1jaa Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Otoż mam router Linksys BEFSR41 i mam 4 megowego neta. Na tym routerze net rozdzielony jest na 10 komputerów. Problem w tym, że jeżeli ktoś ściąga coś to zabiera cały transfer co uniemożliwia surfowanie innym po internecie. Czy jest taka możliwość zeby ustawić tak na routerze żeby jaoś rozgraniczyć ten transfer innym np każdemu po 50kB?(przykład) Serwer nie wchodzi w gre bo o wiele więcej będzie prądu pobierało niż router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Na tym routerze nic nie zrobisz... Może poinstalować netlimitera na każdym kompie i w ten sposób ograniczyć pasm P2P.... Najlepiej sprzedaj tego Linka i łykaj Motorole http://allegro.pl/item144773137_motorola_w...0mw_dd_wrt.html Edytowane 7 Grudnia 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) witam masz QoS ( zakladka a&g ) mozesz tu ustawic rozne priorytety ale tylko dla 4 portow (tyle jest w tym sprzeciorku) na 10 stacji czytaj wyzej ( soft ) a motorolla nic nie da :((((((((( P.S. no i to wireless :P Edytowane 7 Grudnia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 :oops: Racja... Zmilił mnie opis w kilku sklepach internetowych, gdzie nic nie pisali o QOS :-| A motka jak najbardziej zda egzamin, dotego masz tam dość porządne QOS z pod DD-WRT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A jak to w ustawieniach ustawić te porty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...