Gość Bio Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 dzisiaj odpaliłem Medievaluatea 2 i w czasie grania pc speaker wyjechał mi z dźwiękiem coś ala straż pożarna. Wyłączyłem i stwierdziłem że przeczyszczę se kompa... rozpiąłem wszystko, przeczyściłem podpiąłem i zonk... Jest pasek ładowania XP, pokazuje się kursor i reset :-/ jakiś clue co z tym zrobić? Wiem, że wentylator na NB mi padł i jutro jade do proline po radiator zalmana :]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 kondensatory całe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 może taśme od dysku źle podłączyłeś przy składaniu, spróbuj jeszcze raz wszystko rozłożyć i złożyć, zjedź z taktowaniami proca w dół jeśli był podkręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jaki zasilacz?? Sprawdź temperaturę procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 może taśme od dysku źle podłączyłeś przy składaniu...Jak można taśme źle podpiąć? :lol: Toż to fizycznie nie możliwe... a nawet jeśli ktoś na siłe by to zrobił to napewno nie ujrzałby paska ładowania windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Wierz mi, że można :D... Ten "dzyndzel" przy taśmie nie jest aż takim utrudnieniem, żeby nie dało rady, jak się chce albo nie myśli :P. Można wiedzieć, jaki wogóle masz sprzęt? Spróbuj parę razy wyjąć i włożyć RAMce albo grafikę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Jak można taśme źle podpiąć? :lol: Toż to fizycznie nie możliwe... a nawet jeśli ktoś na siłe by to zrobił to napewno nie ujrzałby paska ładowania windowsa.heh Może nie tyle co źle a za słabo u mnie na przykład jak nie użyjesz troche siły do podłączenia taśmy to albo wogóle dysku nie widzi albo sys sie włącza normalnie a potem różne cuda sie potrafią dziać.. :wink: apropos złego podłączenia kiedyś na ślepo podłaczałem taśme do cd-roma i troche za dużo siły odwrotnie pchałem wtyke i efektem tego było kilka zgiętych pinów w cd-rom'ie ale to było dawno temu :lol: Edytowane 7 Grudnia 2006 przez hubi_89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Oprócz tego co ww., na Twoim miejscu, porządnie ochłodziłbym nb, potem zastanawiał się nad resztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Sprawdź dysk z konsoli na płycie instalacyjnej chkdskiem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A może po prostu system się sypnął? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja Ci się sypnął wentyl na NB to pewnie poszły przekłamania na dysk i się system posypał. Jeśli to jakaś jesnoukładowa płyta (np NF4) to scenariusz jaki podałem jest niemal pewny. Możesz spróbować chkdsk zrobić z płyty jak koledzy wcześniej proponowali ale wcześniej daj oczywiście jakiś nawiew na NB bo usmażysz mobo. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 No pierwsza sprawa, to wlasnie chlodzenie NB, ale moze byc jeszcze cos. Sprawdz dokladnie, czy zaden klebek kurzy nie styka jakichs dwoch "stykow" na plycie glownej. Mialem podobny kiedys problem, jak wlasnie gdzies zapodzial sie klebek kurzu i polaczyl jakies dwa styki przy NB. Jego usuniecie rozwiazalo problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) ok byłem od środy nocy w szpitalu i teraz wróciłm (boże dzięk ize dałeś knopixxa live CD :] ) 1. komp: Sempron 2500+ Abit NF-7 rev. 2.0- manta rays bios Gigabyte radeon 9550 CD r Lite on jakiś tam HDD z systemem - Barracuda 120GB Ram - Kingmax 512MB 400MHz 2. nic nie kręcone 3. Kondensatory całe :] 4. na NB jest już zalman i dalej nic :-/ 5. spróbuje popodłączać wszystko jescze raz i się zobaczy 6. dało by się wszystko zrobić bez formata? bo jakoś mi się nie widzi utrata wszystkiego :-/ (instalacji itd...) 6. Dało by się problem rozwiązać bez formata (knoppix chodzi fajnie i bez problemów - z CD) przełożymłem ram do innego slotu i zauwazyłem że resetuje się przy "ładowaniu ustawień osobstych" można to jakoś naprawić z poziomu knoppixa? spróbuję jeszcze podmienić kernel32.dll - nie działa :-/ Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...