kurdefelek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 http://www.allegro.pl/item147673246_gigaby...socket_754.html nie wykrywa dysku sata, a wcześniej było OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 chodzi o rset biosu tak ? z tego co ja tam widzę to bateryjka jest niedaleko slotu pamięci RAM (taka srebrna bateryjka jak w zegarku tylko większa) wyjmij ją na 1-2minuty i wszystkie ustawienia wrócą na swoją dawną pozycję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Raczej na przynajmniej 30min. Napięcie na płycie utrzymuje się jeszcze dosyć długo od wyjęcia baterii. BTW tak trudno ściągnąć manual do płyty i tam poszukać gdzie jest ta zworka?? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ja na swojej głównej baterie wyjmuje na 1-2 minuty i za ten czas już się ustawienia resetują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 u mnie wystarczy wyjac tylko na chwile :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Raczej na przynajmniej 30min. Napięcie na płycie utrzymuje się jeszcze dosyć długo od wyjęcia baterii.Ale to napięcie ktore się utrzymuje po pierwszej sekundzie jest już zbyt nikłe by zasilić CMOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Raczej na przynajmniej 30min. Napięcie na płycie utrzymuje się jeszcze dosyć długo od wyjęcia baterii. :lol: skad masz takie informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 ja przekladam zworke cmosu na 10 sekund i jest git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Wy gó...no się znacie !!!!!!!!!! Trzeba wyjąć na minimum rok i trzymać w mocnym roztworze solnym by mieć choćby cień nadziei, że coś się resetnie !!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: A tak poważnie, to mi się z mojej obecnej płyty głównej nigdy nie udało wyjąć baterii - ciężki dostęp i mocno siedzi. A jakoś czyszczę CMOS - nie mając zworki. Jestem cudotwórcą ? A może po prostu odginając na momencik jedną blaszkę przy baterii odcinam dopływ prądu. I wystarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...