_Quba_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Wszystkich :) Kolega mnie poprosił aby Was zapytać, który z poniższych konfigów bardziej opłaca się kupić? Zestaw na AMD AMD Athlon 64 X2 3600+ OEM + AC Freezer 64Pro ;DFI Infinity Ultra II M2 (do zmodowania ołówkiem), ew. droższa DFI Infinity SLI M2 2x512MB DDR2 Goodram Pro 2x Palit Sonic 7600GS 256MB DDR3 Zestaw na C2D Core2Duo E6300 + AC Freezer 7; Biostar TForce 965PT; 2x512MB DDR2 Goodram Pro ;Palit 7900GS 256MB DDR3 Co zmienić? Czy tak zostawić? Komputer będzie podkręcany na tyle ile pozwoli fabryka :rolleyes: Komputer ma służyć do grania, filmów, internetu- do wszystkiego ;) Liczę na waszą pomoc Pozdrawiam, Kuba B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zestaw drugi jak najbardziej :) Lepszy procek, lepsza grafa - czegoż chcieć więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zestaw drugi jak najbardziej :) Lepszy procek, lepsza grafa - czegoż chcieć więcej :) No grafę to akurat ma lepszą AM2, bo to SLI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 no niby sli powinno byc wydajniejsze ale chyba tylko w markach... pamietaj ze nie wszystkie gry obsługują sli;) konfig nr 2 jak najbardziej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja też namawiam na C2D, tylko czy ta płyta pozwoli na dobre o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 FBS ~ 400 na pewno pęknie. Płytka najlepsza w swoim przedziale cenowym B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Zestaw nr.2 bo po pierwsze C2d-daje kopa, i lepsza grafa :-P SLI g***o warte :-P na tych GPU :) Edytowane 7 Grudnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 no niby sli powinno byc wydajniejsze ale chyba tylko w markach... pamietaj ze nie wszystkie gry obsługują sli;) konfig nr 2 jak najbardziej..R U sure? To chyba zależy od tego czy sterownik pracuje w trybie sli, a nie od tego czy gra na to pozwala. Może miałeś na myśli dwa rdzenie cpu? Ja też namawiam na C2D, tylko czy ta płyta pozwoli na dobre o/c?Na anandtechu przebili nawet 500. Na pamięci daje tylko 2,3V, ale przy takiej cenie bym nie narzekał. No i mam wątpliwości czy te dwie 7600GS na pewno będą gorsze od jednej 7900GS. SLI nie jest wcale takie słabe, tylko proc musi dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 C2D, C2D i jeszcze raz C2D. Ja także mimo, że mogę sobie kupić AMD Athlon 64 X2 przechodzę na C2D :) . WARTO!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jak już 2 jaja to zdecydowanie C2D... Mnie nie było stać to zmuszony byłem na AMD i teraz pozostaje mi wymiana na A64X2 w niedalekiej przyszłości. Ale takie życie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie będę oryginalny i powiem zestaw z Cd2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Patrz sig te czarne słowo :wink: czyli wiesz co masz brac :) Edytowane 10 Grudnia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jak najbardziej c2d jest duzo wydjaniejszy od tego athlona(heh i pomysles ze kiedys bylem zagorzalym fanem AMD ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx19 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 nic nowego pewnie nie wniose... c2d wiadomo lepsze. natomiast jakby sie uparl na 1 to niech chociaz te pality zmieni na galaxy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ok. Dzięki wszystkim za odpowiedzi w wątku ;) Wybrany zestaw to: Core2Duo E6300 + AC Freezer 7; Biostar TForce 965PT; 2x512MB DDR2 OCZ 800Mhz ;Palit 7900GS 256MB DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 zestaw 2, aczkolwiek nie wykorzystasz jego możliwości na 1gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 C2D i jedna ksotka ramu 1GB, bo drugą i tak będzie musiał dokupić. (Może też wziąć od razu 2GB. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...