Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam Mam plyte główną z ATA dyskiem a chcialem podlaczyc DYSK z SATA. Na plycie mam jakies 2 wejscia SATA. Czy bedzie chodzil ten dysk na takim wejsciu? czy musze cos w BIOSIE zmienic? A moze jest przejsciowka z ATA na SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 skoro plyta obsluguje sata (a obsluguje) to dzialac bedzie ;] co do biosu, zalezy czy chcesz ustawic ten dysk jako bootujacy czy jako kolejny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 mam dla wyprobowania dysk przenosny od kumpla sata na usb i działa jak sie go da tylko na usb a jak dalem go na sata i na usb a w biosie zmienilem VIA SATA IDE RAID na enabled to po zalaczeniu windy napisal ze brak jakiegos kontrolera chyba RAID i nie wykryl go. Chcialem kupic nowy dysk ale jezeli ma mi go nie wykryc to ja dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 jak już przedstawiłeś problem to teraz przetłumacz na polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 a wiec mam plyte glowną jak w opisie Epoxa no i aktulanie mam 1 dysk ATA podlaczony. Chcialem kupic dysk Seagate SATA II czy bedzie on u mnie działał? Na plycie mam 2 wejscia: SATA1 SATA2 wiec mysle ze tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 dobrze myślisz, będzie działał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Na Abicie NF7 ja mam z tym problem.. Pierwszy dysk do SATA2 250GB - nie daje podlaczyc zadnego dysku na ATA, nie jest on wykrywany lub bledy wyskakuja.. Moze akurat mam pecha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Lama jestes i cos zepsułeś :wink: Sata nie powinno miec wplywu na Ata, poszukaj w opcjach, zresetuj bios itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 kupilem seagate 160gb sataII i podpialem go na plyte glowną w gniazdo SATA2 oczywiscie napiecie takze podlaczylem no i po zalaczeniu kompa nie widzi mi nowego dysku winda. Mam jakąś zworke zmienic a moze cos w biosie? Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 A moze tak wejdziesz w zarządzanie dyskami i utworzysz partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 nie widzi tam nowego dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 W biosie sata masz właczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 mam cos takiego w INTEGRATED PERIPHERALS/VIA SATA IDE RAID - USTAWILEM TO NA AUTO zainstalowalem dla mojej plyty glownej jakies SATA sterowniki i juz widzi mi dysk w ZARZADZANIU DYSKAMI jako 149gb i pisze ze nuie jest zainicjowany. sytuacja opanowana...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...