860lacov Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak w temacie. Potrzebuję jakiegoś programu, który będzie pokazywał ikonki programów jakie uruchamiają się razem ze startem systemu. Kiedyś coś takiego miałem, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Szukam programu darmowego i najlepiej takiego, którego nie trzeba instalować. Szukałem w googlach, ale tam znalazłem same wersje instalacyjne, a że programu użyję pewanie raz na miesiąc albo i rzadziej to wolałbym żeby mi nie zaśmiecał dodatkowo systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 CodeStuff Starter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) najprostszym i darmowym programem do kontroli auto-startu jest: regedit nie trzeba instalować bo juz jest z systemem Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autoruns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Lub też w Uruchom wpisujesz MSCONFIG i w ostatniej zakładce odchacza co nie chcesz aby się uruchamiało ze startem systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 @Zawadaki @Cywa Może nie jestem zawodowcem, ale wiem o ich istnieniu. Jednak napisałem, że chodzi mi o program który pokarze ikony uruchamianych programów. Najczęściej używam msconfig, ale czasem zdarzy się, że jakiś program ma inną nazwę czy coś i wtedy trzeba szukać, a jak powiedział mój wykładowca: "lenistwo jest motorem postępu" ja jestem dość leniwy także wolę sprawę uprościć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Przecież dostałeś odpowiedź http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=1448&t=29 a może do kompletu jeszcze to się przyda ? http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssExplorer.mspx Edytowane 8 Grudnia 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja polecam Startup Manager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 @Zawadaki @Cywa Może nie jestem zawodowcem, ale wiem o ich istnieniu. Jednak napisałem, że chodzi mi o program który pokarze ikony uruchamianych programów. Najczęściej używam msconfig, ale czasem zdarzy się, że jakiś program ma inną nazwę czy coś i wtedy trzeba szukać, a jak powiedział mój wykładowca: "lenistwo jest motorem postępu" ja jestem dość leniwy także wolę sprawę uprościć :) ... przez co nie możesz skorzystać z szukajki forumowej/googlowej? Poza tym po co Ci ikony, skoro podane masz pełne ścieżki do programów np. w msconfigu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 hijackthis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ... przez co nie możesz skorzystać z szukajki forumowej/googlowej? Poza tym po co Ci ikony, skoro podane masz pełne ścieżki do programów np. w msconfigu? Bo automatycznie tworzył mi się skrót na pulpicie, ale udało się to zlikwidować. Mam jeszcze jedno pytanko. Zainstalowałem sobie program shadowuser Uruchamia się on automatycznie z systemem, ale oprócz togo automatycznie otwiera mi się przy starcie systemu folder, w którym zainstalowałem ten program czyli D:\Programy Oczywiście jeśli wyłączę shadowuser'a z autostartu to problem nie występuje, ale nie jest to dobre rozwiązanie bo jeśli program nie uruchomi się z systemem to w zasadzie się nie przyda. Wiecie może o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...