adramel Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Co się dzieje teraz z zapisem na pendrive? Kupiłem PENDRIVE ADATA Dashdrive Elite UE700 Pro 128GB a wcześniej PENDRIVE CORSAIR FLASH VOYAGER 64GB USB 3.0 Oby miały mieć szybki zapis, ADATA nawet do 150MiB/s Ale oba mają strasznie nie równy zapis. Skacze od 30 do 100MiB/s w przypadku ADATA, Corsair miał niższe wartości, ale też takie pływające w sinusoide. Mam jeszcze SanDisk Extreme 32GB i ten ma równy zapis pod 100MiB/s Co się dzieje z tymi pendrajwami? Są w sprzedaży jakieś które mają równy ciągły zapis? Oczywiście testuje na plikach ponad 3GB, pendrajwy sformatowane pod ExFAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2023 Kupiłem Kingston Data Traveler Kyson 128GB. Deklarowane prędkosci wydawały sie wystarczające na to do czego go potrzebuje. Testy w sieci też zachęcały z zapisem w okolicach 48MB/s Niestety albo znów Kingston coś kombinuje i te nowsze są na gorszych kościach albo prędkości real life mają się nijak do testów w sieci bo pen drive zapisuje maksimum 34MB/s ze średnią ok 30MB/s. Także średnio to wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 15 godzin temu, rafa napisał: pen drive zapisuje maksimum 34MB/s ze średnią ok 30MB/s. Jakby działał w standardzie USB 2.0. Na pewno wpinasz go w USB 3.0? Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2023 Tak 100%. Odczyt dochodzil do 214MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2023 Nie wiem co się ostatnio porobiło z tymi penami i dyskami zewnętrznymi przynajmniej u mnie na win 11. Dysk na usb 3.0 podłączony z przodu i z tyłu, sprawny, jeśli przenosić na niego dane to albo małe prędkości albo przycina a podłączony pod 2.0 działa szybciej i bezproblemowo. Sterowniki wgrane, nawet system postawiony na nowo. Ostatnio odesłałem po miesiącu pena Patriot bo po pożyczeniu komuś nie chciało mu na niego nagrywać albo nie był widoczny, ma miesiąc i działał dobrze. Jak go odebrałem to prędkość zapisu skakała w górę i dół do zera obojętnie jakiej wielkości był przenoszony na niego plik i żadne naprawy nie pomogły. Zwrócili pieniądze i teraz się zastanawiam jaki kupić. Mam dwa stare peny które działają bardzo dobrze, ADATA z czego jeden się już rozlatuje, każdy z nich ma przynajmniej ponad 5 lat. Nawet 12 letni patriot 2.0 był szybszy od tego najnowszego. Nie mam pojęcia czy to wina systemu czy pogorszenia się jakości nowych produktów, a skoro to byłby system to dlaczego stare 3.0 działają? czyżby jednak kompatybilności między 2.0-3.0-3.1 nie ma? a miała być tylko różnica w prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2023 Kupowanie najtanszych badziewi sie niestety msci. Bo wlasnie tam producenci pakuja rozne odpady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...