Hugster Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam. Zacząłem użytkować Viste rc2 5744. Zainstalowałem ją na osobnej partcycji. Po za nią mam też Windowsa XP HE. Systemy działają bezproblemowo, przy starcie mam menu wyboru systemu. Na każdej z tych partycji musiałem zainstalować gg, poczte, przeglądarke, office itd. Nie ma w tym problemu ale jeśli przechodzę z jednego systemu na drugi to nie mam aktualnej poczty, archiwum gg itd. Zastanawiam się czy jeśli stworze jeszcze jedna partycję gdzie poinstaluje oprogramowanie to będę mógł korzystać z niego na każdym systemie bez problemów? Biorę pod uwagę, że systemy robią wpisy do rejestrów ale może się uda...? A tak po polsku mówiąc: partycja C: Win XP HE partycja D: Win Vista partycja E: zainstalowane programy partycja F: dane Mam trochę czasu więc zamierzam to wypróbować ale może ktoś z Was myślał nad tym? --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nic nie da, programy trzymają stawienia w profilach systemowych. Zamiast gg zainstaluj tlena, moze trzymac profil w katalogu programu. Przeglądarka Firefox, poczta - thunderbird > w obu mozna ustawic profil na osobnej partycji i korzystac nawet i na 10 systemach z tych samych ustawień. Office'a musisz i tak instalowac na kazdym systemie oddzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...