arti_zg Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Witam!!! mam plyte ECS K7VZA, pare dni temu kupilem nowy procek durona 1.3 (poprzedno mialem durona 700 i wszystko bylo ok!) wiec po zmianie tego procka przy starcie komp pokazuje mi ze ma durona 20 (slownie dwadziescia !!!:-( ) 4x5 ! po zaladowaniu sie windowsa mam w: -DirectX - athlona 1300 -Sisoftware sandra - durona 1.30 (bez kooprocesora!!) -3DMark 2001 SE PRO - durona 1.27 (version athlon) Pytanie brzmi czy musze zaktualizowac bios ? I jezeli mam plyte ECS K7VZA z biosem 1.1g (version 6) czy moge zainstalowac bios 3.7 ? Jest to dla mnie wazne poniewaz niewiem czy to niejest bios do jakies nowszej wersji plyty poniewaz na stronie producena przy zapytaniu o model plyty sa dwie mozliwosci : ECS K7VZA PCB 1.0 ECS K7VZA PCB 3.0 Co oznacza to "PCB"? :-/ :-/ :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 PCB to po prostu płyta główna, konkretnie laminat z obwodami etc. Powinieneś mieć gdzieś napisane na płycie która to wersja. Na podstawie tego dobierz bios, bo to przez bios wyświetla Ci niepoprawnie proca. Swoją drogą nie musi to przeszkadzać w pracy kompowi (choć może). Uprzedzając fakty: jeżeli zdecydujesz się na upgrade biosa to zapoznaj się z atrykuem na FAQ na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti_zg Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 dzieki za odpowiedz ! u mnie jest na plycie 1.1g (widocznie tak oznaczona jest wesja biosu)a na stronie producenta jest jeszcze tylko 1.1e z 2001r. przy pcb 1.0 a te z pcb 3.0 beda pasowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Jeżeli masz PCB 1.0 to nie, właśnie ktoś pisał, że próbował, poszukaj w innych postach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...