Didymos234 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No a do mnie przyszedł dziś nowy PQI U339 PRO 4GB. Wszystko OK tylko mam pytanie. PQI udostepnia od razu na penie jakieś głupie oprogramowanie a sam pendrive jest podzielony na 2 partycje (dużą i małą, 10MB). Dodam tylko że w menedżerze urządzeń partycje te są widziane jako osobne urządzenia! Dodatkowo, mniejszej partycji zawierającej programik USB Notebook nie da się ani usunąć, ani sformatować, bo krzyczy że jest write protected. Co robić? Chciałbym wywalić tę małą partycję i wrzucić ją do tej dużej tak, aby mieć jeden zwykły dysk. Ktoś się spotkał z tym już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Takie rzeczy najlepiej robić Knoppixem i programem qtparted. Musisz skasować wszystkie partycje. I potem założyć nową np FAT32 i sformatować ją. I to wszytko w tym temacie. Czy to oprogramowanie to aby nie U3 na pedrive ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Takie rzeczy najlepiej robić Knoppixem i programem qtparted. Musisz skasować wszystkie partycje. I potem założyć nową np FAT32 i sformatować ją. I to wszytko w tym temacie. Czy to oprogramowanie to aby nie U3 na pedrive ?A nie da się normalnie, spod Windowsa ? Hmmm. To oprogramowanie to nikomu niepotrzebne USB Notebook od PQI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Musisz ze strony pqi ściągnąć program format 3 14 czy jakoś tak i tam możesz sobie sformatować pena tak jak chcesz. A dziękuję dziękuję. Udało się wszystko ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ktory pen bedzie lepszy ? http://allegro.pl/item180190342_kingston_d...ve_nowy_fv.html czy : http://allegro.pl/item182522343_4gb_pendri...lep_poznan.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Są porównywalne, ale toshiba ma U3, które sprawia wiele problemów. Lepszym rozwiązaniem będzie http://allegro.pl/item183236374_pamiec_fla...g_pendrive.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) samsung hmm niby troszke szybszy, ale martwi mnie krotka gwarancja, pendrive nie jest dla mnie i wolalbym miec pewnosc, ze w razie czegos zawsze bedzie mozna zareklamowac produkt :) Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja znalazlem Samsunga na allegro z zapisem realnym niecale 7MB do 8MB i odczycie okolo 22-23MB Na aukcji koles ma test z ATTO 32MB i tam niby zapis 10MB i odczyt 25MB jest Dalem za 2Gb 58zł i mam 5 lat gwarancji ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 samsung hmm niby troszke szybszy, ale martwi mnie krotka gwarancja, pendrive nie jest dla mnie i wolalbym miec pewnosc, ze w razie czegos zawsze bedzie mozna zareklamowac produkt :) Dwa lata to krótka gwarancja ? :blink: Za dwa lata bedom dongle 16GB jako standard i pewnie bardzo szybkie i tanie. Dwa lata to długo. Czy ktoś miał jakieś błędy z powodu odłączenia pendrive bez bezpiecznego usunięcia przez system ? Pytam z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 w porownaniu do kingstona krotka, a poza tym ten pendrive na pewno nie bedzie wymieniany za dwa, czy nawet 4 lata, dlatego wolalbym, aby mial przez caly okres uzytkowania gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Potrzebuje 2 penów. Na jeden już się zdecydowałem będzie to PQI 4GB CoolDrive U339 PRO 170X (do zapisu dużych plików). Problemem jest drugi, który ma służyć do zapisu dużych ilości plików 6-10MB. Jaki pen 1-2GB wybrać żeby mieć względnie szybki zapis przy rozsądnej cenie? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 A-Data PD7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele44 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Teścik PQI U330 2GB: Total Length 32 mb: 32mb Total Length 4mb: 4mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Tanie 8GB Flash'e Pamięć Flash PD330 USB2.0 Odczyt 8MB/sek Zapis 5MB/sek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tanie 8GB Flash'e Pamięć Flash PD330 USB2.0 Odczyt 8MB/sek Zapis 5MB/sek Tanie i może ... ale wooolne (przy takiej pojemności to już duża wada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tanie i może ... ale wooolne (przy takiej pojemności to już duża wada) Znasz szybsze 8GB w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ceny nie podales a nie chce mi sie googlac ;) ja bym bral juz a-data pd7 8GB bo i szybka i tania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) ceny nie podales a nie chce mi sie googlac ;) ja bym bral juz a-data pd7 8GB bo i szybka i tania225 zł... a-data jest znacznie drozsza i niewiele szybsza:) Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Coccolino_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niewiele? 33MB/s :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niewiele? 33MB/s :Paaa pomylilem model adaty;) z tym 10/7... no to juz wogole przywaliles;P to zupelnie inna kategoria cenowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Heh moze i inna, ale jak juz ladowac kase w 8GB to tylko szybkie peny wchodza w gre. Przy 1-2GB to jeszcze mozna sobie dluzej poczekac ale juz przy 8GB to by byla masakra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) ceny nie podales a nie chce mi sie googlac ;) ja bym bral juz a-data pd7 8GB bo i szybka i tania Penik spoko, za jedyne 229 polish zyli :D Sprzedawca twierdzi, że pen jest szybki i oczywiście najwięcej miejsca i uwagi poświecił parametrom samego opakowania :) Nasz rodzimy handlowiec umieścił na stronie aukcji link do serwisu producenta, gdzie możemy zapoznać się ze specyfikacją pena, oczywiście w języku polskim, a że facet jest pracowity więc postanowił przetłumaczyć to na english :) żeby poważniej wygladało. Normalnie ręce opadają. Acha, czas zapisu 8 MB to jedyne 36 minut :) Tu nastepna szybka ósemka, a w tym przypadku nawet producent nie zna szybkości zapisu. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 8GB ;) dla 8MB z taka szybkoscia to bym sobie zyly podcial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jakies dziwne to pqi... "ilość użyć 20 000" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakies dziwne to pqi... "ilość użyć 20 000" Zajrzyj na stronę PQI. Tam nie ma ani jednego pena o pojemności 8 MB, a na Allegro są :) Allegro jest wielkie :), tam wolne staje się szybkie, a to czego nie ma na stronie producenta, można kupic za grosze. Ręce opadają :) A tu jest przyład na to, że są też szybsze modele, ale to zaraz odbija się na cenie. Myślę, że za kilka tygodni będzie można kupić coś fajnego za przystepną cenę. Ceny cały czas spadają :) Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jeśli już o penach Corsair mówimy - wolałbym już dopłacić do któregoś z tych. Swoją drogą, obecnie mój faworyt jeśli chodzi o wybór pendrive'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jeśli już o penach Corsair mówimy - wolałbym już dopłacić do któregoś z tych. Swoją drogą, obecnie mój faworyt jeśli chodzi o wybór pendrive'a. Jasne. Nie szukałem najtańszych i najszybszych, tylko zapodałem pierwszy wynik z googlowania. Chciałem jedynie wykazać, że 5 MB/s, to nie szybkość, a Allegro to nie miejsce na udane zakupy :) zwłaszcza pamięci flash. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Corsair Voyager bez gt 2gb przy plikach 700mb: zapis: 7,5 MB/s odczyt: 29-30MB /s przy małych plikach (350MB, 521plików) zapis: (zaczął od katalogu z fotkami poniżej 100KB sztuka, dramat) cisnę szalone 0,5MB /s odczyt: (nagranych 80mb) over 20MB/s ten pen ma problemy z zapisem, właśnie wrzucam 700mb mp3 (2 do 10mb sztuka) i transfer poniżej 1MB/s! gdyby nie opisy o jego zapisie powyżej 10MB bez wahania dołożył bym do GT,, który ponoć też mistrzem małych plików nie jest ;] btw na stronie corsair ludzie marudzą nt zapisu niebieskich penów.. Nie wiem co zrobię z moim ;] jak mu się nie polepszy to staje się on dla mnie tak jakby pomiędzy ledwo a bezużyteczny. Napisałem do corsairów zobaczymy co powiedzą. ostatni test 100MB rozpakowanych instalek - kupa ini etc trochę exe po kilka mega. corsair zapis po swojemu 400KB/s, starszy niż świat kingston data traveller 256MB (nawet nie dwójka.. 6/3MB) 1,5MB/s Polecam jeśli chcecie na nim nosić filmy,, średni zapis ale za to odczyt kozak. Do niczego innego się to nie nadaje na koniec screen, kopiowanie bekapu www. głównie pliki po kilkadziesiąt kilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) No nie wiemy jeszcze jaki posiadasz kontroler USB. To co pokazałeś na screenie wygląda raczej na dyskietkę mientką :D, a nie na pena. Inna sprawą jest stosowanie kretyńskiego ATTO do określania prędkości pena :D . Albo wierzymy w to co napisali na stronie producenta, bo Allegro, ani ATTO na pewno nie jest kopalnią rzetelnej wiedzy, albo kupujemy [ciach!]o zapakowane w błyszczący papierek. Zobacz co robi OCZ Rally 2 2GB z plikami mpdraj :D Na tym lepiej widać cyferki. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie jakiego Pendriv'a byście wybrali 2 GB w cennie do 100 zl ? Ktoś pisal ,że na Allegro nie powinno się kupować Pendrive.Dlaczego ? Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez w-u-j-e-k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...