Skocz do zawartości
.:Max:.

Zasilacz-enermax, A Płyta Główna-asus Striker Extreme?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak, mam zasilacz:

Enermax EG701AX-VE-SFMA24P 600W

który ma dwa kable 4-pinowe i jeden idzie w aktualnej mobo wejście 24-pinowe, a drugi koło proca 4-piny i jest ok.

Chcę wymienić mobo na ASUS Striker Extreme, a wniej koło proca jest wejście 8-pinowe, czy wystarczy tylko te 4-piny, które mam wepchnąć, a drugie 4 zostaną puste, czy co ewentualnie można zrobić, żeby nie wymieniać zasilacza bo ten jest super, po za tym 600W na razie spoko starcza?

Proszę o radę znawców tematu :cry:

Pozdrawiam i z góry dziękuję :lol:

PS.

Czyli tak mam w zasilaczu kabel 20-pinowy i dwa kable po 4-piny, czy jak kupię taką przejściówkę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18092 to z 20pinowego wyjdzie mi 24-pinowy i będę miał dwa kable 4-pinowe wolne, które pójdą koło proca w tym Asusie wejście 8-pinowe, czy tak będzie ok?

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejsciowka nic nie pomoze po poza liczba pinow te kable maja malo wspolnego.

Powinno wystarczyc wsadzenie tylko wtyczki 4 pinowej tej ktora teraz jest kolo prcesora i zostawienie pozostalych 4 pinow wolnych, jednak nei musi podobno niektore plyty msi nie wstaja jezeli nie maja podpietej 8 pinowej wtyczki ;) Ale w asusie nie powinno byc takich numerow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejsciowka nic nie pomoze po poza liczba pinow te kable maja malo wspolnego.

Powinno wystarczyc wsadzenie tylko wtyczki 4 pinowej tej ktora teraz jest kolo prcesora i zostawienie pozostalych 4 pinow wolnych, jednak nei musi podobno niektore plyty msi nie wstaja jezeli nie maja podpietej 8 pinowej wtyczki ;) Ale w asusie nie powinno byc takich numerow

A jak zastosuję coś takiego, podłączenie do 4-pinowego i wychodzi 8-pinowy?

http://www.snogard.de/index.php?kategorieI...d=KABSTROMEPS-A

Chodzi o to, że będę chciał podkręcać proca i to sporo :cry:

Co ty na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta przejscowka jak najbardziej bedzie dzialac ;)

Ale najpierw sprawdz czy zadziala bez niej bo prawdopodnie nie bedzie ona potrzebna

Jak włożę tylko 4-pinowy to zadziałać może zadziała tylko ja będę chciał podkręcać proca i to sporo, a słyszałem, że wtedy mogą być problemy i chciałbym być pewny Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógły ktoś jeszcze dla pewności potwierdzić, że nie będze żadnych problemów, albo że warto dokupic tą przejściówkę:

http://www.snogard.de/index.php?kategorieI...d=KABSTROMEPS-A

Chciałbym mieć 100% pewności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi