EspE2000 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam! Mam pytanko. Czy uda mi się zrobić SLi na dwóch kartach Gigabyte 6600GT? Karty są identyczne tylko że: jedna karta ma normalnie 128 mb ramu, a druga 96 :) . Tzn. jedną kostkę ramu ma urwaną. I zastanawiam się czy będzie to dobrze chodziło, czy raczej podobnie jak ta gorsza karta czyli z ogromem artefaktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Pytanie roku normalnie ;) Nie bedzie chodzilo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Aha! A łudziłem się, że z drugiej karty będzie wykorzystywany tylko procek :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 To sie rzeczywiscie ludziles ;-) Co ten procek mialby liczyc gdyby nie mial dostepu do danych w pamiec? W SLI kazda karta korzysta z wlasnej pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Nie jestem pewien, ale możliwe że gdyby udało Ci się wyedytować biosy kart kart tak aby obie miały po 64MB RAMu... Kiedyś bawiłem się biosami od FX 5900 i przez przypadek tak się zrobiło. Musisz poszukać w pierwszym wątku o FX 5900/XT/U. To tylko teoria, więc proszę podejść do tego z rezerwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jest to jakas opcja na uratowanie tej ubitej, ale edytowanie obu jest pozbawione sensu. SLI w wykonaniu dwoch 66GT po 64MB ramu kazda bedzie slabsza niz jedno 66GT z 128 MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Myślę, że dwie karty 6600GT każda po 64MB pamięci będą na pewno wydajniejsze niż jedna z 128MB ramu. W biosie płyty jest wybór pamięci dla kart graficznych. Może tam wystarczy zmienić na wartość 64 MB i nie grzebać w biosie kart ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 :mur: :mur: :mur: Pytanie roku normalnie. To co mozesz sobie ustawic w biosie to jest pamiec ram wykorzystywana jako dodatkowa pamiec karty grafiki :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Już dwa pytania roku w jednym wątku. No nieźle. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zle myslisz. 64mb pamieci to duzo za malo dla pojedynczej karty, a co dopiero do SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Czy chcesz robić to SLi na tej płycie od DFI co masz w sigu?? Bo z tego co mi wiadomo to na płytach z chipsetem ATi nie można zrobić SLi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 można zmodować jak się nie mylę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 można zmodować jak się nie mylęMylisz sie Jasiu :lol: Chcesz zmodowac RDX aby dzialalo na nim SLI. Pomocna odpowiedz kwalifikujaca sie do odpowiedzi roku :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Czy chcesz robić to SLi na tej płycie od DFI co masz w sigu?? Bo z tego co mi wiadomo to na płytach z chipsetem ATi nie można zrobić SLi. No właśnie nie na tej płycie chce to zrobić, bo jakbym miał taką płytę to bym się nie pytał tylko sprawdził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Oswiece Cie :wink: Mody na sli sa na nforce4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Nadal sie upierasz przy robieniu tego choc to zupelnie bez sensu? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 sry tak to jest jak sie nie spojrzy tylko odpisuje na palanta. kiedyś mi sie obiło że można robić sli. fajnie teraz sobie przypomniałem. trza było zainstalować nieoficjalne stery na uli żeby śmigało/// :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: i jeszcze raz sry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 sry tak to jest jak sie nie spojrzy tylko odpisuje na palanta. kiedyś mi sie obiło że można robić sli. fajnie teraz sobie przypomniałem. trza było zainstalować nieoficjalne stery na uli żeby śmigało/// :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: i jeszcze raz sryKolejny raz zle - siadaj Jasiu pala :lol: Stery modowane ULI pozwalaja tylko na uruchomienie SLI na plytach z chipsetem ULI a nie ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Przyszedł łepek z tłika i daje 'rady'. Mogłeś wziąć, ze sobą Raynewana i Mr. Twig'a :lol: . Co do topicku to ja nie widzę większego sensu. 73gt będzie wydajniejszy niż te twoje pseudo SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) tzn. Nvidia oświadczyła że jej układy nie będą działać w SLI na płytach z chipsetem ULI (od czego są nieoficjalne stery) tylko tyle to miałem na myśli ale jak sie rąbie to konkretnie :D a poza tematem ciekawe dlaczego nvidia wykupiła niedługo później Uli? co do tego że 7300gt będzie wydajniejszy niż to 6600gt w sli. 7300gt będzie wydajniejsze.heh na tweaku nie byłem od 2 miechów a upadł kilka dni temu. poza tym ciekawe skąd ty się przytoczyłeś na to forum. a twoje 'rady'?? Edytowane 12 Grudnia 2006 przez kojeczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Po pierwsze to mobo EspE2000 nie ma chipsetu uli, tylko ATI. Pod drugie to 66gt w SLI daję około 30-40% wzrostu wydajności. Nie licząc smarków. Po drugie. Na PPC jestem już od dłuższego czasu. Wcześniej miałem inne konto, ale zrobiłem sobie przerwę od forum i zapomniałem hasła B-) . No i po trzecie. Jeśli nie jesteś czegoś pewien to się nie wypowiadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 1. tylko gdzie ja napisałem w ostatnim poście że chodzi o tą płyte. 2. smarki dają do 75 % (czasami nie co więcej ale nigdy 100%). więc 7300gt byłby wydajniejszy. 3 zrobiliśmy offtop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...