hary Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja wam dam bravo.pl ;] Tam to już miazga jest ;)On może się za to obrazić :lol: picie nocami tez czesto jest kwestia przyzwyczajenia...Albo kwestią powrotu z imprezy... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Albo kwestią powrotu z imprezy... :Pto juz niestety siła wyzsza i instynkt nami kieruje, bo napewno nie trzeźwy umysł :lol: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez pisarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Od 3-4 miesięcy musze regularnie żuć gumę bo inaczej - wali mi z ryja :| Nie mam pojecia dlaczego. 2 tyg temu byłem u dentysty i nic nie stwierdził. Macie jakieś pomysły od czego to może być ?Może gnijesz od środka :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Żartowałem. Idź do lekarza finał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Majkel! To po prostu takie wewnętrzne BLEEE! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Wez mnie nie strasz. Praktycznie codziennie wstaje w nocy żeby sie napić wody..... :-|Nie bojsja, mi jedzie z paszczy jak z niejednego szamba, a uzupełnianie płynów i pokarmu odbywa się o dowolnej porze doby ze względu na czterobrygadowy system pracy. Poza tym picie w nocy może równie dobrze oznaczać mnóstwo innych rzeczy, niekoniecznie zaraz cukrzycę. Bajdełej - mam nadzieję, że ten, kto wymyślił taki system, ma honorowe miejsce w piekle między Hitlerem a Stalinem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A takie sprawy to nie powinno sie rozwiazywac u lekarza specjalisty? :blink: jonas masz racje z ta czterobrygadowka. ;) Do rzyci ten system. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Narazie spróbuję nie pić wody w nocy bo faktycznie... Siedzę do 1-2 w nocy i dużo pije wody. Migdałki mówicie ? Najpierw spróbuję z wodą a potem migdałki ;] Wycinanie boli :| ? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 mialem kiedys ten bialy nalot,pomoglo plukanie paszczy sodą rozrobioną w wodzie :) mówie serio ,natychmiastowo odkaża jame ustna ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 co zrobic zeby usunac nieswierze wyziewy zalatujace lekko zgnilizna? zapalic fajke ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Nieprzyjemny zapach z ust to sa oznaki niedokwasowosci zoladka. Po prostu zoladek musi wytwarzac kwas ktory zabija bakterie. Fajna terapia jest na to. Ziarenka jałowca trzeba zuc. Pewnie w zielarskim skleie da sie dostac. W pierwszym dniu zujesz 5 ziarenek, w drugim 6, i tak do 12 sztuk. Pozniej 11, 10, 9 az do 5. Raz na pol roku wystarczy. Powiem po 2 tyg. czy zdalo egzamin. A najgorszy jest smrod wlasnie niedokwasowosci zoladka + nalot na ryju z fajek. Taki wykladowca u nas to mial. Ja piernicze, nie dalo sie w pierwszej lawce siedziec. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie bojsja, mi jedzie z paszczy jak z niejednego szamba, a uzupełnianie płynów i pokarmu odbywa się o dowolnej porze doby ze względu na czterobrygadowy system pracy. Poza tym picie w nocy może równie dobrze oznaczać mnóstwo innych rzeczy, niekoniecznie zaraz cukrzycę.W sumie wyjaśnienie że pije w nocy z powodu picia duzej ilosci % mi pasuje [; Zreszta jak sie okazalo badania mialem robione rok temu, i teoretycznie wsio jest orajt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 może, ale tylko być może jest to popromienny efekt żucia gumy... kiedy nie żujesz to .. śmierdzisz krótko mówiąc.. :) Swego czasu żułem gumy codziennie, nawet po 2... Kiedy na wakacje przestałem żuć bo nie chodziłem na uczelnie to miałem ciągle w buzi taki jakby niedobór gumy.. tego jej smaku... Nie zwróciłem uwagi na wyziewy akurat ale kto wie czego oni tam dodają :) Dobrze by było jakoś ustalić czy zapach wydobywa się z zębów/dziąseł, języka, gardła czy żołądka... Na porannego kapcia polecam płyn do czyszczenia jamy ustnej - domestos... wróć :D, jakikolwiek do jamy ustnej będzie pewnie dobry, ale ja mogę polecić ten który używam... elmex - ful wypas, 10 sekund płukania i masz świeży oddech :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 elmex - ful wypas, 10 sekund płukania i masz świeży oddech :)Jak długo ? Co do miejsca wydobywania sie zapachu to naprawde nie wiem. Trudno to zlokalizować :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 To nie jest agresywny płyn dzięki któremu bez mycia będziesz miał miętke przed cały tydzień ;] Używałem elmexa przed myciem zebow. Jakos specjalnie nie czulem efektu. To samo co porzadne szczotkowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 To nie jest agresywny płyn dzięki któremu bez mycia będziesz miał miętke przed cały tydzień ;] Używałem elmexa przed myciem zebow. Jakos specjalnie nie czulem efektu. To samo co porzadne szczotkowanie. Ej pocuś a opisz mi dokładnie ocb z tym białym osadem na zębach... Patrze dzis na język a on cały biały (tylna częśc) :| Może to od tego... Musze kupić tą el0szczoteczkę, która czyścci wszystki w ryju... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 no kup kup, tylko aqua fresh lepiej, colgate tak sredniawo czysci jezyk, aqua fresh ma wieksze te gumki i one lepiej czyszcza jezyk ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 I nić dentystyczną ... wielu o tym zapomina. A jak nie pomoże to psiknij sobie dezodorantem ,albo przejedź po języku Rexoną :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 no kup kup, tylko aqua fresh lepiej, colgate tak sredniawo czysci jezyk, aqua fresh ma wieksze te gumki i one lepiej czyszcza jezyk ;]Gumki nie pomogą ;] Nie ta główka :) I nić dentystyczną ... wielu o tym zapomina. A jak nie pomoże to psiknij sobie dezodorantem ,albo przejedź po języku Rexoną :lol:Kret styknie :> ? Ludzie... BeSs GłOopIoTkIcHh cOmenTsOw ;> Wrzucajcie jakieś normalne porady bo sie czuje jak na bravo.pl i nawet zaczynam tak pisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Wycinanie boli :| ? :mur:Mi rok temu wycieli oba wiec moge Ci opowiedziec;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Otoz samo wycinanie nic nie boli, bo wycinają pod narkozą;] Ale potem miałem niezle jazdy :lol: . Dosc powiedziec, ze po zabiegu kazde przełkniecie sliny to było dla mnie wyzwanie:> Nawet nie pamietam ile mnie trzymali na obserwacji ale chyba cos koło 3 dni (czyli w sumie bylem moze z 5 dni w szpitalu) - krwia przestalem pluc dzien po zabiegu;]. Oczywiscie w Twoim przypadku (jesli bedziesz kiedys wycinal, of course) moze pojsc lepiej - mi nie chcialy sie rany same zagoic i musieli je przypalac (tak mi powiedzieli - nie wiem czy to przypalanie to doslownie mam rozumiec czy to jakis medyczny zargon :lol: ). Ale najlepsze bylo, jak chyba dwa dni po zabiegu (juz mi przechodzilo - moglem szamac jogurty;]) przyszly dwie mile panie z groźnie wygladajacymi instrumentami (jakies norzyco-strzypce i skalpel z dlugą rączką) i oswiadczyły radosnie, ze musze otworzyc na chwile usta w celu usuniecia opatrunku przyszytego do gardla :blink: Troche sie zdziwilem, bo nie bylem swiadom istnienia zadnego opatrunku;] - po jego zdjeciu znowu zaczelo ostro bolec i musialem odstawic jogurty:> No i potem wiadomo - jeszcze z tydzien czy dwa odczuwalem pewien dyskomfort przy jedzeniu. Ogólnie nie najlpepiej wspominam tamte czasy;] Nie polecam wycinania bez powodu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 No mam katar i to dość duży ale to już od 3-4 miechów a wcześniej kataru nie miałem. To będzie coś innego. Ewidentnie jest to wynikiem tego, że nie jem za dużo bo mam lekcje na popołudniu więc jadam mało... Może to przez to ;] ? Mam to samo, tak samo znajomi i lekarze mówili cukrzyca, bo też dużo piłem. Zrobiłem spirometr, prześwietlenie płuc, badanie krwi, laryngolog, bo do tego miałem kaszel. Byłem trzy razy u lekarza, za kazdym razem inny antybiotyk, ale ten katar, byl wynikiem pierwsze choroby a potem zatok (bylem ostatnio nawet na przeswietleniu zatok ) juz sie swiece i nic tam nie mam. Wiec przez miesiac zwykly katar a potem przez miesiac zatok ktorych nie ma (znaczy sa okresowo) i co mi zostalo? Po x antybiotykach i innych lekach, zostal mi przykry zapach ktory trwa do dzis, dlatego wole pisac niz mowic :blink: Sam testuje rózne rzeczy i napisze (jak zone powie, ze w koncu mi pachnie albo poprostu nie czuje nic) to sie podziele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) To nie jest agresywny płyn dzięki któremu bez mycia będziesz miał miętke przed cały tydzień ;] Używałem elmexa przed myciem zebow. Jakos specjalnie nie czulem efektu. To samo co porzadne szczotkowanie. bo płynu sie uzywa PO.. myciu zębów :) Pomaga on wypłukać shity spomiędzy zębów, remineralizuje szliwo tam gdzie nie dotarła szczoteczka... No i ma jako taki świeży zapach... Jak się budzę rano nieraz mam w ustach czuję kapcia.. wystarczy małe płukanko i już gęba normalna... Ej pocuś a opisz mi dokładnie ocb z tym białym osadem na zębach... Patrze dzis na język a on cały biały (tylna częśc) :| Może to od tego... Musze kupić tą el0szczoteczkę, która czyścci wszystki w ryju...biały nalot to prawdopodobnie grzyby, zazwyczaj język obkłada sie grzybami gdy człowiek jest osłabiony, np podczas choroby. W normalnym stanie, gdy człowiek ma 100% health'a to organizm walczy z grzybami które non stop atakują wszelkie wilgotne części człowieka. Gdy organizm jest osłabiony to nie ma siły walczyć z grzybami i te zaczynają sie namnażać np na języku. Zjadając jakieś resztki pokarmu zapewne wydzielają przykry zapach. Mogę polecić następujące metody walki:ocet - podobnie jak domestos zabija grzyby :), możesz spróbować popłukać jamę ustną (nie wiem czy to jest wykonalne :D ) woda z solą - płukając zmieniasz odczyn jamy ustnej.. może grzyby tego nie lubią... bakterie - lepiej hodować na języku sprzymierzone bakterie niż jakieś obce grzyby - możesz spróbowac jeść jakieś jogurty naturalne z kulturami bakterii.. jeśli bakterie zaczną się namnażać to wyprą grzyby i wszyscy będą hepi :) poprawa health'a - znajdź jakieś apteczki i podreperuj trochę życia... Innymi słowy mówiąc, jakieś witaminki, i inne składniki odżywcze mechaniczne usuwanie raczej na nic się nie zda... Edytowane 13 Grudnia 2006 przez PelzaK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 bo płynu sie uzywa PO.. myciu zębów :) Pomaga on wypłukać shity spomiędzy zębów, remineralizuje szliwo tam gdzie nie dotarła szczoteczka... No i ma jako taki świeży zapach... Jak się budzę rano nieraz mam w ustach czuję kapcia.. wystarczy małe płukanko i już gęba normalna... Też tak myślałem, ale czytajac 6 raz "Jak zacząć" ciągle było tam zdanie "Płukać przed mycięm zębów" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie jadłem od 3 godzin i co ? Wali z mordy troche ;/ [ciach!]a... Co to jest takie małe, kutasowate nad jeztkiem ? Bo mnie to irytuje ;> Jogurty mówisz ? hm.... A płyn do płukania to na ile wystarczy ? Ja potrzebuje coś na stałe bo to przecież nie jest normalne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Co to jest takie małe, kutasowate nad jeztkiem ? Bo mnie to irytuje ;>...migdałki? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 wykrztuszaj flegme ze 3 razy dziennie sciskajac sobie gardlo :] brzmi okrutnie, a jest skuteczne. Zmien paste z blend a med na colgate, plucz jamé ustná dwa razy dziennie, idz do dentysty abys prawdzic czy nie masz jakiegos zeba zepsutego, jedz wiecej wazyw i na pewno wiecej ziól (A nie, czekaj, to z ziolami to bylo na smak spermy ;) przeczytaj http://www.epacjent.pl/artykul.php?idartyk...p;idartykul=408 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Ja piernicze ale sie tak dawno nie usmialem :D :D :D Normalnie pieje do rozpuku. Oczywiscie nie z Twojego problemu Majkel ale z tekstow. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ...migdałki? :D;] To chyba będzie trzeba wyciąć :((( Bo ostatnio miałem przez jakiś czas takie dziwne uczucie w gardle... Jakbym czegoś nie przełknął do końca :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Też tak miałem ale przeszło samo ;] Na 90% u Ciebie są to problemy z migdałami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Na to co ci jest panadol nie pomoże ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) ;] To chyba będzie trzeba wyciąć :((( Bo ostatnio miałem przez jakiś czas takie dziwne uczucie w gardle... Jakbym czegoś nie przełknął do końca :/ Pouykasz? szacunek Edytowane 15 Grudnia 2006 przez poca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...