Skocz do zawartości
VirusxXx

Dobra Grafa Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jaką mi radzicie kupić karte do 150zł, nie mówię że ma być super nie wiem co tylko poprostu dobra grafa lepsza od GF5200FX, no i żeby miała efekty graficzne(nie chodzi mi o gry typu FEAR tylko np. most wanted czyli takie co mają już po pół roku lub te co wyszły miesąc dwa temu tylko mają poprostu słabsze wymagania ale potrzebują lepszej grafy np. carbon) A no i karta musi mieć 128 ramu no i 128bit na szynach. Kupię tylko z allegro.

Pozdrawiam!

Edytowane przez VirusxXx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Witam!

Jaką mi radzicie kupić karte do 150zł, nie mówię że ma być super nie wiem co tylko poprostu dobra grafa lepsza od GF5200FX, no i żeby miała efekty graficzne(nie chodzi mi o gry typu FEAR tylko np. most wanted czyli takie co mają już po pół roku lub te co wyszły miesąc dwa temu tylko mają poprostu słabsze wymagania ale potrzebują lepszej grafy np. carbon) A no i karta musi mieć 128 ramu no i 128bit na szynach. Kupię tylko z allegro.

Pozdrawiam!

Na grafice za 150 zł nie pograsz w Carbona. 9500@9700 jest lepsza od GF5200FX ale w nowych tytułach i tak już sobie nie radzi. Ale jak masz tylko 150 zł to nic lepszego nie znajdziesz. 150zł to w sumie trochę kasy jest może gdybyś poczekał na święta uzbierałbyś na coś pokroju 7300GT czy x800 :wink: Ceny tych kart zaczynają się w okolicach 360zł ale idzie już na nich pograć w najnowsze tytuły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj jakiegoś 6600le lub jak się da to pełnego 6600. Kumpel ma 6600le i gra w carbona i most wanted na w miare dobrych detalach i nie narzeka na fps.

http://www.allegro.pl/item147306542_gf_660..._ddr_foto_.html

http://www.allegro.pl/item148324970_geforc...28mb_agpx8.html

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na r9600pro@500/800 gralem w NFSMW i proc 4ghz i 2x512mb i mialem~35fps na full detalavh i 1024x768 :-P nie bylo tragicznie :) ale jedna wolał bym r9500pro ktory sie moduje na 8 potokow bo 8 potokow to nie 4 :-P

edit:

co prawda robilem ~5k w 3d mark 2003 :) :lol:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludwiczek, właśnie na święta mam zamiar kupić karte :-P, 7300GT trochę za droga no i nie na moją podstawę chyba ;), jak wcześmniej napisałem że nie chcem grać w niewiadomo jakie gry które wyjdą za dwa lub trzy lata, kartę potrzebuję do większości Need for Speed Most Wanted lub Carbon, ale także chciałbym zobaczyć lepsze efekty w np. farcry itp., raczej wynienie 5200 na radeona 9500 jak mi radzicie, na innych forach pytałem mówili to samo, na początku dostałem 6200 128mb 64bit ale się dowiedziałe że jest słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

7300gt jak najbardziej jest na AGP ( bo na PCIEX to ty tego GFa raczej nie masz ;) ) Jak chcesz wszystkie efekty w Far Cry'u to dopiero od serii 6xxx gfów i seri 1xxx od ATI. Widziałem jak chodzi 9500 w Carbonie i Most Wanted grywalną grą bym tego nie nazwał ;] Za to widziałem jak chodzi na 7300GT nie na max detalach ale na medium idzie pograć.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na grafice za 150 zł nie pograsz w Carbona. 9500@9700 jest lepsza od GF5200FX ale w nowych tytułach i tak już sobie nie radzi. Ale jak masz tylko 150 zł to nic lepszego nie znajdziesz. 150zł to w sumie trochę kasy jest może gdybyś poczekał na święta uzbierałbyś na coś pokroju 7300GT czy x800 :wink: Ceny tych kart zaczynają się w okolicach 360zł ale idzie już na nich pograć w najnowsze tytuły.

NIe prawda. ja na 9200 64mb gram na nisko-średnich w carbon :)

A może coś takiego?:

http://www.allegro.pl/item146372936_bezglo...bit_.html#photo

Edytowane przez PaBlO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja polecam 9500Pro - Lanc miał kiedyś i sam miałem dla niego klienta ale strasznie niezdecydowanego (no i nie kupił frajer jeden). Opłaca się próbować zmodować 9500 na 9700.

Ew. możesz spróbować z geforce 6200 na agp i zmodować na 6600gt ale wątpię abyś trafił na taki egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do carbona to ja tez śmigam na mocno średnich tzn podchodzących pod wysokie icon_razz.gif icon_razz.gif

i bez zająknięcia gra śmiga ;] grafa oczywiście z podpisu :]

Chodzi git bo twoja grafa nie obsługuje kilku efektów które oferuje carbon i stąd ta płynność :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie co do efektów:

1) Muszę mieć Motion blur to jest dla mnie najważniejszy efekt ze wszystkiego

2) Jakiś Antyalising(chyba tak sie pisze :lol: ) by się przydał chociaż x2

3) Odbicia refleksów na aucie

4) Jakieś dodatkowe efekty graficzne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Właśnie co do efektów:

2) Jakiś Antyalising(chyba tak sie pisze :lol: ) by się przydał chociaż x2

Do tego minimum 7300GT :wink: Na karcie za 150zł nie pograsz przyzwoicie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie co do efektów:

2) Jakiś ]Antyalising(chyba tak sie pisze :lol: ) by się przydał chociaż x2

Nie za dużo wymagasz ? To katra budżetowa, a takie opcje to przy 6800/7300GT by chodziły płynnie.

Naucz się, że jak chcesz coś dobrego to musisz trochę zapłacić.

Twoja metoda <<za część do kompa nie zapłacę więcej niż 160zł>> którą się do tej pory trzymałeś nie jest dobra.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Co do efektów najważniejszy jest motion blur(napisałem przecież, reszta MOŻE być)

2) Cy wy myślicie [jakieś tam słowo] że pieniądze leżą na ziemi czy gdzieś, ludzie zastanówcie się!

Skąd mam brać kase?! Dor roboty jak bym nawet chciał iść to i tak nie pójde bo nie mam jeszcze odpowiedniego wieku...

Jeśli znajdziecie w necie jakąś metode dawania kasy za darmo to mi ją podeślijcie na majla, jeśli mówie że 150-160 to za tyle ma być a nie szukacie kart za ponad 200 walicie mi jakieś 7300GT mimo że mi w ogóle nie wejdzie, ale piszeeeecie ostro żeby napisać(przykładowo: koleś chce monitor za 800zł to co mam mu dać monitor najlepszy za ponad 2000) ludzie zastanówcie sie trochę, jeśli macie coś takiego wypisywać to proszę modów żeby zamknęli temat i po sprawie.....

Przypomne nazwe tematu: DOBRA grafa do gier, nie jakaś nie z tej ziemi!

Równie dobrze ja moge wejść na jakieś temat kolesia który szuka za 250zł grafy to dam mu link do aukcji karty za 400zł dlaczego nie weźmie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam 9500Pro - Lanc miał kiedyś i sam miałem dla niego klienta ale strasznie niezdecydowanego (no i nie kupił frajer jeden). Opłaca się próbować zmodować 9500 na 9700.

Ew. możesz spróbować z geforce 6200 na agp i zmodować na 6600gt ale wątpię abyś trafił na taki egzemplarz.

Lanc miał 9500 @ 9700 ;]]

9500 pro - 128 bit 8 potoków

9500 @ 9700 - 256 bit 8 potoków ;>

No i są 2 wersje 9500 z 128 bit i 256bit ;) 128 się odblokowuje na 95Pro, a 256bit na 97 ;] To tak gwoli ściśłości :)

A co do grania to MW na all max + AA, bez cieni [bo wyglądają koszmarnie na ATI] w 1024x768 chodził bardzo przyzwoicie ;) FPS na poziomie 20-40 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc miał 9500 @ 9700 ;]]

9500 pro - 128 bit 8 potoków

9500 @ 9700 - 256 bit 8 potoków ;>

No i są 2 wersje 9500 z 128 bit i 256bit ;) 128 się odblokowuje na 95Pro, a 256bit na 97 ;] To tak gwoli ściśłości :)

A co do grania to MW na all max + AA, bez cieni [bo wyglądają koszmarnie na ATI] w 1024x768 chodził bardzo przyzwoicie ;) FPS na poziomie 20-40 ;)

No modzika 9500@9700 bym szukał ;) Lol nawet nie pamiętam by te 9500@9700 miały 8 potoków ;) O 256 bitowej szynie pamięci to wiedziałem :) Co do MW to jestem w stanie uwierzyć :) Bierz więc 9500@9700 , albo szukaj taniej 9700l. Na Allegro całkiem spory wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

1) Co do efektów najważniejszy jest motion blur(napisałem przecież, reszta MOŻE być)

2) Cy wy myślicie [jakieś tam słowo] że pieniądze leżą na ziemi czy gdzieś, ludzie zastanówcie się!

I to się tu nie godzi za 150 zł nie będziesz miał efektów a i nie które gry będą chodzić tragicznie na LOW :wink: Ale jak tam chcesz wyrzuć 150 zł by dalej nie móc grać nawet na LOW :wink: Radeona 9500 polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi