Skocz do zawartości
Gość Bio

Xp Się ładuje I Reset...

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj odpaliłem Medievaluatea 2 i w czasie grania pc speaker wyjechał mi z dźwiękiem coś ala straż pożarna. Wyłączyłem i stwierdziłem że przeczyszczę se kompa... rozpiąłem wszystko, przeczyściłem podpiąłem i zonk... Jest pasek ładowania XP, pokazuje się kursor i reset :-/ jakiś clue co z tym zrobić? Wiem, że wentylator na NB mi padł i jutro jade do proline po radiator zalmana :]...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może taśme od dysku źle podłączyłeś przy składaniu...

Jak można taśme źle podpiąć? :lol: Toż to fizycznie nie możliwe... a nawet jeśli ktoś na siłe by to zrobił to napewno nie ujrzałby paska ładowania windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz mi, że można :D... Ten "dzyndzel" przy taśmie nie jest aż takim utrudnieniem, żeby nie dało rady, jak się chce albo nie myśli :P.

Można wiedzieć, jaki wogóle masz sprzęt? Spróbuj parę razy wyjąć i włożyć RAMce albo grafikę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można taśme źle podpiąć? :lol: Toż to fizycznie nie możliwe... a nawet jeśli ktoś na siłe by to zrobił to napewno nie ujrzałby paska ładowania windowsa.

heh Może nie tyle co źle a za słabo u mnie na przykład jak nie użyjesz troche siły do podłączenia taśmy to albo wogóle dysku nie widzi albo sys sie włącza normalnie a potem różne cuda sie potrafią dziać.. :wink:

apropos złego podłączenia kiedyś na ślepo podłaczałem taśme do cd-roma i troche za dużo siły odwrotnie pchałem wtyke i efektem tego było kilka zgiętych pinów w cd-rom'ie ale to było dawno temu :lol:

Edytowane przez hubi_89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci się sypnął wentyl na NB to pewnie poszły przekłamania na dysk i się system posypał. Jeśli to jakaś jesnoukładowa płyta (np NF4) to scenariusz jaki podałem jest niemal pewny. Możesz spróbować chkdsk zrobić z płyty jak koledzy wcześniej proponowali ale wcześniej daj oczywiście jakiś nawiew na NB bo usmażysz mobo.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pierwsza sprawa, to wlasnie chlodzenie NB, ale moze byc jeszcze cos. Sprawdz dokladnie, czy zaden klebek kurzy nie styka jakichs dwoch "stykow" na plycie glownej. Mialem podobny kiedys problem, jak wlasnie gdzies zapodzial sie klebek kurzu i polaczyl jakies dwa styki przy NB. Jego usuniecie rozwiazalo problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok byłem od środy nocy w szpitalu i teraz wróciłm (boże dzięk ize dałeś knopixxa live CD :] )

1. komp:

Sempron 2500+

Abit NF-7 rev. 2.0- manta rays bios

Gigabyte radeon 9550

CD r Lite on jakiś tam

HDD z systemem - Barracuda 120GB

Ram - Kingmax 512MB 400MHz

2. nic nie kręcone

3. Kondensatory całe :]

4. na NB jest już zalman i dalej nic :-/

5. spróbuje popodłączać wszystko jescze raz i się zobaczy

6. dało by się wszystko zrobić bez formata? bo jakoś mi się nie widzi utrata wszystkiego :-/ (instalacji itd...)

6. Dało by się problem rozwiązać bez formata

(knoppix chodzi fajnie i bez problemów - z CD)

przełożymłem ram do innego slotu i zauwazyłem że resetuje się przy "ładowaniu ustawień osobstych" można to jakoś naprawić z poziomu knoppixa?

spróbuję jeszcze podmienić kernel32.dll - nie działa :-/

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi