Skocz do zawartości
adek66

Czy Enermax 400w Wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamawiam następujacy zestaw:

c2d e6400 + Radeon X1950 Pro + 1GB DDR2/800 + HDD 160 GB + DVD-REC

i stanąłem przed dylematem wyboru zasilacza.

Nie zamierzam podkręcać i czy w takim razie wystarczy enermax liberty 400W? Jak wynika z opisu na 2 liniach 12V zapewnia po 20A, razem max. 30A, a obciążalność linii 12V wynosi 360W.

Ewentualnie do wyboru mam seasonic s-12 430 W (14 i 15 A, max. 29A, obciążalność linii 12V 348W) lub chieftec 450W (wygląda znacznie słabiej).

Z góry dziękuję za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiam następujacy zestaw:

c2d e6400 + Radeon X1950 Pro + 1GB DDR2/800 + HDD 160 GB + DVD-REC

i stanąłem przed dylematem wyboru zasilacza.

Nie zamierzam podkręcać i czy w takim razie wystarczy enermax liberty 400W? Jak wynika z opisu na 2 liniach 12V zapewnia po 20A, razem max. 30A, a obciążalność linii 12V wynosi 360W.

Ewentualnie do wyboru mam seasonic s-12 430 W (14 i 15 A, max. 29A, obciążalność linii 12V 348W) lub chieftec 450W (wygląda znacznie słabiej).

Z góry dziękuję za porady.

U mnie zasiłka półpasywna 420W spokojnie ciągnie c2d6400@3,2GHz + X1950 PRO + 2xHD 120GB+DVD-R+DVD+ 3 dodatkowe wentylatory. Mam jeszcze wrażenie iż z odrobiną zapasu. Natomiast będąc na twoim miejscu odżałowałbym i kupił coś bliżej 500W. Będziesz wtedy bezpieczny gdy strzeli Ci do głowy np G80 czy inne R600 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ wy kupujecie zasilacze. Czy Seasonic lub Enermax są jedyne na rynku czy co.

Enermax i tak nie jest tak wydajny jak ma napisane na tabliczce, a seasonic też wydajnością nie grzeszy, ale przynajmniej ma niezalażnie stabilizowane linie napięciowe. Jakby się trochu rozglądnąć t ow tej cenie można trafić lepsze konstrukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi