yotomeczek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Właśnie dorwałem nowego pena SanDisk Cruzer Contour 8GB sprzęt naprawdę świetny, tylko teraz żałuję że nie kupiłem wersji 16GB bo 8GB to jednak trochę mało. możesz wrzucić teścik z ATTO ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) minuta w mikrofali :razz: Spotkał się ktoś z was z błędem odczytu na penie ? Bo dzisiaj pen wywalił mi byka, błąd odczytu ble ble CRC. Bład CRC dotyczy archiwum w czasie rozpakowywania i raczej nie ma to nic wspólnego z samym nośnikiem danych. Miałem uwalonego pena na którym pojawiały się błędy pt. "nie mogę czytać" itp. ale nie CRC. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez rally Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) sry błędnie napisałem :] CRC skasować ;) co do pena wywalił mi na jedynym pliku video i 2 katalogach błąd odczytu danych. mam nadzieję, że to już się nie powtórzy inaczej pen idzie na gware. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Sandisk Cruzer 4GB (Micro Skin) Mały i fajny :D - ma fajną diodkę świecącą na zielono Wydajność - hmm umiarkowanie średnia (mnie interesował spory odczyt i taki jest) Wolne miejsce 3,73GB (max) Brust też jakby go ogranicza - w HDTune 26MB/s ... ki czort (XP SP2) ? 5 filmów po 700MB (3,41GB) na pendraka i z Pena na HDD zapis 8,17MB/s (7m7s) i odczyt 26,44 MB/s (2m12s) Czyli bez rewelacji ale i bez jakiejś totalnej żenady Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patoshik Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) możesz wrzucić teścik z ATTO ? SanDisk Cruzer Contour 8GB PRĘDKOŚĆ ODCZYTU do 25 MB/s PRĘDKOŚĆ ZAPISU do 18 MB/s Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Patoshik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Zakupiłem Kingston'a DT100. Dzisiaj przyszedł. I są problemy. Zaczynam coś kopiować, jeśli jest to np. film po 3 procentach wyskakuje błąd, że dysk jest pełen. Za chwile pojawia się dymek na pasku zadań o niemożliwości kopiowania i coś tam jeszcze :) I napęd jest niedostępny. Pomaga jedynie ponowne włożenie go w port USB. Urządzenie formatowałem, zmieniałem porty USB. Jakiś pomysł co może być czy pozostaje mi odesłanie tego w ramach gwarancji? Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Ojcze Samotni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Taka ciekawostka - karta SD w czytniku - myślę, że z całkiem nieźle sobie radzi (szczególnie z małymi plikami) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Panowie, co szybsze: Sandisk Contour Cruzer 16GB czy Corsair Voyager GT 16GB? A moze jeszcze cos innego? Ma ktos jakies wykresy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patoshik Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Panowie, co szybsze: Sandisk Contour Cruzer 16GB czy Corsair Voyager GT 16GB? A moze jeszcze cos innego? Ma ktos jakies wykresy? Według danych SanDisk posiada szybszy zapis, ja mam Contour i zapis 20MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ale masz Contour 16GB? I wedlug danych Voyager GT ma 28 MB/s, a Sandisk 18:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 panowie wolny odczyt i zapis malych plikow to przedewszystkim problem usb a nie pendrajwow - sprawdzcie na zewnetrznym dysku a jak mozecie porownajcie z takim dyskiem na firewire.....usb tragicznie zamula w takich momentach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 u mnie nie zamulalo na PQI U350 8GB i OCZ Rally2 8GB, PQI wyciagalo przy zapisie ok. 4 MB/s, OCZ ok. 8MB/s... kupilem Sandisk Contour Cruzer 16GB i w koncu mam to co chcialem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszal84 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Czy do ok 80zł, dostanę 4GB pena z szybkim zapisem? Zastanawiam się nad Corsair voyager 4GB lub OCZtką Rally2. Czy może wybrać coś innego? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Czy do ok 80zł, dostanę 4GB pena z szybkim zapisem? Zastanawiam się nad Corsair voyager 4GB lub OCZtką Rally2. Czy może wybrać coś innego? ;)Szybki zapis w tej cenie to Sandisk Cruzer Contour Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 zdecydowanie sandisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Czy do ok 80zł, dostanę 4GB pena z szybkim zapisem? Zastanawiam się nad Corsair voyager 4GB lub OCZtką Rally2. Czy może wybrać coś innego? ;) Zwykly voyager to w ogole nizsza polka, odstaje od ocz ktore odstaje od deklarowanych 15mb/s. Albo sandiska contour, albo polowe wolniejszego kingstona dt100 (zapis jak ocz ale znacznie taniej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Szukam małego pena 8GB. Co lepiej wybrać: 1. SANDISK CRUZER MICRO 8GB czy 2. KINGSTON - DT100 8GB ? Jak w realu wyglądają te ich transfery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Witam postanowiłem zrobić mały przegląd moich pendrivów kiedys były warte sporo obecnie segment low-end oto transfery: 1. Corsair Flash Voyager (1GB): 2. Corsair Flash Voyager (2GB): 3. Corsair Flash Voyager (4GB): Ogólnie Voyagery są nie do zdarcia :wink: 4. Sandisk Cruzer Micro U3 (2GB): 5. PQI CoolDrive U350 (2GB): :angry: ten robi jaja i nie jest rozpoznawany przez różne komputery czasami. W dodatku wolny. Mój pierwszy pojemny pendrive nie licząc jakichś DataTravelerów 512MB padacznych po półroku: Mam nadzieję że komuś się przyda takie porównanie Pozdrawiam edit: hehe 11GB fajnie to wygląda 5 pendrivów przy jednych kluczach :D Edytowane 4 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felis Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Witam Czy do ok 80zł, dostanę 4GB pena z szybkim zapisem? Zastanawiam się nad Corsair voyager 4GB lub OCZtką Rally2. Czy może wybrać coś innego? ;)Mój ocz w wersji 4GB osiagał przy zapisie ok 12-13MB/s i był szybszy od Corsair voyager o jakieś 5MB/s. Zdecydowanie polecałbym więc ocz-a. Nie polecam natomiast ocz-a w wesrji 8GB bo osiągnięcie przy zapisie 8-9MB/s było skrajem jego możliwości. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Czy ten : Corsair Flash Voyager GT 16GB USB 2.0 http://www.agito.pl/product/330479?bid=40 czytalem pare recek o nim i generlanei jest ok, tylko brzydki troche czy też ten Sandisk Cruzer Contour http://sklepwgk.pl/prod25169_Sandisk_Cruze...6GB_USB2_0.html czytałem tylko o mniejszych wersjach , podoba mi się,że jest ładny i nie ma zatyczki. Do tego pewnie jest dość szybki,jeśli oczywiście jest tak szybki jak mniejsze wersje. Problem jest taki, że w hurtownie będa go miały gdzies ok 28 maja, a mamy 20.... Ceny są podobne (~260 zł), a możliwości chyba są po stronie Voyager GT, ale nie wiem jak radzi sobie z małymi plikami - Contour radzi sobie nie najgorzej. Jakieś zlote rady ? Który wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 sandiska:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Chcę taniego, w miarę wydajnego 2GB-4GB Pendrive'a. Nie wiem co wybrać. 1. Kingston USB DataTraveler 100 2048MB USB 2.0 Hi-Speed [DT100/2GB] - 32,11 zł http://gigaland-pclweb.systemb2b.com/price...mp;PID=C9851369 2. Kingston pamięć USB DataTraveler 100 4096MB USB 2.0 Hi-Speed [DT100/4GB] - 54,52 zł http://gigaland-pclweb.systemb2b.com/price...mp;PID=C9851370 3. 4 GB PENDRIVE SAMSUNG/GoodDrive 4GB - 48 zł z wysyłką http://www.allegro.pl/item362903216_4_gb_p...mb_s_sklep.html A może coś innego? Edytowane 21 Maja 2008 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 czy ktoś testował Kingston DataTraveler 110 green 8GB ? http://lorien.waw.pl/opis.aspx?kat=33&id=PaP0248 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Chcę sobie kupić Pendrive'a, chciałem kupić 8gb corsair voyager ale teraz czytam że 8gb to za mało i że lepiej brać 16GB z tym że mam ograniczony budżet pod tym względem i zastanawiam się nad takimi modelami, co sądzicie o nich? http://www.ceneo.pl/959439 http://www.ceneo.pl/728482 http://www.ceneo.pl/1379011 http://www.ceneo.pl/1378992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Potrzebuję jakiegoś el0 pr0 pendrive'a - ładna obudowa (najlepiej alu) - solidna konstrukcja - dobra wydajność - 2 GB A-data PD7 to jedyny rozsądny wybór? Kiedyś były Geile David (wizualnie ciekawe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Mam już od 3-4 lat ale wersję 128MB i jestem bardzo zadowolony. Jak nie będziesz nosił z kiuczami to obudowa będzie jak nowa :) Sam pendrive wygląda jak lity element, nic nie trzeszczy, nie rozłazi się. Skówka trzyma się solidnie pomimo wieloktronego zdejmowania i zakładania - lubię się nią bawić i nie czuć by się obluzowała. http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Pen...pelny,id,24188/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Moze ktos polecic jakies niedrogie 8GB z minimalnym r/w w okolicach 20/10 MB? edit Dobra nieaktualne DataTraveler 100 8GB(7.5...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Przy małych plikach ten kingston nie istnieje. Ma ktoś może Sandisk Cruzer Contour ? chciałbym wiedzieć jak się sprawuje w realu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Jakbym potrzebowal pendriva do kilku kilobajtowych plikow to bym nie potrzebował 8GB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 czy ktoś testował Kingston DataTraveler 110 green 8GB ? http://lorien.waw.pl/opis.aspx?kat=33&id=PaP0248 Przyłączam sie do pytania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...