koldyka Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Plyta jak w temacie (rev 1.1) procek to duren 800 (czekam az listonosz doniesie t-breda). Dokladnie tydzien temu odebralem plyte, zainstalowalem Win XP Pro SP1 i stery nvidii 2.03, na pocztaku wszystko bylo ok. Ale od 2 dni mam ciagle zwiechy - i to jakie, nigdy sie z takim dziwactwem nie spotkalem. Obojetnie co bym nie robil, przegladal strony www, nawet teraz jak to pisze, nawet kiedy nic na kompie nie robie (winda jest odpalona i kilka programow w trayu np norton antivirus, mbm, firewall) po 5-10 minutach obraz zamiera, nie moge poruszac kursorem, klawiatura tez nie dziala. Najdziwniejsze jest to, ze kiedy nacisne przycisk wysuwania tacki nagrywarki moge znowu przez ok 2 sekundy ruszac kursorem a pozniej znowu freeze jak tacka sie chowa znowu ruszam 2 sekundy i freeze, tak mozna w nieskonczonosc. Jedynym wyjsciem jest reset po czym winda sie odpala i po 5-10 min to samo. Czy ktos mial takie cos?? Czym to moze byc spowodowane (northbridge i southbridge sa bardzo gorace, radiator na northbridge az parzy - moze to dlatego, ale nie sadze?) Na ide1 mam 2 dyski twarde na ide2 mam dvd i nagrywarke. Oprocz tego jest tez sb live 5.1 (pci slot 3). Procek jest chlodzony wc z cpc (to syf wiem nie komentujcie na nic lepszego mnie narazie nie stac). Pamiatki 2 x samsung 256 333 MHz. Mam najnowszy bios (po flashu bez zmian). Help me plis. Moze wystarczy winde przeinstalowac (czy to mozliwe ze winda jest temu winna?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 hmm... wiec tak po pierwsze skoro masz live'a to powylaczaj w biosie wszystkie zbede fajerwerki tzn. np.: dzwiekowke ktorej i tak nie uzywasz (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) po drugie wiem ze 8RDA+ maja problemy z chlodzeniem SB i NB na 8RDA tego nie ma u mnie SB jak i NB jest zaledwie letni zeby nie powiedziec chlodny. Wiec tak jest kilka mozliwosci pierwsza najbardziej optymistyczna reinstalnij winde tylko nie na XP a na siakas inna np.: 2000, 98 sprawdz bo byc moze masz tego XP spapranego i to przez to ci sie wszystko sypie. Druga ewentualnosc nie masz wylaczonej dzwiekowki w biosie i wchodzi w konflikt z livem Trzecia najbardziej pesymistyczna trafiles na walniety egzemplarz mobo must go to servis :( pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koldyka Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Dzieki za odp (bios sprawdzalem, a co do dzwieku to mam inne zdanie)ale chyba znalazlem juz winowajce - okazala sie nim nagrywarka, bo kiedy ja odlaczylem winda nie wiesza sie. Czy to znaczy, ze jest juz popsuta/psuje sie (mam LG GCE-8160B)? Czy to naprawde moze byc wina nagrywarki (kiedy sie tak wiesza nagrywarka nie jest uzywana, nawet nie ma w nie plyty)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Możliwe. Sprawdź czy nie jest na tej samej taśmie z innym urzadzeniem w tym samym trybie (master, slave) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koldyka Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Możliwe. Sprawdź czy nie jest na tej samej taśmie z innym urzadzeniem w tym samym trybie (master, slave) Jest na jednej tasmie bo inaczej nie moze byc, nagrywara jest na master a dvd na slave. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 To wywal ja:P wymien kabel! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a moze to wina Norton Antivirus o ile pamietam to sa soft ten powoduje zawieszanie Epoxow na nForce 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a moze to wina Norton Antivirus o ile pamietam to sa soft ten powoduje zawieszanie Epoxow na nForce 2. Chyba nie bardzo. Może w specyficznych sytuacjach. U mnie jest instalowany prawie na samym początku i nie powoduje żadnych zwiech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a btw. tak przy okazji ja mam Epoxa tez rev 1.1 ale mostki u mnie nie sa goraca a juz napewno nie parza :o :o jak je dotykam po calym dniu pracy moga miec zaledwie ok 35*C :lol: :lol: czy cos jest nie tak ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiamWidać niedoingormowany jesteś ;). Soundstorm jest lepszy od Live'a, a nawet Audigy :]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiamWidać niedoingormowany jesteś ;). Soundstorm jest lepszy od Live'a, a nawet Audigy :]. moze i lepszy w testach i specyfikacji,ale lece o browar ze na najlepszych glosniczkach komputerowych nie zauwazysz roznicy w jakosci dzwieku miedzy Soundstorm'em a Live'em 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiamWidać niedoingormowany jesteś ;). Soundstorm jest lepszy od Live'a, a nawet Audigy :]. moze i lepszy w testach i specyfikacji,ale lece o browar ze na najlepszych glosniczkach komputerowych nie zauwazysz roznicy w jakosci dzwieku miedzy Soundstorm'em a Live'em 5.1 własnie przegrałes browca wczoraj byłem u kumpla który zakupił 8rda+ i miał wczesniej live- duzo czasu spędziełem na "odsłuchu" tego co potrafi s.storm i naprawde moge stwierdzic ze gra lepiej niz live (głosniki to dtt2200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koldyka Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 własnie przegrałes browca wczoraj byłem u kumpla który zakupił 8rda+ i miał wczesniej live- duzo czasu spędziełem na "odsłuchu" tego co potrafi s.storm i naprawde moge stwierdzic ze gra lepiej niz live (głosniki to dtt2200) mam te same glosniki ale one niestety nie maja dekodera dolby digital wiec dzwieku dd na soundstormie nie bedzie a na sb live 5.1 jest. Wracajac do tematu co moze byc z ta nagrywara? Tasma musi byc dobra bo jest na niej dvd podpiete i dziala, wiec to chyba nie to. Nagrywara na poczatku dzialala, dopiero od 3 dni takie dziwne rzeczy sie dzieja. Bede teraz kombinowal. Jak macie jakies sugestie jak ja sprawdzic to napiszcie plis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiamWidać niedoingormowany jesteś ;). Soundstorm jest lepszy od Live'a, a nawet Audigy :]. moze i lepszy w testach i specyfikacji,ale lece o browar ze na najlepszych glosniczkach komputerowych nie zauwazysz roznicy w jakosci dzwieku miedzy Soundstorm'em a Live'em 5.1 własnie przegrałes browca wczoraj byłem u kumpla który zakupił 8rda+ i miał wczesniej live- duzo czasu spędziełem na "odsłuchu" tego co potrafi s.storm i naprawde moge stwierdzic ze gra lepiej niz live (głosniki to dtt2200) to daj maila to ci przesli to pivko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a ja i tak wole live 5.1 niz tego sound storma co mam na plycie gdzies czytalem porownanie audigy 2 z sound stormem i wyszlo troche lepiej na strone audigy 2 , ale wedlug mnie testy kart dzwiekowych dla mnie sa troche nie przekonywujace bo dzwiek kazdy odbiera inaczej i sa to indywidualne odczucia. A pozatym nie jestem pewien czy jest kombatabilny z eaxem a jak wiadomo wiekszosc gier obsluguje eax, wiem ze sound storm ma enviroment ale to ni to samo , hehe i nie ma mojego ukochanego mixera z liva :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a btw. tak przy okazji ja mam Epoxa tez rev 1.1 ale mostki u mnie nie sa goraca a juz napewno nie parza :o :o jak je dotykam po calym dniu pracy moga miec zaledwie ok 35*C :lol: :lol: czy cos jest nie tak ???? a co ze mna :o i moim problemem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 wtf?, znowu topic jaka to rda jest bardzo zla?, sector: pokombinuj troche, przepnij ja ze slave na mastera, albo odwrotnie, zobacz jak sie czuje dma w ustawieniach nagrywarki, a moze ostatnio instaloalesjakis kijowy soft to wypalania?, skoro 3 dni bylo git samo nic sie nie moglo nagle spieprzyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a ja i tak wole live 5.1 niz tego sound storma co mam na plycie gdzies czytalem porownanie audigy 2 z sound stormem i wyszlo troche lepiej na strone audigy 2 , ale wedlug mnie testy kart dzwiekowych dla mnie sa troche nie przekonywujace bo dzwiek kazdy odbiera inaczej i sa to indywidualne odczucia. A pozatym nie jestem pewien czy jest kombatabilny z eaxem a jak wiadomo wiekszosc gier obsluguje eax, wiem ze sound storm ma enviroment ale to ni to samo , hehe i nie ma mojego ukochanego mixera z liva :) Ad1. Dla twojej wiadomosci- ty NIE MASZ SoundStorma wiec o czym do nas rozmawiasz? 8O Ad2. SoundStorm jest kompatybilny z EAX'em (za wyjatkiem EAX 3.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 wtf?, znowu topic jaka to rda jest bardzo zla?, sector: pokombinuj troche, przepnij ja ze slave na mastera, albo odwrotnie, zobacz jak sie czuje dma w ustawieniach nagrywarki, a moze ostatnio instaloalesjakis kijowy soft to wypalania?, skoro 3 dni bylo git samo nic sie nie moglo nagle spieprzycholman cos ci sie pokrecilo ;) ja mowie poprostu ze moj mostek i jeden i brugi nie sa wcale gorace !! jedynie letnie po calym dniu pracy ;) to jest jedynie moje pytanie skoro wszyscy mowia ze ich mostki parza a moj nie parzy to sie pytam czy cos jest nie tak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 moj mostek polnocny ma 25 stopni , MAKs 28 i nei panikuje ;-). To chyba cieszyc sie powiniens co nie?? :P :-). Polodniowego nie sprawdze bo nie wiem jak 8O i dodam ze mam wiatrak z przyodu budy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 holman cos ci sie pokrecilo ;) ja mowie poprostu ze moj mostek i jeden i brugi nie sa wcale gorace !! jedynie letnie po calym dniu pracy ;) to jest jedynie moje pytanie skoro wszyscy mowia ze ich mostki parza a moj nie parzy to sie pytam czy cos jest nie tak ;)ok przepraszam, zamotalem sie, chodzilo mi o ta niesczesna nagrywarke of korz, a to ze masz letnie mostki i satblilna prace to zaden problem i tylko mozesz sie cieszyc z tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 holman cos ci sie pokrecilo ;) ja mowie poprostu ze moj mostek i jeden i brugi nie sa wcale gorace !! jedynie letnie po calym dniu pracy ;) to jest jedynie moje pytanie skoro wszyscy mowia ze ich mostki parza a moj nie parzy to sie pytam czy cos jest nie tak ;) ok przepraszam, zamotalem sie, chodzilo mi o ta niesczesna nagrywarke of korz, a to ze masz letnie mostki i satblilna prace to zaden problem i tylko mozesz sie cieszyc z tegotak myslalem ;) ale mogle byc druga mozliwosc ze mnie rzneli :q w sklepie i wcisneli mi 8RDA a wiem ze tam sie mostki nie grzeja ;) a tak to sie ciesze ;) a problewmo z ta plyta mam 0 ;) EPOX OWNZ !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 a btw. tak przy okazji ja mam Epoxa tez rev 1.1 ale mostki u mnie nie sa goraca a juz napewno nie parza :o :o jak je dotykam po calym dniu pracy moga miec zaledwie ok 35*C :lol: :lol: czy cos jest nie tak ???? a co ze mna :o i moim problemem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jaki masz zasilacz i napciecia ??. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 (a szkoda bo jest lepsza niz ten live ;) :) ) Lagierej no troszeczke przesadziles nie ma karty zintegrowanej przynajmniej na razie lepszej od liva co wy pozdrawiamWidać niedoingormowany jesteś ;). Soundstorm jest lepszy od Live'a, a nawet Audigy :]. moze i lepszy w testach i specyfikacji,ale lece o browar ze na najlepszych glosniczkach komputerowych nie zauwazysz roznicy w jakosci dzwieku miedzy Soundstorm'em a Live'em 5.1 własnie przegrałes browca wczoraj byłem u kumpla który zakupił 8rda+ i miał wczesniej live- duzo czasu spędziełem na "odsłuchu" tego co potrafi s.storm i naprawde moge stwierdzic ze gra lepiej niz live (głosniki to dtt2200) Masz racje , ale jest jedno ale , na kartach Creativa jak chcesz sluchac muzy to tylko na tych sterach :) http://kxproject.spb.ru/ ktore znasz pewnie . Pozatym sie zgadzam soundstrom jest ok . Jezeli dobrze pamietam to ty dobrego sprzetu troche sluchasz, wiedz wiesz co to dobry dzwiek :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 a btw. tak przy okazji ja mam Epoxa tez rev 1.1 ale mostki u mnie nie sa goraca a juz napewno nie parza :o :o jak je dotykam po calym dniu pracy moga miec zaledwie ok 35*C :lol: :lol: czy cos jest nie tak ???? a co ze mna :o i moim problemem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jaki masz zasilacz i napciecia ??. zasilacz jaki Feel 300W :) a napiecia musze sprawdzic w biosie ;) jak sprawdze napisze !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 hehe ja jutro bede mial chyba epoxa 8rda bez plusa - a takie problemy ze zwiechami mialem niedawno - okazalo sie ze chlodzenie na ge forcie ti4200 nie chodzilo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 a oto napiecia ;) http://sec.republika.pl/mbm.bmp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Alba to blad plyty , albo ty masz na 3,3 V ( 2.58 V ) ciekaw jestem jak u ciebie ze stabilnoscia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Alba to blad plyty , albo ty masz na 3,3 V ( 2.58 V ) ciekaw jestem jak u ciebie ze stabilnoscia ??ale LOL faktycznie nawet nie zaowazylem !! ale nie przekonuja mnie odczyty MBM :/ sprawdze w biose przy nastepnym restarcie :P a co do stabilnosci to jest wypas ;D nic sie nie rabie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...