Gość Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witam mam pewien problem z moim GF 6800le od asusa (agp 128mb) a mianowicie nie moge odblokowac 2 dodatkowych vertexów w riva tunerze (ver. 16.2) wszystko zaczeło sie po formacie i zainstalowaniu nowego systemu wczesniej bylo ok a wyglada to tak http://img182.imageshack.us/my.php?image=rivatunerjs9.jpg wyskakuje ta informacja i nic nie moge zrobic tzn gdy naduszam ok to pyta sie czy restartowac system wtedy potwierdzam po ponownym zaladowaniu zakladka Customize nadal jest nie dostepna i sytuacja sie powtarza jeżeli ktoś wie w czym problem to bede wdzieczny za pomoc. Aha jakiś czas temu wgrywałem sobie do mojej karty bios z podkreconymi gpu\mem ze standardowych 300/700 na 350/750 czy to może być tego wina ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Sorka za glupie pytanie ale kumpel ma ta plyte i zasilke Fortrona z wtyczką 20 i 4 pin osobno. jak to podpiąc do tej płyty? 20 pin i zaraz obok 4 pin. Czy może 4 pin wpiąć tam gdzie jest osobne gniazdo 4 pin? :) Ja nawet nie widzialem tej płyty i instrukcji, a on wlasnie składa kompa... edit: okazało sie ze kolega sobie sam poradził - po prostu zostały 4 wolne piny we wtyczce 24-pin na płycie :) komp działa bez problemów, wiec przejściówka chyba jest zbędna. Witam mam pewien problem z moim GF 6800le od asusa (agp 128mb) a mianowicie nie moge odblokowac 2 dodatkowych vertexów w riva tunerze (ver. 16.2) wszystko zaczeło sie po formacie i zainstalowaniu nowego systemu wczesniej bylo ok a wyglada to tak http://img182.imageshack.us/my.php?image=rivatunerjs9.jpg wyskakuje ta informacja i nic nie moge zrobic tzn gdy naduszam ok to pyta sie czy restartowac system wtedy potwierdzam po ponownym zaladowaniu zakladka Customize nadal jest nie dostepna i sytuacja sie powtarza jeżeli ktoś wie w czym problem to bede wdzieczny za pomoc. Aha jakiś czas temu wgrywałem sobie do mojej karty bios z podkreconymi gpu\mem ze standardowych 300/700 na 350/750 czy to może być tego wina ??? spróbuj na wersji 15.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 niestety problem nadal istnieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 W związku z tym ze nadal sobie nie moge poradzic mam pytanie czy jest możliwość odblkowania tych vertexów w jakis inny sposob niż Riva Tunerem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 hm, napiszles ze wgrales bios z podkreconymi taktami tak? Sproboj powrocic do standardowego BIOSu i ponownie zobacz co dzieje sie z verteksami i potokami. Pamietam, jak mialem swego czasu 6800 to takze jesli mialem karte podkrecona, to mialem problem z potokami, nastepnie jesli odblokowalem potoki to były problemy z podkreceniem (co w pozniejszym czasie zaowocowało przesiadką na wersje GT). Takze sproboj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) sprobowalem i nadal dopa ten sam komunikat sie pojawia o dziwo na starym systemie nic takiego sie nie dzialo ???? Może postawienie nowego systemu cos da ??? Edytowane 17 Grudnia 2006 przez pieklo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...