bzykofm Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam ! Jak w opisie: Uruchom/msconfig i...brakuje BOOT.INI. Nie wiem dlaczego :huh: XP SP2, Style xp. Nakładkę prze- i odinstalowałem-bez zmian, przy botowaniu nie widział podłozonego obrazu z Style XP. I jeszcze jedno, przy ładowaniu systemu czasem widzi "całego proca" a czasem nie pokazuje 3200+, a czasem widzi jako 1Ghz- (mój komp./właściwości/ogólne, everest i cpu-z też). System przeinstalowany niecały miesiąc temu, po wymianie platwormy.Proszę o pomoc. Pozdrówki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) jak system startuje to znaczy ze BOOT.ini jest z procesorem może być tak ze obniża częstotliwość, wskutek wejścia w tryb oszczędzania anergii, sprawdź w BIOS czy nie ma włączonej opcji Cool’n’Quiet i czy nie masz zainstalowanego sterownika Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 jak system startuje to znaczy ze BOOT.ini jest Ja nie mówię,że nie ma pliku boot.ini tylko ,że zginęła opcja BOOT.INI w "narzędzie konfiguracji systemu" : start/uruchom/msconfig A co do procka to faktycznie miałem uruchomione oszczędzanie. Thanks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 plik boot.ini można odnaleźć i wy edytować w inny sposób niż msconfig: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam! równiez mam problem z boot.ini - ale innego rodzaju. Podczas startu systemu wyskakuje "Nieprawidłowy plik boot.ini,rozruch z C:Windows" Wchodze do boot.ini - a tam same krzaki,kwadraciki itp nie wiem jak go podmienic na własciwy (i skąd go wziąśc) pozdrawiam p.s wcieło mi "ci" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) jeżeli system masz na pierwszej partycji pierwszego dysku a system to Win XP SP2 z programową obsługą EP to zawartość powinna wyglądać tak: [boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optout /fastdetect Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 dzieki- ale,niestety -nie moge go podmienic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) dzieki- ale,niestety -nie moge go podmienic...probowałem tak: właczam Linuxa (knoppix) ,wchodze do c:windows,z innego dysku (partycji) kopjuje wczesniej przygotowany plik "boot.ini' i d%^5pa blada - nie da rady. na Hirens bot - jest jakies narzędzie do naprawy tego problemu? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez viking34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 dlaczego nie możesz podmienić zawartości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 dlaczego nie możesz podmienić zawartości ?bo jak to robie w Total Commander to komunikat mówi: Błąd!Prosze usunąc zabezpieczenie przed zapisem! gdy to robie w "okienkach" windy - to jest komunikat:" Błąd! nie mozna skopiowac boot.inni bo plik jest uzywany przez inna osobe lub program.Zamknij wszystkie programy,które moga uzywac tego pliku i spróbuj ponownie." moze jakiegoś syfa mam?AVG7 nic nie znalazł.Skaner on-line na onecie tez nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) spróbuj odblokować plik Unlocker-em jak to nie pomoże to uruchom konsole odzyskiwania systemu, zaloguj się i napraw plik za pomocą polecenia: bootcfg zanim zaczniesz sprawdź dysk w poszukiwaniu błędów: chkdsk /R Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja nie mówię,że nie ma pliku boot.ini tylko ,że zginęła opcja BOOT.INI w "narzędzie konfiguracji systemu" : start/uruchom/msconfigWłasnie - od czego zależy czy MSConfig pokazuje zawartość pliku boot.ini czy w ogóle nie ma takiej zakładki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...