Shenlong Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Czy może ktoś testował tego antyvira http://www.antivirus.comodo.com/ ? Bo nie mogę się zdecydować co zainstalować: Avast! Home Edition AVG Free Edition Avira AntiVir PersonalEdition lub tego comodo :x Moze jakis link do testow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Avast - odradzam - straszny śmieć. Mało że jest nikle skuteczny jako program antywirusowy to do tego zawiesza czasami system a do tego te codzienne komunikaty o całej masie hakerów próbujących włamać się na Twojego kompa... żenujące AVG - całkiem niezły ale ma jedną wredną cechę - dość często samoistnie skanuje Ci twardy dysk co zamula kompa na starcie. Avira - fajny programik ale od września płatny i nie zaktualizuje Ci się baza antywirusowa jeśli nie wykupisz pełnej wersji. comodo - ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Avast - używam od niedawna, jak na razie sobie chwalę. Wcześniej miałem AVG, ale odniosłem wrażenie, że avast mi mniej kompa muli i został. Co do komunikatów o hakerach to nie mogę potwierdzić, bo u mnie nic takiego nie wyskakuje, firewall (outpost) wyświetli mi czasami jakiś komunikat, ale avast nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Avira - fajny programik ale od września płatny i nie zaktualizuje Ci się baza antywirusowa jeśli nie wykupisz pełnej wersji.To ciekawe, bo u mnie się aktualizuje na wersji darmowej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h-y-d-e Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Bardzo dobre opinie zbiera ostatnio AOL Active Virus Shield (antywirus), nato miast w kwestii comodo to chwalony jest ich firewall Comodo Personal Firewall. Oba programy oczywiście darmowe do uzytku domowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 ja mam avasta, bo na kacperskiego mi sie skonczyła licencja... darmowa :twisted: i jesli Ci wyskakują jakieś informacje o hakerach, to najwyraźniej nie potrafisz ustawić kilku opcji w ustawieniach... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 To że ludziom sie komputery wieszają przez avasta to też pewnie kwestia ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja myśle że to akurat kwestja brudu, kurzu, lamerstwa i nie dbania o system ;) Ja tam mam avasta i nie narzekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Hmmm. Może, może. Ja tam właśnie ściągam AOL. Potestuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Avira - fajny programik ale od września płatny i nie zaktualizuje Ci się baza antywirusowa jeśli nie wykupisz pełnej wersji. To ciekawe, bo u mnie się aktualizuje na wersji darmowej :D U mnie też się bez problemu aktualizuje codziennie, a płatny w wersji premium to był od kiedy pamiętam... Edytowane 7 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A u mnie nie. I wszystkie nowe instalki pobierane z internetu nie aktualizują się. Stare owszem, ale nie nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Avast - odradzam - straszny śmieć. Mało że jest nikle skuteczny jako program antywirusowy to do tego zawiesza czasami system a do tego te codzienne komunikaty o całej masie hakerów próbujących włamać się na Twojego kompa... żenująceMuszę powiedzieć, że to stwierdzenie jest baardzo ciekawe. Zapewne kolega nie wszedł nawet w ustawienia odpowiednich skanerów or smth? Wiechy kompa od avasta? Pierwsze słysze... a avasta już troche używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Heh. Sory (bez obrazy) ale rośmieszające są takie stwierdzenia typu: "ja używam i mi się nie psuje to i wszystkim się nie będzie psuć". Panowie więcej profesjonalizmu. Z takimi diagnozami to się można z kumplami z knajpy dzielić a nie na poważnym forum. A poza tym poszukajcie sobie w szukajce bo nawet tutaj (albo na tłiku) jest post o tym że avast zawiesza kompa. A ja sam się też spotkałem z takimi przypadkami. A co do ustawień to prawda - nie grzebałem w żadnych ustawieniach avasta z prostej przyczyny - nigdy go nie używałem. Ale widziałem u innych takie cuda wianki. A skoro program domyślnie ma takie uciążliwe ustawienia (a 90% społeczeństwa jedzie na domyślnych bo się boi albo nie potrafi sobie zmienić) to nie jest dobrze. Avast jaki jest każdy widzi. Jak to mówią ile ludzi tyle odmiennych zdań na dany temat. Ja nie polecam Wy chwalicie i tak każdy w końcu konfiguruje komputer pod siebie samego jak mu jest wygodnie. Może zbyt brutalnie go potraktowałęm ale po prostu ja nie polecam. Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Ja odradzam AVG. Najgorszy z używanych prze zemnie antywirów. Tyle ile on wirusów wpuszczał to tylko :mur: :mur: Edytowane 7 Grudnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Miałem avasta i jest super. Nie wiem co tu mówisz o wieszaniu, atakach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...