Mlody_tm Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, Posiadam Thinkpada T42 model 2373-Y3X zakupiony w Niemczech. Ma on karte Wireless. Jest ona dosc dziwna, gdyz firma dostarczajaca sterowniki to Ekahau a karta 802.11abg Mini PCI. po przeinstalowaniu systemu z niemieckiego na polski (win xp professional + SP2) i zainstalowaniu sterownikow tej dziwnej firmy karta pracowala idealnie, wczoraj wszedlem do biosu sprawdzic jaka mam wersje. jest najnowsza, ale zobaczywszy tak mnostwo ustawien dalem System Default i zapisalem zmiany, po zniknieciu ekranu powitalnego IBM ThinkPad wyskoczyl nastepujacy blad: Error 1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the mini PCI network card. A przeciez wczesniej bez problemu dzialalo, probowalem w biosie na rozne sposoby zmieniac ustawienia, niestety bez rezultatu. windows sie odpala i komputer dziala jedynie gdy w biosie zaznacze Wireless card - disabled. ale wtedy wifi nie dziala, a przeciez wczesniej dzialalo, no wszystko w biosie probowalem... czary ?? Bardzo prosze o pomoc Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Mlody_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Masz nioryginalne Wifi, sprobuj wrocic do starej wersji biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody_tm Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Masz nioryginalne Wifi, sprobuj wrocic do starej wersji biosu. No wlasnie ja biosu nie ruszalem a byl najnowszy i wszystko dzialalo. po prostu dalem w biosie system default i juz karty nie przyjmuje... sprobuje do jakiegos starego biosu wrocic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zanjdz taki programik jak IBM fix Robisz z niego plytke bootowalna, ladujesz w cd-rom i odpalasz programik IBM dziala na malej ilosci kart wi-fi, mialem podobnie ze swoim Gigabyte, ale teraz smiga jak szalona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody_tm Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zanjdz taki programik jak IBM fix Robisz z niego plytke bootowalna, ladujesz w cd-rom i odpalasz programik IBM dziala na malej ilosci kart wi-fi, mialem podobnie ze swoim Gigabyte, ale teraz smiga jak szalona ;] Witam, z biosem starym to samo wiec juz z powrotem wgralem najnowszy, mysle ze ten programik o ktorym mowisz moze pomoc, ale nie wiem jak to sciagnac... na stronce ibm duzo roznych jakby wersji, czy moglbys mi pomoc ? sciagnalem jakis ale winda nie rozpoznaje bo to jakis plik .pak z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 http://www.command-tab.com/files/no-1802/no-1802-cd.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody_tm Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 http://www.command-tab.com/files/no-1802/no-1802-cd.zip normalnie nie wiem jak Ci dziekowac :) programik extra !!! sam zaproponowal usuniecie tego erroru :) zatwierdzilem i dalem w biosie wireless enabled i smiga :) :) jeszcze raz dziekuje bardzo !!! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...