Skocz do zawartości
clockwork_orange

2.4ghz Skt423 ?

Rekomendowane odpowiedzi

znalazlem taka perelke:

http://cgi.ebay.co.uk/2-4-GHz-INTEL-P4-Coe...1QQcmdZViewItem

cena,jak narazie , w miare przystepna,

pytanie, czy sie oplaca... mam dell8100 p4 1.4 skt423 wlasnie, wiec zmiana bylaby pozadana,ale czy pojdzie ?

w instrukcji pisze , ze tylko do 2ghz,ale nie ma szybszych p4 na skt423, wiec mam problem maly...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odswiezam troche temat,poniewaz kupilem adapter z 423 na 478 -Skt 478 PL-P4/W;

sama plyta intel d850e jest zubozona o wiele elementow,wiec nie moge nic zrobic,ale... adapter oferuje zmiane vcore,czy to cos da i zmieni?

znalazlem puste miejsce po zworce na plycie , ktora umozliwiala zmiane fsb 100/133,sa luty ,wiec jak zewre dwa piny + podwyzsze vcore+pIV 2.0/512/400/1.5v sl68r=2.66ghz

zasilacz jest dosc slaba strona,ale ma dobre 350W i jest stabilny,nie moge go wymienic,ze wzgledu na specjalne zlacze do plyty,oczywiscie marki dell :)

inna rzecz,ze mam rambusy pc800,pytanie,czy wogole rusza,nie mam zadnej mozliwosci podniesienia vmem.

dzieki za odpowiedzi i sugestie , co z tym fantem zrobic -sprzedac narazie nie moge...

ps.mial byc nowy sprzecik ... jest nowa corka,

nie zdazylem kupic , przed narodzinami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi