Skocz do zawartości
Shenlong

Comodo Av - Co To Za Wynalazek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Avast - odradzam - straszny śmieć. Mało że jest nikle skuteczny jako program antywirusowy to do tego zawiesza czasami system a do tego te codzienne komunikaty o całej masie hakerów próbujących włamać się na Twojego kompa... żenujące

AVG - całkiem niezły ale ma jedną wredną cechę - dość często samoistnie skanuje Ci twardy dysk co zamula kompa na starcie.

Avira - fajny programik ale od września płatny i nie zaktualizuje Ci się baza antywirusowa jeśli nie wykupisz pełnej wersji.

comodo - ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avast - używam od niedawna, jak na razie sobie chwalę. Wcześniej miałem AVG, ale odniosłem wrażenie, że avast mi mniej kompa muli i został.

Co do komunikatów o hakerach to nie mogę potwierdzić, bo u mnie nic takiego nie wyskakuje, firewall (outpost) wyświetli mi czasami jakiś komunikat, ale avast nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avira - fajny programik ale od września płatny i nie zaktualizuje Ci się baza antywirusowa jeśli nie wykupisz pełnej wersji.

To ciekawe, bo u mnie się aktualizuje na wersji darmowej :D

U mnie też się bez problemu aktualizuje codziennie, a płatny w wersji premium to był od kiedy pamiętam...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avast - odradzam - straszny śmieć. Mało że jest nikle skuteczny jako program antywirusowy to do tego zawiesza czasami system a do tego te codzienne komunikaty o całej masie hakerów próbujących włamać się na Twojego kompa... żenujące

Muszę powiedzieć, że to stwierdzenie jest baardzo ciekawe. Zapewne kolega nie wszedł nawet w ustawienia odpowiednich skanerów or smth?

Wiechy kompa od avasta? Pierwsze słysze... a avasta już troche używam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. Sory (bez obrazy) ale rośmieszające są takie stwierdzenia typu: "ja używam i mi się nie psuje to i wszystkim się nie będzie psuć". Panowie więcej profesjonalizmu. Z takimi diagnozami to się można z kumplami z knajpy dzielić a nie na poważnym forum. A poza tym poszukajcie sobie w szukajce bo nawet tutaj (albo na tłiku) jest post o tym że avast zawiesza kompa. A ja sam się też spotkałem z takimi przypadkami.

A co do ustawień to prawda - nie grzebałem w żadnych ustawieniach avasta z prostej przyczyny - nigdy go nie używałem. Ale widziałem u innych takie cuda wianki. A skoro program domyślnie ma takie uciążliwe ustawienia (a 90% społeczeństwa jedzie na domyślnych bo się boi albo nie potrafi sobie zmienić) to nie jest dobrze.

Avast jaki jest każdy widzi. Jak to mówią ile ludzi tyle odmiennych zdań na dany temat. Ja nie polecam Wy chwalicie i tak każdy w końcu konfiguruje komputer pod siebie samego jak mu jest wygodnie. Może zbyt brutalnie go potraktowałęm ale po prostu ja nie polecam.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi