glock18 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Planuje zmienić podzespoły komputera. Obecna konfiguracja: cpu: athlon mobile 2500 mobo: Abit NF7-S rev. 2.0 grafa: leadteak 6600gt agp ram: 2 x 512mb kingmax Komputera głównie używam do: Gier, programowania, wirtualna maszyna(vmware), telewizja(skystar2), grafika (3dstudio, photoshop), internet(p2p). Wstępnie wybrałem części które ma zamiar wymienić. Proszę o ewentualnie o korektę? cpu: c2d e6300 Czy opłaca się dopłacić do e6600 lub ewentualnie kupić jakiś procesor AMD? mobo: Asus P5W64 WS PRO ,Asus P5B Deluxe max do 1000zł. Czy warto kupić płytę z SLI? grafa: Radeon X1950 Pro Asus lub cos innego do 1000zł bo i tak później mam zamiar kupić kartę zgodna z dx10. ram: Z wyborem pamięci ma największy problem słyszałem pozytywne opinie o pamięciach Crucial Ballistix (2GB) rozważam też możliwość zakupu 4GB. p.s. Za ile mógłbym sprzedać części z mojej obecnej konfiguracji. Edytowane 6 Grudnia 2006 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 kurde mac poszukaj na allegro podobnych zestaw i wywnioskuj ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 odp nr 1: e6300 kup i tak go skrecisz spokojnie na wiecej niz e6400 ma czestotliwosc odp nr 2:poco taka droga plyta jezeli chcesz uzywac SLI to musisz wiedziec ze tylko da sie polaczyc 2 GF-y ja polecam plytke z biostara jest niezla i idzie ja wyrwac za 400zl . odp nr3:jak zamirzasz i tak zmieniac vga na dx 10 to poco taka droga grafa styknie ci na dzien dzisiejszy GF 7600GS galaxy 1,2ns odp nr 4: jak chcesz krecic dobrze procka wez ramki 800mhz DDR2 ja polecalbytm patrioty llk g.skill ocz lub mushkiny do wybrou do kolory Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) 1. Na jakim chipsecie kupić płytę po c2d? 2. Czy bedzie duża różnica w wydajności pomiedzy 7600gs a moja obecną kartą 6600gt? 3. Opłaca się kupować 4GB ram? Edytowane 6 Grudnia 2006 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 BIOSTAR TFORCE 965PT plyta glowna grafa jest pewna duza roznica ty masz tego gf-a 6600 na agp jak domniemywam a teraz musisz kupic karta na pci express wiec polecalbym tego GF-a 7600GS skoro i tak chcesz zmienic pozniej na dx 10 wiec nie oplaca sie tyle kasy wsadzac ja bym kupil nawet GF 7300GT jak najtaniej skoro chcesz dx 10 pozniej szkoda teraz kasy na karte dx10 w lutym bedziesz mial do wyboru GF seria 8 i atir600 na dx 10 wiec raczej zbieraj kase i w to zainwestuj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Czy Tagan TG380-U01 uciagnie moją nową konfiguracje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 da sobie rade .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Z palcem w du... Pośladkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zasilacz spokojnie da radę. Procka kupuj E6300 - spokjnie podkręcisz go do poziomu E6600, a nawet więcej. Co do płyty, zabawa w SLI jest jak dla mnie zupełnie nieopłacalna. Bierz Biostara TForce lub Gigabyte DS3. Co do grafiki, skoro czekasz na DX10, to kup teraz Palit Sonic GeForce 7600GS 256MB DDR3 - dobra i tania karta, i dosyć wydajna, lepsza od GF7300GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Jakie pamięci mi polecicie do tej konfiguracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 GoodRAMy na Micronach D9 na przykład :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czy opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wiecej ramu? Planuje minimum 2gb. Czy te GoodRAMy na Micronach D9 dobre są do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czy opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wiecej ramu? Planuje minimum 2gb. Czy te GoodRAMy na Micronach D9 dobre są do OC? Jasne, tylko ramy mają ostatnio tendencje do spadku cen. 2GB to tak naprawde minimum dzisiaj, jesli Cię stac to kupuj, juz wtedy nie koniecznie na micronach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Cię stac to kupuj, juz wtedy nie koniecznie na micronachW takim razie to co polecacie? Na wymianę (cpu,mobo,grafy,ram) planuje przeznaczyć około 3tys ale zawsze mogę wygospodarować dodatkowy 1tys :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...