Skocz do zawartości
templik

Microsoft Natural Ergo 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wlasnie przymierzam sie do kupna nowej klawiaturki i myszki (najprawdopodobniej X-718BF). O klawiaturce to myslalem o Microsoft Natural Ergo 4000. Pisze dosyc sporo i juz po ok. 2 h pisania mam bole w nadgarstkach (aktualnie posiadam 6-letnia klawiature kupiona za ok. 20-30zl z pierwszym kompem), dlatego zalezy mi na ergonomii. Lubie sobie tez czasami pograc (gothic 2, nwn, itp.). Moglibyscie mi polecic jakoms alternatywe w podobnym przedziale cenowym i opinie na temat tej klawiatury? Jak sie na niej pisze? Nadaje sie do gier? Prosze o opinie. Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam (to mój pierwszy post więc WITAJCIE)

Jeśli dużo piszesz to lepszej klawiatury moim zdaniem nie znajdziesz.

Perfekcyjnie wykonany profil + piękny design + świetna jakość użytych materiałów sprawia,

że dla mnie jest to klawiatura nr 1. Swoją drogą pomyśl ile byś musiał zapłacić za coś podobnego z firmy Logitech,

przypuszczam, że w 700 zł to byś się nie zmieścił. Sam mam (miałem) Logitecha Cordless Desktop Navigator i wybuliłem

za nią 500 zł (oczywiście kilka lat temu) i klawiatura z tego zestawu nawt nie dorasta Microsoft Natural Ergo 4000 do pięt.

Z tego co pamiętam to właśnie proponowany przez Ciebie produkt jest najczęściej kupowaną klawiaturą w Angli i Niemczech. Cóż jak widać Microsoft nie tylko świetny system operacyjny potrafi zrobić (ups za to stwierdzenie to nie jeden by mnie powiesił za j... ).

Kupuj bez zastanowienia bo lepszej klawiatury nie znajdziesz :wink: tylko nie wiem czy ta klawiatura jest sprzedawana osobno, bo dołączona do niej myszka bardzo odstaje jakością.

Tylko ciekawe dlaczego na forum jeszcze nikt nie napisał o tej klawiaturze...czyżby było tak jak z Windows, że wszyscy ją mają ale mało kto się przyznaje :rolleyes:

POLECAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie na niej ostatnio śmigałem chwile w saturnie. Podkładka pod nadgarstki - wypas. Skok klawiszy - nie wypas. Mam teraz laptopowego tracera, i za przeproszeniem, napieprzam na nim bezwzrokowo moją specifyczną techniką pisania, i przesiadka na "łamaną" klawe, oznaczalaby dla mnie nauke pisania od nowa. Nie wiem czy mi sie chce... Laptopowe klawy sa po prostu lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi