truman20 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) 22 września został ogłoszony news o wydaniu na świat wersji stable dystrybucji Elive Revolution LiveCD, dziwne, że nikt tu o niej nie wspomniał, bo jest naprawdę ciekawa. Nie będę opisywał jej szczegółowo, oto podstawowe zalety distro (dopiero wczoraj to ściągnąłem, więc nie mogę dużo o niej napisać): 0) możliwośc instalacji na HDD (graficzny instalator) 1) obsługa kart graficznych Ati oraz Nvidia 2) automontowanie USB, DVD video, audio CD itp 3) obsługa sieci bezprzewodowej 4) dwa wybieralne schematy wyglądu 3D 5) podstawowy pakiet oprogramowania to: Firefox, Thunderbird Gaim, OpenOffice, Xpdf, gftp, GIMP, Blender, GtCam, XMMS, Mplayer (z kodekami), gkrellm, Gparted, MC i wiele wiele innych. Zapomnialem dodać, że jest do wyboru język PL ;) dla ciekawskich: Strona projektu Screenshots Download Edytowane 11 Grudnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Nie miałem czasu zagłębiać się bardziej w system, ale pierwsze wrażenie było nadzwyczaj pozytywne. Cud, miód i orzeszki a systemik popierd... jak mały zając :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 23 grudnia ukazała się wersja Elive Relvolution rl2 Lista zmian: http://elivecd.org/gb/Main/News/_articles/44.html i najważniejsze zdanie: "And remember... the work of Elive is not finished ;) We are working hard to develop the next stable version, always implementing new and better things. More features, increased user-friendliness, greater speed and beauty; more, more, more of everything is on the way" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Wszystko pieknie, ale sciaganie tego to masakra - zeby ciagnac z normalnego serwera trzeba zaplacic, a darmowy "slow server" jest doslownie slow - 5 KB/s :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 ftp://ftp.planetmirror.com/pub/elivelinux...olution_rl2.iso Tu masz ten szybki serwer.Ściągało mi 180kb/sek,czyli max łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dzieki za linka. Poki co mam Kubuntu i raczej kolejnego sciagal nie bede, tym bardziej, ze instalacji nie planuje. EDIT: link niestety nie dziala :( sciaga sie zero bajtow. Przegladajac recznie ftpa, to katalog isos jest pusty (dwa podkatalogi, jeden pusty, w drugim tylko readme.txt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 W /isos/unstable jest wersja 672MB. Ale transfer coś nie teges (przynajmniej u mnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak ja patrzylem nie bylo. Ale wrzucenie tego linka do flashgeta zaowocowalo wycisnieciem maks lacza z Neostrady 2 Mbit ;) Moje wrazenia mozna przeczytac w topicu o Reactosie w Nowosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...