Skocz do zawartości
glock18

Przesiadka Z Socket A

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zmienić podzespoły komputera. Obecna konfiguracja:

cpu: athlon mobile 2500

mobo: Abit NF7-S rev. 2.0

grafa: leadteak 6600gt agp

ram: 2 x 512mb kingmax

Komputera głównie używam do:

Gier, programowania, wirtualna maszyna(vmware), telewizja(skystar2), grafika (3dstudio, photoshop), internet(p2p).

Wstępnie wybrałem części które ma zamiar wymienić. Proszę o ewentualnie o korektę?

cpu: c2d e6300 Czy opłaca się dopłacić do e6600 lub ewentualnie kupić jakiś procesor AMD?

mobo: Asus P5W64 WS PRO ,Asus P5B Deluxe max do 1000zł. Czy warto kupić płytę z SLI?

grafa: Radeon X1950 Pro Asus lub cos innego do 1000zł bo i tak później mam zamiar kupić kartę zgodna z dx10.

ram: Z wyborem pamięci ma największy problem słyszałem pozytywne opinie o pamięciach Crucial Ballistix (2GB) rozważam też możliwość zakupu 4GB.

p.s. Za ile mógłbym sprzedać części z mojej obecnej konfiguracji.

Edytowane przez glock18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odp nr 1: e6300 kup i tak go skrecisz spokojnie na wiecej niz e6400 ma czestotliwosc

odp nr 2:poco taka droga plyta jezeli chcesz uzywac SLI to musisz wiedziec ze tylko da sie polaczyc 2 GF-y ja polecam plytke z biostara jest niezla i idzie ja wyrwac za 400zl .

odp nr3:jak zamirzasz i tak zmieniac vga na dx 10 to poco taka droga grafa styknie ci na dzien dzisiejszy GF 7600GS galaxy 1,2ns

odp nr 4: jak chcesz krecic dobrze procka wez ramki 800mhz DDR2 ja polecalbytm patrioty llk g.skill ocz lub mushkiny do wybrou do kolory

Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIOSTAR TFORCE 965PT plyta glowna

grafa jest pewna duza roznica ty masz tego gf-a 6600 na agp jak domniemywam a teraz musisz kupic karta na pci express wiec polecalbym tego GF-a 7600GS skoro i tak chcesz zmienic pozniej na dx 10 wiec nie oplaca sie tyle kasy wsadzac ja bym kupil nawet GF 7300GT jak najtaniej skoro chcesz dx 10 pozniej szkoda teraz kasy na karte dx10 w lutym bedziesz mial do wyboru GF seria 8 i atir600 na dx 10 wiec raczej zbieraj kase i w to zainwestuj:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz spokojnie da radę.

Procka kupuj E6300 - spokjnie podkręcisz go do poziomu E6600, a nawet więcej. Co do płyty, zabawa w SLI jest jak dla mnie zupełnie nieopłacalna. Bierz Biostara TForce lub Gigabyte DS3. Co do grafiki, skoro czekasz na DX10, to kup teraz Palit Sonic GeForce 7600GS 256MB DDR3 - dobra i tania karta, i dosyć wydajna, lepsza od GF7300GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wiecej ramu? Planuje minimum 2gb.

Czy te GoodRAMy na Micronach D9 dobre są do OC?

Jasne, tylko ramy mają ostatnio tendencje do spadku cen. 2GB to tak naprawde minimum dzisiaj, jesli Cię stac to kupuj, juz wtedy nie koniecznie na micronach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi