Skocz do zawartości
demisen

Tuner Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Który tuner tv jest lepszy ? [ moze polecicie cos innego do ~ 120zl ]. Czy mozna przez to zgrywac to co leci w tv na dysk ?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14066

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30058

Lepszy moim zdaniem jest Copmro x200 właśnie mam go od paru godzin za 117zl ;) wcześniej miałem flyvideo 3000 i różnice są w jakości obrazu oraz bezawaryjności rzecz jasna na korzyść compro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dziuby jakiego programu używasz ?? Bo firmowy to katastrofa !! Zastosowałeś jakiś wzmacniacz sygnału ??

Bo ja kupiłem WinFast TV2000 XP Expert i mam same problemy z nim !!

Probowałem oryginalnego softa i działał 2 dni i sie już nie chciał uruchamiać. Dodatkowo obraz był fatalny...ale pewnie z powodu iż głowice z Kart TV są słabe i dodatkowo sygnał jest rozdzielony miedzy dwa TV. Podejrzewam iż trzeba będzie kupić wzmacniacz szerokopasmowy za około 90 zł i mieć nadzieje że "ruszy". Co sadzisz o mojej teorii ??

Edytowane przez kfh13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli korzystasz z oryginalnego softa to naciśnij na DEL przy nadawaniu nazw programom :D

Problem pewnie polega na tym iż wy nie macie nic dodatkowego do kablówki podłączonego a ja mam i nominalnie to zmniejsza moc sygnału...zwłaszcza jeśli chodzi o wyższe pasma...wiec np TVP1 mam bardzo ładnie ale TVN Turbo czy TVN Style :oops: już nie za bardzo....

Czy ktoś z dużą ilością odbiorników na chacie korzysta ze wzmacniacza szerokopasmowego ??

Bo chce wiedzieć czy to coś da !!

Dodatkowo radio jest fatalne....nawet Radia Maryja (najsilniejszy sygnał u mnie) nie mogę dobrze uchwycić. Ta ogromna kablowa antena nic nie daje !! Probowałem teleskopową i poprowadzić na zewnątrz, ale efekt nie wiele lepszy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dziuby jakiego programu używasz ?? Bo firmowy to katastrofa !! Zastosowałeś jakiś wzmacniacz sygnału ??

Bo ja kupiłem WinFast TV2000 XP Expert i mam same problemy z nim !!

Probowałem oryginalnego softa i działał 2 dni i sie już nie chciał uruchamiać. Dodatkowo obraz był fatalny...ale pewnie z powodu iż głowice z Kart TV są słabe i dodatkowo sygnał jest rozdzielony miedzy dwa TV. Podejrzewam iż trzeba będzie kupić wzmacniacz szerokopasmowy za około 90 zł i mieć nadzieje że "ruszy". Co sadzisz o mojej teorii ??

Wzmacniam sygnał TV.

Soft firmowy innego nie znalazłem, nawet założyłem temat na PurePc o innym oprogramowaniu do tej karty

Ustaw sygnał tak jak piszą wyżej na najwyższy, jeżeli będzie mrowić to musisz kupić wzmacniacz najlepiej taki który na potencjometr (+/- 20 zł). Będziesz mógł dokładnie dostroić sygnał i uniknąć przebijania kanałów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Winfasta polecam pozbyć się od razu firmowego oprogramowania i zainstalować sobie ChrisTV. Nie obsługuje pilota (na siłę niby się da zrobić żeby działał, ale mi sie nie chce :D ) ale jest za to o wiele bardziej przyjazny w obsludze. Jest jeszcze prog taki jak MeuhMeuhTV 3, ktory oprocz normalnych funkcji oferuje jeszcze jeden bonus charakterystyczny dla kart opartych na BT878 (zainteresowani wiedzą o co chodzi :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi