rgomez Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam. Zamierzam przesiąść się z socket A na 939 z agp i mam jedno małe pytanko.Wiem że z agp na s.939 jest coraz mniej płyt dlatego powiedzcie proszę na jakim chipsecie ewentualnie szukać płytki a jakiego unikać.Tylko tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) nF3 250GB Szukaj DFI, Epoxa, MSI... Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Piękne dzięki. A czy z via 800 pro może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jak nie chcesz kręcić, to będzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jeśli o kręcenie chodzi to jak już to lekko.Czyli jak będę chciał kręcić to nf3 a jak nie to t800 pro , dobrze zrozumiałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Lepiej bierz nForce 3 250Gb. Dużo lepsze płyty z nim robili i dużo lepszy do OC był ten chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 nf3 ultra.. polecam Ci msi k8n neo 2 platinum.. jedna z najlepszych płytek z agp.. 350 HTT spokojnie wydusisz.. z dobrym biosem płytka naprawde jest OK pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zostaje jeszcze kombinacja ULI 1695 + ULI 1567, zapewni Ci AGP i PCIE. Jedyny problem to, że cieżko dostać już ASRocki (model 939DUAL SATA2 i 939VSTA). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Lepiej bierz nForce 3 250Gb. Dużo lepsze płyty z nim robili i dużo lepszy do OC był ten chipset.No niewiem, czy lepsze... Po prostu mało kto ma płytę pod K8 na VIA. NF3 250 ma fatalny kontroler PATA (w porównaniu z VIA to tragedia, możesz mi wierzyć), do tego potrafi być o kilka procent wolniejszy w grach. Na KT800PRO też da się podkręcić, trzeba się tylko trzymać z daleka od Gigabyte'ów i Asus'ów. Soltek, MSI i Abit robili nawet niezłe płytki na tym chipsecie (można było zrobić HTT>=250MHz). Zostaje jeszcze kombinacja ULI 1695 + ULI 1567, zapewni Ci AGP i PCIE. Jedyny problem to, że cieżko dostać już ASRocki (model 939DUAL SATA2 i 939VSTA).Tylko ceny na allegro >320zł nie zachęcają (ostatnio widziałem kup teraz za 370zł). Edytowane 11 Grudnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 a ja polecam DFi Lan PArty nf3, znakomita płyta, super oc i wydajność. Na allegro nieraz są, ale ciężko wyrwać, jak dla mnie to najlepsze mobo na nF3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ja mam taką płyte na sprzedaż nie długo ;] Ale zastanów sie czy warto pchać sie w agp. Zamkniesz sobie tylko drogę do rozwoju (podobny temat był w co kupić). BTW: Nie ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dzięki za wszystkie wypowiedzi.Czytałem parę postów o zmianie socketa na s.939 z agp , więc jestem tak jakby w temacie.Tu chodzi o kasę.Ta zmiana ma być na jakis czas.Tyle czasu jade na ecs k7s5a że postanowiłem przeskoczyć na cos wydajniejszego.Nie chce mi się kombinowac z kartą ( moja jest w miarę dobra), tylko w miare tanim kosztem troche zapgrejdować kompa.Możliwe że uda mi się dorwać jakąś płytkę z agp i pci.Dlatego pytam sie o chipset.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Z płyt z PCI-E & AGP na pokładzie to do użytku nadawał się tylko ASRock 939Dual-SATA2/VSTA. Inne były do niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Więc pozostaje mi kupno z samym agp.Może uda mi sie gdzieś wyczaić jakąś lepszą płytkę bo z nowych na allegro to tylko ECS na nf3 sprzedają. Ja złego słowa na ecs nie mogę powiedzieć, jeżdze na ecs k7s5a już parę ładnych lat i jest bezproblemowa.Moze miałem farta.Co prawda kręcic się na tym nie da, ale nie o to chodzi. A czy taka MSI się nada http://sklep.komputerowy.pl/products//5177.html ? Edytowane 12 Grudnia 2006 przez rgomez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Poszukaj DFI albo Epoxa na NF3. A płyty na via-czy ja wiem :? Nie mają dobrej opinii. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « DFI będę miał na sprzedaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 U mnie w mieście ASROCK 939DUAL-SATA2 stoi za 272zł, czyli dużo taniej niż na Allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 U mnie w mieście ASROCK 939DUAL-SATA2 stoi za 272zł, czyli dużo taniej niż na Allegro ;)Nowy z gwarancją?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Tak, dla zainteresowanych link do sklepu: www.poop.pl Nie patrzcie na niektóre ceny, bo zawału dostać można :) Panom ze sklepu nie śpieszy sie z aktualizacją cennika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...