slasher Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, Własnie przeglądałem allegro z ojcem i spodobał nam sie IBM r40(inne ibm też są fajne, ale jestem przyzwyczajony do touchpada), jednak pojawił sie jeden problem - Laptop ten nie posiada portu com, który jest w tym przypadku wymagany. Znalazłem dwa wyjścia z sytuacji: Adapetr usb -> rs232 (choć podobno nie oferuje 100% emulacji tego portu) Karta pcmcia z rs232 i mam pytanie czy to rozwiązanie zachowuje sie w 100% jak port com? Edit: Zadałem inaczej zapytanie w wyszukiwarce i znalazłem odpowiedź, prosze o skaswanie tematu Edytowane 11 Grudnia 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Wydaje mi sie ze lepszym wyjsciem bedzie karta pcmcia. Z doswiadczenia wiem ze niektore przejsciowki na usb nie spelniaja do konca swojego zadania. Ale z przejsciowka usb > rs232 nie mialem jeszcze do czynienia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jesli to ma sluzyc do programowania czy wspolpracy z podobnymi urzadzeniami to jak najbardziej na pcmcia. Ma wbudowany wlasny kontroler wiec nie emuluje niczego a chodzi jak rasowy porcik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 USB->RS232 - zawodny. często szczególnie pod programami dosowskimi niewidoczny (rzekłbym zawsze, ale spotkałem się z przypadkami że działał) USB->PCMCIA - jedyne sensowne rozwiązanie. sprzętowa emulacja RS232 sprawdza sie rewelacyjnie dziwła we wszystkim pod windą i prawie wszystkim pod dosem (czasami w progsach dosowych trzeba wpisać inny numer COMu niż ten widoczny w windzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...