Makchiavelli Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Kto to Chav? niestety cos mi sie zdaje ze znam sporo takich polaczkow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 pytanie do osob ktore dluzej siedza juz w uk: czy zawsze na wakacje funt tak spada, akurat mam niedlugo jechac do pl na kilkanascie dni i chcialem odlozyc troche grosza na czarna godzine ale jak na zlosc spadlo juz do 4.93, a miesiac temu bylo ponad 5.2, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Jeszcze niedawno bylo 3.98. Na wakacje zawsze spada. Podobnie jak przed swietami. http://www.money.pl/pieniadze/kurs/gbp,789.html Edytowane 22 Lipca 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Ja się naszej opinii nie dziwię, co drugie słowo naszych podczas przerwy to "[ciach!]a", ""[ciach!]" i wycie i śmiech na cały głos. nie tylko polacy sie tak zachowuja, w uk na przerwie angole rowniez wyja ze smiechu i co drugie slowo to fucking, fuck off itd. albo wzajemnie sie wyzywaja od wankerow, juz tak nie przesadzajcie z tymi polakami, ludzie ktorzy sie tak zachowuja to zapewne jakis odlam patologiczny ktorzy nic soba nie reprezentuja, sugerujac sie taka holota uwazam ze wcale to nie rzutuje na opinie calej polskiej ludnosci, przeciez sa rowniez ludzie normalni djsilence, no nie cieszy mnie to, Edytowane 23 Lipca 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Znikające pieniążki nikogo nie cieszą. Niestety inaczej nie juz bedzie. UK stracilo twarz będąc pupilkiem Stanów, a i w recesji wyszły na jaw machlojki jakich dopuszcza sie Goldman Sucks i inni jemu podobni. Powodzenia zycze tym co wracaja z USA, gdzie cale miesiace pracy poszly na marne dzieki kiepskiemu kursowi. Juz przy $40k niezle sie traci, w porownaniu z 2006r. Edytowane 23 Lipca 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superUser Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Jesli planujesz wyjazd do UK/Londynu, a masz jakies pytania lub obawy, pytaj dowoli. Chetnie odpowiem. Jak wygląda szukanie pracy w obecnych warunkach, czyli roku 2009 i kryzysu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Szukanie wygląda tak samo. Efekty są inne. Agencje, znajomości, Gumtree, targi pracy, jobcentre Edytowane 23 Lipca 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Trochę z innej beczki jeśli pozwolicie wtrącić. Czy ktoś z Londynu, nie ma na sprzedaż jakiegoś kompa stacjonarnego? Mój brat tam siedzi i wreszcie się czegoś dorobił, czas żeby się do netu podłączył na stałe :) Może ktoś byłby chętny pomóc? Problem jest taki że on sam raczej tego nie poskłada do kupy jeśli nawet kupi gdzieś graty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Mam do sprzedania DFI Lanparty S939, AMD Venice, 4x512 BH-5, Zasilacz Tagana 380W. Chętnie pomogę poskładać. Grafikę i budę nie będzie trudno znaleźć. Kwestia jedynie monitora. Grafa: jakiś palit 9600gt No chyba, ze chce strzelic jakiegos quada wypaśnego :) Też pomogę poskładać, a co! :) Edytowane 24 Lipca 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Dzięki za propo, ale zapomniałem rzucić pułapem cenowym, tak ok 200 funtów za skrzynkę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Moze ktos z kolegow wyemigrowal do Liverpoolu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 pytanko: mozna miec torbe z laptopem jako dodatkowy bagaz podreczny ? na stronie jest napisane ze nie mozna ale ludzie mowia co innego, chodzi mi o wizzair, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Też miałem ten problem, w regulaminie Centralwings było to zamotane, dzwoniłem, mówili jedno, na lotnisku drugie. Laptop w torbie to na 95% Twój bagaż podręczny. Myślałem, że mogę mieć bagaż podręczny + torbę, ale nie. Po krótkiej rozmowie pozwolili mi dołożyć bagaż podręczny do zwykłego bagażu bez dopłaty. Laptopa wziąłem na pokład. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 No tak. Kiedy ja podróżowałem to za każdym razem nie mogłem nie zauważyć WYRAŹNYCH adnotacji TYLKO JEDNA SZTUKA BAGAŻU. Sztuka jest sztuka ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Chce wysłać mamuśkę i może i siebie do brata na kilka dni. Gdzie i jak kupić bilet lotniczy? Jakie linie najtańsze? Brat mówi że poda swój numer karty i można będzie tak zapłacić, tj. ja tu u siebie wszystko załatwiam z jego nr karty. Prawda to? (on zawsze miał troszkę inne spojrzenie na świat i bywa że myli się w takich sprawach ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Pozwolę sobie zabrać głos - wolałbym być nieszanowany jako polak niż szanowany jako jakaś inna narodowość. Rozumiem, że kolega, który legitymuje się różnymi paszportami w zależności od sytuacji i tego, kiedy "wygodniej" to w razie wojny polska-niemcy będzie udawał niemca, bo łatwiej i większe szanse?+1 A jak juz ktos tak bardzo sie wstydzi bycia Polakiem, niech się zrzecze obywatelstwa i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 www.skyscanner.com pomoze Ci znalezc bilet. Pamietaj jednak, ze Ryanair doklada przynajmniej 20 funtow do transakcji, bo trzeba zaplacic za to ze placisz. Ot, takie w zywe oczy (pier&^%&^e) zdzierstwo. Enjoy the flight :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Chce wysłać mamuśkę i może i siebie do brata na kilka dni. Gdzie i jak kupić bilet lotniczy? Jakie linie najtańsze? Brat mówi że poda swój numer karty i można będzie tak zapłacić, tj. ja tu u siebie wszystko załatwiam z jego nr karty. Prawda to? (on zawsze miał troszkę inne spojrzenie na świat i bywa że myli się w takich sprawach ;) )Wszystko da radę, bo niby kto będzie sprawdzał, że bilet kupiony z polskiego IP :D Pamiętaj, że numer karty nie wystarczy, ale już brat powinien podać co trzeba do sfinalizowania transakcji :) Maryair nie dokłada 2 dych tylko 5 funtów na łeb w jedną stronę (wychodzi 2 dychy jak lecisz z drugą połową i zamierzasz wracać), a jak płacisz Visa Electron to nic nie zdziera :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 a kto teraz (po latach w UK) ma electrona ? Kolega wyzej leci z mamá wiec 2x return = 4 loty = £20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Mama poleci sama. Ja raczej zostaje karmić kota i pracować ;) Brat siedzi tam rok, a konto w banku ma może od 2m-cy. Więc nie wiem dokładnie jak to z tymi kartami ale zapytam co ma. I jeżeli sam numer nie wystarczy to co jeszcze, bo tak jak mówiłem wątpię żeby sam wiedział co potrzebne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 a kto teraz (po latach w UK) ma electrona ? (...) Never known :wink: Może znajdzie się ktoś kto jeszcze posiada coś takiego, osobiście nie mam (w sumie mam w polskim banku :D ) , ale jak już napisałem nie można być pewnym. Ogólnie co potrzeba, to numer karty, start/expiry dates, pełne imię nadrukowane na karcie, issue number (niektóre Maestro to mają), security code (trzy ostatnie cyferki z paska na odwrocie), zależy od konta, ale u siebie muszę wpisać hasło, bo każda (prawie) transakcja idzie przez stronę rbs. Na koniec musisz znać dokładny adres brata, a przynajmniej ten który podał w banku :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommoOhio Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Czym najtaniej wyslac laptopa z UK do PL i jaki bedzie tego orientacyjny koszt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Zależy od wagi i wielkości pudła. Masz do wyboru UPS, Citylink, TNT, DPD i prywatnych przewoźników z Londynek.net Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 mam takie male szybkie pytanie, czy nie bedzie problemu z przewiezieniem xboxa w bagazu podrecznym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Jeśli się zmieści do podręcznego, nie powinno. Choć widziałem jak pewna panna bude kompa wiozła z mobo i duperelami w środku. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dzieki, na szczescie ze zmieszczeniem nie bedzie problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 tez macie dola po powrocie z wakacji z Pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Doła to ja mam jak się nasłucham jakie prawa ma pracownik w Polsce :sad: I jak podle traktuję się ludzi, a raczej jak nisko niektórzy mogą upaść, aby tylko zostać na stanowisku :blink: W szczególności w okresie "kryzysu" :angry: A tak btw. nie róbmy tutaj czata w stylu onetu :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...