szczepoxx Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) no wiec tak ... w koncu zmienilem tego badziewnego boxowego coolera z Athlona XP 2200+ (18,GHz) na Arctic Cooling Copper Silent 3 LINK DO NIEGO i jest niby wszystko ok ... temperatura spadla heh z 50*C na jakies 35* ... to jest dobrze. ale wlaczylem sobie Motherboard Monitor ... i chodzilo dobrze ... ale po 2 min zaczal mi pipczec alarm ze na procku jest 79*C ... O_o jak dalem IGNORUJ to to temp spadla spowtorem do 35* ... ... na Speed Fan pokazuje mi 35* czyli ok ... ale jak wlaczylem znowu ten Motherboard Monitor ... to oba programy zaczly mi wariowac i oba pokazaly 79* na procku :/ ... wylaczylem MBM i Speed Fan caly czas pokazuje temp. 35 - 36*C ... w biosie jest ta sama temperaturka ... puscilem kompa na chwile na Torture Test w Prime95 i nie pokazalo zadnych bledow ani nic ... i teraz pytanie ... czy to moja wina, moze zle zalozylem cooler ... czy moze to ten MBM wariuje ... a pozatym w biosie zabezpieczenie mam ustawione na 60* ... jest podstawa do obaw ?? pasta termo. to MX-1 ... :) albo z cyzjego powodu sa te wariactwa ??? jak ktos wie ... dajcie znac :) salut ! :) Edytowane 9 Grudnia 2006 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Sprawdź organoleptycznie czy faktycznie jest taka temperatura. Najprawdopodobniej to wina mbm, ale sprawdź. Btw, copper(miedź), nie cooper. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 heh dzieki za poprawke gramatyczna :) nooo ... collera spardzilem palcyma ;pp ... i i wg czujnika organicznego temperatura jest taka jaka pokazuja czujniki na MoBo ... cyzli niby wychodzi na to ze jest ok ... sprawdzalem okolice gniazda Sock. A czy nie jest za cieplo .. ale tez wszystko chlodne jest ... chyba jednak wywale tego MBmonitor ... bo tak sie jeszcze nie spodzilem jak dzisiaj :-] ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...