Skocz do zawartości
zajaczek

Sapphire X1650pro Problem Z Lcd 32'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

dostalem dzisiaj sapphire X1650pro, i mam nastepujacy problem posiadam tv lcd32 samusnga i po podlaczniu przez wejscie div>vga widze na lcd takie smugi przy ikonach gg wszedzie gdzie jest jakis tekst obrazek, filmy wygladaja normalnie. Wczesniej mialem X800GTO i nie bylo takiego problemu obraz tak jak na LCD, po wlaczeniu pod zwykly monitor CTR nie widac tych smug tak jak powinno byc co jest nie tak??

temat juz istnieje w Karty Graficzke>ati> ale wydaje mi sie ze tutaj odrazu powinieniem go zamiescic..

zalezy mi zeby sprawa szybko sie rozwiazala bo jak cos to bede leciec do serwisu w poniedzialek i postaram sie to jakos zalatwic zeby nie czekac tych 21dni roboczych.

pozdrawiam i czekam na wasze propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz catalyst control center?

jak tak to tam się pobaw tym narzędziem, przede wszystkim nie klonuj obrazów tylko zrób swap, bo nie ustawisz natywnej rozdziałki lcd, potem zajrzyj do zakładki monitor properties i adjustments i pobaw się na dole tym + i - od synchronizacji, powinno pomóc

u mnie nie ma problemów, a kartę i lcd mamy pewnie podobny, tylko, że ja działam na kabelku VGA za którego dałem 150pln, ale nie wiem na ile on poprawia obraz :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko bylo oki, jak mialem X800GTO to co podales nic nie daje tam moge ustawic tylko polozenie a wszytko jest ok tylko te cienie.. jak zrobic SWAP?? wczesniej nic takiego nia ustawialem przelaczalem na monitor i juz bylo ok..

pobawilem sie troch w tym panelu ati, i tak poprawia sie ale nie na calym ekranie albo jest nie tak na srodku albo po bokach traci ostrosc.. co jest nie tak??

Edytowane przez zajaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powtorze jeszcze raz, jak masz zaklacke w ccc gdzie masz w okienkach monitor i tv to nie klonuj obrazu tylko rozszerz za pomoca "extended" a nastepnie zamien tak aby windows byl na tv, a na moniotrze ta przestrzen rozszerzona, zrobisz to za pomoca opcji swap po kliknieciu prawym przyciskiem myszy na zdjeciu tv w okienku

dzieki temu ustawisz rozdzialke 1360x768 i obraz powinien byc duzo lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi