Skocz do zawartości
dakar00

wybór radeona

Rekomendowane odpowiedzi

Człowieku, zadaj najpierw konkretne pytanie. Skąd ktoś ma wiedzieć jakiego Radka chcesz kupić. 9000, 9000PRO, 8500, 8500LE, 9100, 9500 ??? Napisz coś. A te 256MB to był "żart" :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

w sumie dobre pytanie :) o jaki model chodzi ?? ale moim skromym zdaniem najlepszym wyborem bedzie radek 9500 His lub Gigabyte, lub cos tanszego ale nie najtanszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie dobre pytanie :) o jaki model chodzi ?? ale moim skromym zdaniem najlepszym wyborem bedzie radek 9500 His lub Gigabyte, lub cos tanszego ale nie najtanszego :)

jezeli juz radek 9500 to tylko i wylacznie w wersji pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie ... jezeli radek 8500 to tylko LE i Herculesa 64mb (najlepsza karta w tej cenie ok 400zl ) a jezeli wyzej to tylko ati 9500 PRO nie kupuj bez pro bo i tak juz go nie przerobisz na 9700 zmiana plytki a pozatym nie zdobedziesz juz 9500 nonpro 128 przynajmniej na razie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz kazdego na jakiego Cie stac byle nie R8500LE.

Wiecej klopotu niz frajdy.

Co Ty Kaeres opowiadasz??

R8500LE od Herculesa jest b. dobrą konstrukcją, pozatym ciężko już jest dostać pełnego 8500 jakieś dobrej firmy po dobrej cenie, są jakieś przypadki, ale po 1000 zł za BBA czy Gigabyte'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie ... jezeli radek 8500 to tylko LE i Herculesa 64mb (najlepsza karta w tej cenie ok 400zl ) a jezeli wyzej to tylko ati 9500 PRO  nie kupuj bez pro bo i tak juz go nie przerobisz na 9700 zmiana plytki a pozatym nie zdobedziesz juz 9500 nonpro 128 przynajmniej na razie

Właśnie - mam takie pytanko, "nowe" 9500 są robione na tych samych płytkach co 9500pro - może jest możliwość takiego przerobienia - i czym one się różnia - taktowaniem czy czymś jeszcze?? Pytanie może być lamerskie bo nie miałem czasu rozglądnąć się po sieci....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie - mam takie pytanko, "nowe" 9500 są robione na tych samych płytkach co 9500pro - może jest możliwość takiego przerobienia - i czym one się różnia - taktowaniem czy czymś jeszcze?? Pytanie może być lamerskie bo nie miałem czasu rozglądnąć się po sieci....

nie polecam - wystarczy zapytac Kris'a z TPC dlaczego - a na dowod dla niedowiarkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz kazdego na jakiego Cie stac byle nie R8500LE.

Wiecej klopotu niz frajdy.

prosze rozwin ten watek skoro zaczales :)

Naprawde juz mi sie nie chce podawac linkow w kazdym watku o problemach radeonow.

Polecam jednak opcje szukaj wpisujac "radeon problemy" (albo cos w tym stylu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie doloz troszke sianka i kup herculesa 9500 pro 128 mb za 1200 zeta :D

full wypas.

A nielepiej dolozyc jeszcze 400-500 pln i kupic r9700?? :lol:

On sie pyta o R8500. :lol:

jak dla mnie to znakomity pomysl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...