Skocz do zawartości
multisync75f

Res Kompa;/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Procesor - AMD Athlon 64 3000+

Płyta gł. - ASUS K8N nf3

radeon 9600PRO 256/128

Kingston 512

zasilacz - ModeCom 400W FEEL

chłodzenie na procka - Pentagram freezone QVC-100 ALCu+

dysk - 80GB WD 8mb cache

Zostawiłem wczoraj kompa na noc żeby sciągnąć film i lipa rano wstaję ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m monitor i komp się zrestartował. Słuchm sobie muzyki odpalam jakiś program i pach.. restart. Dziś jeszcze odpaliłem DC++ i znowu restart, nie wiem o co chodzi :/ wszystkie temp. mam niskie, procka 28, płyta 34, dysk 40.

Edytowane przez multisync75f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpiełem pod dysk wentylator i miałem 30 stopni, więc nie wydaje mi sie że chodzi tu o dysk lecz może sie sypać ... Automatyczny restart po błedzie wyłączony ?? a gdzie to ustawić. A czy to może być wina ramu??

Edytowane przez multisync75f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam podobny problem.

Od okolo pol roku komputer chodzi na obecnej konfiguracji. Od jakiegoś czasu sam z siebie niezależnie od tego co robie komp restartuje się. Tak po prostu. Wczesniej taki problem nie wystepowal. Nie jest to schematyczne - czasem zrobi tak 3 razy na dzień a czasem przez tydzien ani razu. Próbowałem róznego rodzaju skany, sprawdzałem temperatury, zmienialem bios, zrobilem format i nic nie pomogło. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zasilacz.

Obecnie mam Fortrona 350W 60THA.

Sprzet taki jak poniżej w sygnaturce.

Czy to zasilacz nie daje rady?

Pozdrawiam

Edytowane przez klisio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi