demisen Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Który tuner tv jest lepszy ? [ moze polecicie cos innego do ~ 120zl ]. Czy mozna przez to zgrywac to co leci w tv na dysk ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14066 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30058 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Który tuner tv jest lepszy ? [ moze polecicie cos innego do ~ 120zl ]. Czy mozna przez to zgrywac to co leci w tv na dysk ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14066 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30058 Lepszy moim zdaniem jest Copmro x200 właśnie mam go od paru godzin za 117zl ;) wcześniej miałem flyvideo 3000 i różnice są w jakości obrazu oraz bezawaryjności rzecz jasna na korzyść compro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja mam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14066 i jestem bardzo zadowolony, żadnych problemów. Zgrywanie w rozdziałce 768x576 Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) @Dziuby jakiego programu używasz ?? Bo firmowy to katastrofa !! Zastosowałeś jakiś wzmacniacz sygnału ?? Bo ja kupiłem WinFast TV2000 XP Expert i mam same problemy z nim !! Probowałem oryginalnego softa i działał 2 dni i sie już nie chciał uruchamiać. Dodatkowo obraz był fatalny...ale pewnie z powodu iż głowice z Kart TV są słabe i dodatkowo sygnał jest rozdzielony miedzy dwa TV. Podejrzewam iż trzeba będzie kupić wzmacniacz szerokopasmowy za około 90 zł i mieć nadzieje że "ruszy". Co sadzisz o mojej teorii ?? Edytowane 8 Grudnia 2006 przez kfh13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Istnieje coś takiego jak ustawienia :P . Obraz ustawia się w konfiguracji programu. Mam taką kartę, obraz nie zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie.tak Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 [attaCo chmentid=11299] Co chcesz wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeśli korzystasz z oryginalnego softa to naciśnij na DEL przy nadawaniu nazw programom :D Problem pewnie polega na tym iż wy nie macie nic dodatkowego do kablówki podłączonego a ja mam i nominalnie to zmniejsza moc sygnału...zwłaszcza jeśli chodzi o wyższe pasma...wiec np TVP1 mam bardzo ładnie ale TVN Turbo czy TVN Style :oops: już nie za bardzo.... Czy ktoś z dużą ilością odbiorników na chacie korzysta ze wzmacniacza szerokopasmowego ?? Bo chce wiedzieć czy to coś da !! Dodatkowo radio jest fatalne....nawet Radia Maryja (najsilniejszy sygnał u mnie) nie mogę dobrze uchwycić. Ta ogromna kablowa antena nic nie daje !! Probowałem teleskopową i poprowadzić na zewnątrz, ale efekt nie wiele lepszy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 a jakbys poszedl do kablowki i powiedzial ze chcesz dodatkowe osobne gniazdko do komputera samo tak zeby nie bylo dzielone itp itd sam komp (osobny sygnal) koszt gniazdka chyba 55zl przynajmniej u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 i 7,50 zł dodatkowego abonamentu za tzw. drugi odbiornik i dodatkowo kara 3000zł....u mnie nie można podłączać Kart TV !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 @Dziuby jakiego programu używasz ?? Bo firmowy to katastrofa !! Zastosowałeś jakiś wzmacniacz sygnału ?? Bo ja kupiłem WinFast TV2000 XP Expert i mam same problemy z nim !! Probowałem oryginalnego softa i działał 2 dni i sie już nie chciał uruchamiać. Dodatkowo obraz był fatalny...ale pewnie z powodu iż głowice z Kart TV są słabe i dodatkowo sygnał jest rozdzielony miedzy dwa TV. Podejrzewam iż trzeba będzie kupić wzmacniacz szerokopasmowy za około 90 zł i mieć nadzieje że "ruszy". Co sadzisz o mojej teorii ?? Wzmacniam sygnał TV. Soft firmowy innego nie znalazłem, nawet założyłem temat na PurePc o innym oprogramowaniu do tej karty Ustaw sygnał tak jak piszą wyżej na najwyższy, jeżeli będzie mrowić to musisz kupić wzmacniacz najlepiej taki który na potencjometr (+/- 20 zł). Będziesz mógł dokładnie dostroić sygnał i uniknąć przebijania kanałów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja wcześniej miałem do kompa podłączoną kablówkę, ale obraz był fatalny, więc kupiłem przejściówkę i podłączyłem Cyfrę+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja wcześniej miałem do kompa podłączoną kablówkę, ale obraz był fatalny, więc kupiłem przejściówkę i podłączyłem Cyfrę+...Możesz pokazać tą przejściókę i jakiś opis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Do Winfasta polecam pozbyć się od razu firmowego oprogramowania i zainstalować sobie ChrisTV. Nie obsługuje pilota (na siłę niby się da zrobić żeby działał, ale mi sie nie chce :D ) ale jest za to o wiele bardziej przyjazny w obsludze. Jest jeszcze prog taki jak MeuhMeuhTV 3, ktory oprocz normalnych funkcji oferuje jeszcze jeden bonus charakterystyczny dla kart opartych na BT878 (zainteresowani wiedzą o co chodzi :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A myślałem że ChrisTV nie obsługuje układu Conexant na którym jest WinFast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...