Skocz do zawartości
Gość master_virus

Problem Z Vmodem Galaxy 7600gs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość master_virus

A więc zrobiłem vmoda według znanego chyba wszystkim poradnika przy użyciu lutownicy i 2 potencjometrów obrotowych 50k. Zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem, przyłożyłem do 3 mas, na obudowie, karcie graficznej, płycie głównej i nic to nie zmienia vmod jak nie działa tak nie działa. Kręce potencjometriami ale napięcie jest stałe, potencjometry są nowe http://www.seguro.pl/sklep/?zobacz=3194&producent=

Tak wygląda projekt:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak moje wykonanie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Skończyły mi sie pomysły i nie mam zielonego pojęcia co jest źle więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez master_virus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość master_virus

jestem pewny ustawiłem na 50 ohm nóżke 3 i 2 podczas lutowania i później przekręciłem oba potencjometrami maximum w drugą strone i nic z tego

Edytowane przez master_virus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość master_virus

Po pierwsze wydaje Ci sie, zdjęcie jest prześwietlone a nawet jak sie przyjrzysz to widać że jest ok. Jak by było spięcie to by były inne kłopoty niż brak OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi