marjam Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Witam! Mam koszmarny problem z moim acerem. Wczoraj wieczorem zawiesił się (niebieski ekran, info że zwis i rozpoczęte zrzucanie pamięci fizycznej.) Dioda dysku paliła się, ale przez dłuższy czas nic się nie działo, więc wyłączyłem kompa. No i się zaczęło. Przy restarcie napisał tylko (zaraz po teście pamięci): Fixed disk 0 (+symbol), mouse initialized... no i "no operating system". Co dziwniejsze, zniknął napęd DVD... Kiedy wymontowałem twardziela, DVD wrócił (nawet udało mi się uruchomić acer recovery, ale co mi po tym bez dysku?). Po ponownym połączeniu HDD, DVD znowu zniknął i zabawa zaczyna się od początku. Help!!! Co robić? Szykować kasę na nowy dysk? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez marjam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) albo padl dsk albo kontroler (chyba ze dvd i hdd sa na tej samym kanale to wtedy padniety dysk jak dvd statuje) Oczywiscie ze musisz podpiac sprawny dysk i sprawdzic. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjam Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 albo padl dsk albo kontroler (chyba ze dvd i hdd sa na tej samym kanale to wtedy padniety dysk jak dvd statuje) Oczywiscie ze musisz podpiac sprawny dysk i sprawdzic.Dzięki za odpowiedź. Tak też mi się wydaje--raczej dysk, bo dvd odpalił bez problemu... a teraz będę miał zagwozdkę, czy zaryzykować i kupić nowy dysk, czy lecieć z tym do jakiegoś szpeca... bo dysku 2,5" raczej nie uda mi się pożyczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ale może uda ci się pożyczyć (lub kupić) przejściówkę z 2,5'' na 3,5'' i na stacjonarce sprawdzisz czy ten dysk działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Dzięki za odpowiedź. Tak też mi się wydaje--raczej dysk, bo dvd odpalił bez problemu... a teraz będę miał zagwozdkę, czy zaryzykować i kupić nowy dysk, czy lecieć z tym do jakiegoś szpeca... bo dysku 2,5" raczej nie uda mi się pożyczyć... albo kup sobie kieszeń na usb, dasz 25pln i sprawdzisz dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjam Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 albo kup sobie kieszeń na usb, dasz 25pln i sprawdzisz dyskO, to jest świetny pomysł. Rozejrzę się za czymś podobnym. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjam Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 albo padl dsk albo kontroler (chyba ze dvd i hdd sa na tej samym kanale to wtedy padniety dysk jak dvd statuje) Oczywiscie ze musisz podpiac sprawny dysk i sprawdzic.Czyli, że jak są na jednym kanale, to na pewno HDD? (DVD rusza dopiero po odłączeniu HDD; kiedy HDD jest, DVD nie widzi wcale, nie ma go nawet w biosie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...