lucjan1948 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie duży program do testowania kart graficznych. A tu link do pbrania tego programu: http://www.majorgeeks.com/Video_Card_Stabi...Test_d5404.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Czekaj, zaraz zaloze temat o rthdribl.... :| ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ogriusz, czemu sie wsciekasz? ;) test na pierwszy rzut oka wydaje sie dobry. tak tylko zeby sprawdzic 'wydajnosc' karcioszki / lapka ;) 'a tak poza tym to tylko nie wiem czemu sa 2 tematy. w laptopach i tu. trzeba by chyba ktorys zamknac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) @ xacti - sa dwa tematy (lapki i tu) ponieważ sam Pana Lucjana o to poprosiłem - część userów lapków nie zagląda dokładnie w inne miejsca forum i odwrotnie - część userów "puszek" niezbyt dokładnie czyta forum o lapkach ;). Dlatego zasugerowałem umieszczenie tego tematu również tutaj, dodatkowo jest kilka argumentów "za" rozpowszechnieniem tego testu wśród bywalców. IMO ma on taką przewagę nad smarkami wszelkiej maści, że: - mało waży ( co dla niektórych ma znaczenie...) - jest bezpłatny - zrobienie testu trwa przysłowiową chwilę - nie ma problemu z ustawieniami testu, bo... Ich nie ma ;) - więc każdy user sobie poradzi, a wyniki będą miarodajne @ Orgiusz - właśnie nie wściekaj się, nie ma o co ;) BTW - jeśli adminstracja wyrazi chęć chętnie założę tematy o tym programiku z wynikami oraz z dyskusją. Coś jak smarki w laptopach - wisi przyklejone, można obejrzeć... To zaś na dobry rzeczy początek pozdrawiam sansaba Edytowane 10 Grudnia 2006 przez sansaba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ogriusz, czemu sie wsciekasz? ;) test na pierwszy rzut oka wydaje sie dobry. tak tylko zeby sprawdzic 'wydajnosc' karcioszki / lapka ;) 'a tak poza tym to tylko nie wiem czemu sa 2 tematy. w laptopach i tu. trzeba by chyba ktorys zamknac ;) Chcecie to możecie pozamykać wszystkie tematy i niech moderatorzy korespondują sami ze sobą. Mnie np. dział jako taki o kartach graficznych nie interesuje a umieściłem posta z powodu sugestii innego użytkownika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Chcecie to możecie pozamykać wszystkie tematy i niech moderatorzy korespondują sami ze sobą. popieram w 100%! cala ta akcja to doskonały przykład na to co troszkę władzy potrafi zrobić z normalnego usera :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 [ot] lucjan1948 & dymy Wybaczcie ale zamiast PW do ktoregos z obecnych na forum moderatorow z mala prosba o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu zakladac drugi identyczny watek uwazacie za sluszne postepowanie? Dzisiaj widzialem ekstremum w postaci 4 takich samych tematow zwiazanych z kumpnem zestawu w roznych miejscach. Tu nie chodzi o wladze - modki sa od pilnowania porzadku zeby reszta Userow miala latwy dostep do informacji zawartych na forum. Duble tylko utrudniaja znalezienie odpowiedzi na problem. Tyle z mojej strony i zycze milego wieczoru. [/ot] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 sansaba - Jak :| ? Dlaczego ja mam tak mało pkt :| Przeciez to niemozliwe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) sansaba - Jak :| ? Dlaczego ja mam tak mało pkt :| Przeciez to niemozliwe...:gitarzysta2: Bo mam taką wyjechaną kartę :twisted2: Serio - I have no f.....g idea :blink: Karta podkręcona na 500/900... Więcej nie lece bo pasywnie chłodzona... Więc nie mam bladego skąd az taka różnica... 7300GT kontra 7600GS ... Kurczaki, moze się jakiś "szpec" wypowie ?? lucjan1948 & dymy Wybaczcie ale zamiast PW do ktoregos z obecnych na forum moderatorow z mala prosba o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu zakladac drugi identyczny watek uwazacie za sluszne postepowanie? Dzisiaj widzialem ekstremum w postaci 4 takich samych tematow zwiazanych z kumpnem zestawu w roznych miejscach. Tu nie chodzi o wladze - modki sa od pilnowania porzadku zeby reszta Userow miala latwy dostep do informacji zawartych na forum. Duble tylko utrudniaja znalezienie odpowiedzi na problem. Tyle z mojej strony i zycze milego wieczoru. Orgiusz - jeśli chcesz kogoś opie...przyć za zdublowanie tematu - to jeśli nie czytałes tego tematu w dziale lapków, to zapytaj kogoś kto czytał - temat został zdublowany na moją wyraźną prośbę, więc przyczyną całego zamieszania jestem ja... Wydawało mi się że to dobry pomysł z tym benchmarkiem - lapki sobie, puszki sobie... Gdybym wiedział, że wywołam taką dyskusję, to nie odezwałbym się... Także - przepraszam i peace pozdrawiam sansaba Edytowane 12 Grudnia 2006 przez sansaba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 @Majkel uroki takich programow ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Oke nie wracajmy juz do tematu [; FSAA/Anizo daja po kosci? Bo u mnie jest deczko wiecej na starszym sprzecie - 671... BTW :arrow: To jest chyba jednyna aplikacja ktora zmusza moja karte do spiewania - cewki zaczynaja przy tym piszczec :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Karta jak w sygnaturce 743/1000 3 423 Edytowane 14 Grudnia 2006 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 No tak. Wyłączyłem AA i jest troche lepiej. 1009 pkt. Ale to i tak troszke mało. Widocznie przez sterowniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) BTW :arrow: To jest chyba jednyna aplikacja ktora zmusza moja karte do spiewania - cewki zaczynaja przy tym piszczec :lol2:U mnie identyczna sytuacja :lol2: Ładny wynik nawet ;] 1498, nie chciało mi się jeszcze raz puszczać po te 1.5k ;> Karta na taktach 750(690)/830 Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Też sie pochwale wynikami. Mój sprzęcik to Athlon XP 2000+(1,66GHz), 1024 RAM(400MHz) i Radeon 9800 PRO (zegary ja na screenach) Dla porównania daje jeszcze wyniki z takiego sprzętu: Celeron A 333MHz, 128 RAM, Radeon 7000 VE Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Chemik4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 No i fajnie, temacik sie rozwija :) @ Orgiusz - co powiesz w takim razie (skoro jednak kilka osób się przekonuje że warto benchować tym kartę), może pomyślicie (administracja of course ;) ) o przyklejeniu rankingu i zrobieniu dyskusji - tak jak juz pisałem w swoim pierwszym poście w tym temacie :) Jak coś to walcie na GG pozdrawiam sansaba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 2618 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 galaxiak 7600gs rozpędzony do 670 gpu i 1740 pamięci, 1750 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Mój bardzo skromny wyniczek na Celeronie i X1300 (ni to PRO, ni to zwykły :wink:) całe 533PKT [wszystko bez O/C] (hmmm... tyle wynosi magistrala tego procka w trybie QDR - czyżby przypadek :lol2:) Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Evil One Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 [ot] lucjan1948 & dymy Wybaczcie ale zamiast PW do ktoregos z obecnych na forum moderatorow z mala prosba o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu zakladac drugi identyczny watek uwazacie za sluszne postepowanie? Dzisiaj widzialem ekstremum w postaci 4 takich samych tematow zwiazanych z kumpnem zestawu w roznych miejscach. Tu nie chodzi o wladze - modki sa od pilnowania porzadku zeby reszta Userow miala latwy dostep do informacji zawartych na forum. Duble tylko utrudniaja znalezienie odpowiedzi na problem. Tyle z mojej strony i zycze milego wieczoru. [/ot] Miałem nie odpisywać na ten post ale z uwagi, że nie ma ruchu na forum więc: Koledzy moderatorzy Orgiusz i Domik, czy Wy nie widzicie różnicy pomiędzy kartą graficzną PC-ta i Laptopa ? Tu generalnie pisze się o kartach PC-towych i chyba by nikomu nie przeszkadzało a wręcz bylo by wygodą gdyby mój temat jak to było pierwotnie był również w dziale Laptopów. @Orgiusz Dla mnie Moderator winien być uczestnikiem, który przewyższa wiedzą o danym sprzęcie innych użytkowników (służy radą) a do pilnowania porządku to kiedyś była taka instytucja jak ZOMO (ale może ten skrót jest Ci obcy). @ Domik. Ponieważ TY zlikwidowałeś mego posta z działu Laptopy i na dodatek zafundowałeś mi 10% i trzy dni banicji i jeżeli nie uraziłem Twojej ambicji to proszę o ponowne ulokowanie mego tematu w laptopach. Generalnie Regulamin tego forum jest archaiczny (żadne forum nie ma takiego regulaminu). Powiecie nie odpowiada to dlaczego jestem a no żeby być trzeba było się zarejestrować i zaaceptować to co jest. Z mojej obserwacji ruch na forum jest coraz mniejszy (winny regulamin). Urażonych przepraszam. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 skromne 695 pkt... Komp taki jak w podpisie. Później rzucę zdjęciami :) Ogólnie programik suber... mi się bardzo podoba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...