zioper Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam... Mam nastepujacy problem... Jest to problem z internetem... Otoz od niedawna ma nesotrade 2MB/zek (modem ZXDSL 852), modem jest zainstalowany na komputerze macintosh firmy apple na systemie 10.4. Przy wlaczeniu na macu udostepniania internetu przez karte bezprzewodowa niby wszytsko ok... Ale na swoim PC podpiac sie do neta nie da... Moj komputer siec widzi.. Przy probie polaczniapyta a haslo... Wpisuje haslo (128bit WEP) ale wtedy program jakby nie reaguje i nie podlacza sie do sieci/maca/internetu... Ma kto pomysl jak to rozwiazac?? PODLACZENIE NEOSTRADY PO PC NIESTETY NIEMOZLIWE!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zobacz czy nie bedzie problemu przy wylaczonym szyfrowaniu (stworz siec bez hasla) Ewentualnie czy firewall na Macu nie blokuje polaczenia i poszperaj na myapple.pl B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zioper Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Bez szyfrowania tez nie dziala... Friewalle - off... Dziwne jest to ze drugi mac tez sie przez tego glownego nie chce laczyc... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Mac nie ma zrobionej autoryzacji po mac'u ? (w sensie po adresie fizycznym) Bo z tego co piszesz to by nawet pasowalo zachowanie windowsa, apple korzysta z kart na ukladach atherosa ktore bez wiekszych problemow obsluguja filtrowanie po mac'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 podobny temat to napisze tutaj moj problem. wczoraj przyjechal moj znajomy wloch i przywiozl ze soba macBooka.. chcialem mu zapodac internet na to ale wlasnie wtedy pojawil sie problem. nie znam sie na mac-osie totalnie.. na kompie w domu jest xp z neostrada i chcialem mu ja udostepnic po kablu ale sie udalo.. nie wiem co mu tam pisalo bo bylo po wlosku :huh: ale podobno o jakies haslo go prosilo ..czy ktos sie zna i moglby mi wytlumaczyc czy jest mozliwe udostepnienie polaczenia internetowego na maca? jesli tak to w jaki sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 u siebie mialem maca przez jakis czas, komp z XP udostepnial neta po kablu i po drugiej stronie wystarczylo dopiac PC a podpiac maca i AFAIK 10.3 zalapal od razu, ze jest net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...