.:Max:. Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Sprawa wygląda tak, mam zasilacz: Enermax EG701AX-VE-SFMA24P 600W który ma dwa kable 4-pinowe i jeden idzie w aktualnej mobo wejście 24-pinowe, a drugi koło proca 4-piny i jest ok. Chcę wymienić mobo na ASUS Striker Extreme, a wniej koło proca jest wejście 8-pinowe, czy wystarczy tylko te 4-piny, które mam wepchnąć, a drugie 4 zostaną puste, czy co ewentualnie można zrobić, żeby nie wymieniać zasilacza bo ten jest super, po za tym 600W na razie spoko starcza? Proszę o radę znawców tematu :cry: Pozdrawiam i z góry dziękuję :lol: PS. Czyli tak mam w zasilaczu kabel 20-pinowy i dwa kable po 4-piny, czy jak kupię taką przejściówkę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18092 to z 20pinowego wyjdzie mi 24-pinowy i będę miał dwa kable 4-pinowe wolne, które pójdą koło proca w tym Asusie wejście 8-pinowe, czy tak będzie ok? Edytowane 8 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Przejsciowka nic nie pomoze po poza liczba pinow te kable maja malo wspolnego. Powinno wystarczyc wsadzenie tylko wtyczki 4 pinowej tej ktora teraz jest kolo prcesora i zostawienie pozostalych 4 pinow wolnych, jednak nei musi podobno niektore plyty msi nie wstaja jezeli nie maja podpietej 8 pinowej wtyczki ;) Ale w asusie nie powinno byc takich numerow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Przejsciowka nic nie pomoze po poza liczba pinow te kable maja malo wspolnego. Powinno wystarczyc wsadzenie tylko wtyczki 4 pinowej tej ktora teraz jest kolo prcesora i zostawienie pozostalych 4 pinow wolnych, jednak nei musi podobno niektore plyty msi nie wstaja jezeli nie maja podpietej 8 pinowej wtyczki ;) Ale w asusie nie powinno byc takich numerow A jak zastosuję coś takiego, podłączenie do 4-pinowego i wychodzi 8-pinowy? http://www.snogard.de/index.php?kategorieI...d=KABSTROMEPS-A Chodzi o to, że będę chciał podkręcać proca i to sporo :cry: Co ty na to? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Z ta przejscowka jak najbardziej bedzie dzialac ;) Ale najpierw sprawdz czy zadziala bez niej bo prawdopodnie nie bedzie ona potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Z ta przejscowka jak najbardziej bedzie dzialac ;) Ale najpierw sprawdz czy zadziala bez niej bo prawdopodnie nie bedzie ona potrzebna Jak włożę tylko 4-pinowy to zadziałać może zadziała tylko ja będę chciał podkręcać proca i to sporo, a słyszałem, że wtedy mogą być problemy i chciałbym być pewny Edytowane 9 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 nie powinno byc problemow. Ludzie Pentium D krecili na plytach z 8 pinowymi wtyczkami majac podpite tylko 4 piny ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Czy mógły ktoś jeszcze dla pewności potwierdzić, że nie będze żadnych problemów, albo że warto dokupic tą przejściówkę: http://www.snogard.de/index.php?kategorieI...d=KABSTROMEPS-A Chciałbym mieć 100% pewności. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 jakchcesz miec 100% pewnosci i miec poczucie ze wszsytko jest wpiete to kup ta przejsciowke ;) Ja bym najpierw sprawdzil jak dziala pozniej ewntualnie kupowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...