Misyo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Siemka Myślałem ze bedzie takich opisów tona.. i oczywiście jest ale pod linuxa i PDA. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnij jak ustawić laptopa bym mógł łączyć sie z internetem poprzez telefon? Dokładnie nokia6230i. Mam dołączanego bluetootha. Zainstalowałem do niego soft. Widzi on telefon. Ale co dalej? Pani w BOKu powiedziała mi... ze dział transmisji pracuje do 18... i ze dzisiaj nic nie zdziałam. A za chwile wyjeżdzam i musze to zrobić. Sieć plusgsm. Pozdrawiam EDIT: No niby wszystko powinno być ok. Połączenie dial up skonfigurowane. Łączy sie z telefonem, podaje kody, i od razu sie rozłącza... pisze ze RAS failed... o co chodzi? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ostatnio też to przechodziłem. Sporo pomogły same stery do BT, a konkretnie panel sterujący który po wykryciu telefonu pozwalał załączyć połączenie DIAL-UP. U mnie to wyglądało tak, że po utworzeniu połaczenia Dial-up (normalnie przez kreator połączeń w XP) i wybraniu połączenia Dial-up w panelu BT to otwierało się połaczenie i wystarczyło kliknąć Połącz (chyba że dasz opcje w kreatorze połącz automatycznie). Telefon otwierał sesje GPRS i i net zaczął działać. Jedyne co musiałem poszukać to numer z którym się ma łaczyć fon, nazwa i hasło (to zależy od operatora oczywiście). Mam nadzieję że choć trochę pomogłem. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 numer telefonu to "*99***1#" User/pass to "ppp" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...