humax5400 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A więc. Mam Router Planet 4000A oraz podpięte do niego dwa komputery. I dzisiaj zdarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja a mianowicie, na obu komputerach nie było internetu. Z tego co się orientuję wnioskując z błędu na pasku zadań to obu komputerom zostało przydzielone takie same IP ! Mam kartę sieciową skonfigurowaną w ten sposób aby uzyskiwał IP , DNS itp. automatycznie. Jak można skonfigurować połączenie na obu komputerach aby ten błąd nie pojawiał się już wcale ? Posiadam Neostrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 witam wylaczyc DHCP i reczna maskarada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Dziwne. Sprawny router nie powinien czegoś takiego robić. avecezary słusznie pisze, ręcznie zapodać IP to jest skuteczne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...