WhoLeeGuns Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Chciałbym prosić Was o pomoc. Mam skaner firmy LG jest to ScanWorks 600u (prawdopodobnie klon jakiegoś Primaxa odkupiony przez LG). Gdy podłączam go do kompa stacjonarnego (semptron 2500+ soc. A, mobo Albatron na nForce 2 z MCP-T ) wszystko się fajnie instaluje i wygląda że będzie działało ale jak przychodzi do skanowania to mechanizm skanujący odrobine się ruszy i ziwecha, nie reaguje na nic poza odłączeniem zasilania. Kombinowałem już z ustawieniami w BIOS-e portów USB ale bezskutecznie. Co ciekawsze skaner chodził bez żadnych problemów z starszą płyta na KT266A. Podobnie z laptopem na radeonie xpress 200M i atlonem64 3200+ - chodzi poprawnie. Czy ktoś się już spotkał z takim problemem? wydaje mi się ze może być to sprawa kontrolera USB zawartego w mostku MCP-T. Czy ktoś może słyszał o łatce na to. Jak myślicie czy zakup dodatkowego kontrolera USB na karcie PCI załatwił by sprawę? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...