Skocz do zawartości
Hans15336

Jak W Tagan`ie Rozdział Lini Po 12v

Rekomendowane odpowiedzi

Zanabyłem taki zasilacz i tak się zastanawiam jak to jest z rozdziałem tych lini po 12V czyli 20+20A lub w jedną całość 26A .

Tylko mam problem które wtyczki to obsługują w tym zasilaczu ?? Te zwykłe molexy czy te niebieskie ( PCIE lub VGA/IDE :blink: ) , i czy np. tą druga niebieska od VGA/IDE moge podłączyć do MOBO bo dysk mam na SATA a DVDRW pójdzie ze zwykłego molexa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba chodzi o u15 :D nie rozumiem za bardzo ocb. Jak masz dwie karty (sli/cf) to dajesz 2*20a jak masz jedną to combine. Niebieskie molexy :blink: linia 12v "obsługuje" 1*26A lub 2*20A chyba dobrze zrozumiałem??

Edytowane przez FatAlbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie moglem zrozumiec o co ci chodzi.

Ale podzial lini wyglada tak: Albo jest jedna na na wszystkie mozliwe wtyczki

Albo sa dwie jedna dedykowana procesorowi (4 pinowa wtyczka obok procesora), a druga obsluguje wszystkie pozostale wtyczki.

Co do twojego drugiego pytania tak mozesz wpiac tego niebieskiego molexa w plyte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie moglem zrozumiec o co ci chodzi.

Ale podzial lini wyglada tak: Albo jest jedna na na wszystkie mozliwe wtyczki

Albo sa dwie jedna dedykowana procesorowi (4 pinowa wtyczka obok procesora), a druga obsluguje wszystkie pozostale wtyczki.

Co do twojego drugiego pytania tak mozesz wpiac tego niebieskiego molexa w plyte ;)

Dzieki za odpowiedź :D

A jaką kombinacje polecasz co C2D E6300 z mocnym OC i 7900GS też z mocnym OC ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zdecydowal bym sie na Tryb combine.

Ale uwazaj z mocnym OC zasilacz moze wymieknac na lini 12v(zwlaszcza jak bys go puscil w trybie split;)).

Chociaz uwazam ze da rade ;)

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale uwazaj z mocnym OC zasilacz moze wymieknac na lini 12v(zwlaszcza jak bys go pusic w trybie split;)).

Ale to nie ma różnicy czy split czy combine i tak może oddać tyle samo watów na +12V.

To że ma 2x20A na każej linii to nie znaczy że może być takie obciążenie w trybie split na każdą linie. Sumarycznie może oddać tyle samo co combine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary jakbys doczytal to bys sie zorientowal ze w tryb combine przy pradozernych konfiguracjach jest lepszy gdyz poprawia dystrybucje pradu (co kolwiek to znaczy).

Czyli jest roznica split czy combine ;) Bo w zasilaczu nie tylko o waty chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest roznica split czy combine ;) Bo w zasilaczu nie tylko o waty chodzi.

Ale jest to niewielka różnica, która poprawia dostarczanie prądu dla komputera, w wydajności zasilacza nic się nie zmienia bo tak czy inaczej 1*26A=26A i 2*20A=26A. Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi