Hans15336 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zanabyłem taki zasilacz i tak się zastanawiam jak to jest z rozdziałem tych lini po 12V czyli 20+20A lub w jedną całość 26A . Tylko mam problem które wtyczki to obsługują w tym zasilaczu ?? Te zwykłe molexy czy te niebieskie ( PCIE lub VGA/IDE :blink: ) , i czy np. tą druga niebieska od VGA/IDE moge podłączyć do MOBO bo dysk mam na SATA a DVDRW pójdzie ze zwykłego molexa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) chyba chodzi o u15 :D nie rozumiem za bardzo ocb. Jak masz dwie karty (sli/cf) to dajesz 2*20a jak masz jedną to combine. Niebieskie molexy :blink: linia 12v "obsługuje" 1*26A lub 2*20A chyba dobrze zrozumiałem?? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jakos nie moglem zrozumiec o co ci chodzi. Ale podzial lini wyglada tak: Albo jest jedna na na wszystkie mozliwe wtyczki Albo sa dwie jedna dedykowana procesorowi (4 pinowa wtyczka obok procesora), a druga obsluguje wszystkie pozostale wtyczki. Co do twojego drugiego pytania tak mozesz wpiac tego niebieskiego molexa w plyte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jakos nie moglem zrozumiec o co ci chodzi. Ale podzial lini wyglada tak: Albo jest jedna na na wszystkie mozliwe wtyczki Albo sa dwie jedna dedykowana procesorowi (4 pinowa wtyczka obok procesora), a druga obsluguje wszystkie pozostale wtyczki. Co do twojego drugiego pytania tak mozesz wpiac tego niebieskiego molexa w plyte ;) Dzieki za odpowiedź :D A jaką kombinacje polecasz co C2D E6300 z mocnym OC i 7900GS też z mocnym OC ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Chyba zdecydowal bym sie na Tryb combine. Ale uwazaj z mocnym OC zasilacz moze wymieknac na lini 12v(zwlaszcza jak bys go puscil w trybie split;)). Chociaz uwazam ze da rade ;) Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ale uwazaj z mocnym OC zasilacz moze wymieknac na lini 12v(zwlaszcza jak bys go pusic w trybie split;)).Ale to nie ma różnicy czy split czy combine i tak może oddać tyle samo watów na +12V. To że ma 2x20A na każej linii to nie znaczy że może być takie obciążenie w trybie split na każdą linie. Sumarycznie może oddać tyle samo co combine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 http://zenfist.pl/pelen.php?id=30 przeczytaj zwlaszcza fragment gdzie pisza co wybrac split czy combine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No toż przecie napisałem, że nie ma żadnej różnicy praktycznej a ty mi tu z linkiem wyskakujesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Te tagany i tak mają pojedynczą linię +12v. Przełączając suwak zmieniasz jedynie konfiguracje zabezpieczeń. Tryb combine jest lepsiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 hary jakbys doczytal to bys sie zorientowal ze w tryb combine przy pradozernych konfiguracjach jest lepszy gdyz poprawia dystrybucje pradu (co kolwiek to znaczy). Czyli jest roznica split czy combine ;) Bo w zasilaczu nie tylko o waty chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Czyli jest roznica split czy combine ;) Bo w zasilaczu nie tylko o waty chodzi.Ale jest to niewielka różnica, która poprawia dostarczanie prądu dla komputera, w wydajności zasilacza nic się nie zmienia bo tak czy inaczej 1*26A=26A i 2*20A=26A. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nieraz ci tylko komp zastrajkuje jak na splicie dostanie mocniejsze obciążenie ma wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...