thoroughbredzie odblokowuje mnożniki powyżej x12.5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Probowal juz ktos zmieniac to w Palomino Chodzi mi o mostki L10 Mam zamiar dzisiaj zmienic ich konfiguracje. Jak myslicie, czy to wystarczy do odblokowania wyzszych mnoznikow? Czy tec trzeba ruszyc mostki L3 :roll: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 mechl!n napisał BTW- nie wiem, czy czytaliście o odblokowywaniu BARTONA. Łączy się dwa piny procesora lub gniazda socketA. Ponoć ta sama sztuczka wykonana na Thoroughbredzie odblokowuje mnożniki powyżej x12.5. bądź uprzejmy podać link do tych informacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam jedno pytanko: czy kombinowanie z L3 da odpalic procka na mnozniku powiedzmy 14, jesli plyta glowna ma zakres regulacji jedynie do 12,5?(no w koncu na stronie Solteka pisza, ze chodzic beda nawet xp 2600+.. wiec...). Moj Athlonik ma standardowo wszystkie L3 przerwane... wec wystarczylby zwykly olowek i kawalek tasmy klejacej (hehe i jakby co zero sladow :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=[SZERYF]=- Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam pytanie do tych co już przepalili mostki. Czym przepalaliście (skąd był prąd ,zasilacz ,bateria etc) i może trochę więcej szczegółow. Ja próbowałem i kicha. Najpierw wziałem baterię i za pomocą igieł lekarskich podłączyłem sie do mostka a koleś podłączył na chwile baterię 9V . Mostek sie nie przepalił. Potem urzyłem zasilacza od nokii i też nie pomogło (niezła iskra już była) ,to musi być chyba cholernie duży prąd do przepalenia albo trzeba dłużej trzymać (ja dosłownie chwila nawet nie 0.5 sek). Napiszcie jak długo trzymaliście pod prądem ten mostek ?? Wg mnie ten sposób z bateryjką to jakiś żart ,chyba ,ze na zachodize maja mocniejsze baterie. Mam JIUHB z 2 tygodnia '03 , idzie na 12.5x160 bez podoszenia napięcia ,więc jeszcze dużo może. Niestety płyta na KT266A i trochę szkoda mi męczyć dyski na wysokim tak PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 przeczytaj co napisano wyrzej !!!!!!!!!!!! zasilacz do walkmana 6V !!!!!!!!!!!!! wiec jaki zart ? lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=[SZERYF]=- Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ślepy nie jestem a czytać też umiem to ,ze mam dotychczas jeden post o niczym nie świadczy. Próbowałem zasilaczem od telefonu i baterią 9V i się nie przepaliło ,chodzi mi o to czy trzeba to jakoś dłużej przytrzymać żeby sie przepaliło czy wszystkim udało sie to zrobić w ułamku sekundy. Zasilaczem od kompa to i może się da przepalić błyskawicznie bo on ma duży prąd zwarciowy ale na pewno nie baterią ,więc się pytam czy przytrzymać to dłużej pod napięciem :). Wartość napięcia jakim się przepala nie ma tu znaczenia bo liczy się tylko jaki popłynie prąd tylko nie wiem czy kołować mocnieszy zasilacz czy po prostu potrzymać na tym co mam trochę dłużej. Chyba ci co przepalili mogą powiedzieć jak to zrobili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...