ajgon Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Od jakiegos czasu, szukam jakiegos fajnego programu do katalogowania zdjec pod linuxa. Niestety malo ktory polezal na dysku dluzej niz 5 minut. Chwile dluzej lezala ta cala googlowa picasa, ale tez nie potrafila tego co oczekiwalem, no i byla emulowana przez wine :mur: Chodzi mi o program, ktory pokataloguje mi wszystkie zdjecia wg. daty/miejsca etc. i ktory umozliwia dodanie opisu do kazdego zdjecia (dluzszego niz linijka). Chcialbym tez, zeby to byla aplikacja, a nie jakas pseudo-htmlowo-phpowa-cholerawiejaka galeria. I jeszcze zalezaloby mi zeby byl w gtk (od biedy moze byc qt, ale kdelibs juz chcialbym uniknac). Zna ktos cos takiego ? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Od jakiegos czasu, szukam jakiegos fajnego programu do katalogowania zdjec pod linuxa. Niestety malo ktory polezal na dysku dluzej niz 5 minut. Chwile dluzej lezala ta cala googlowa picasa, ale tez nie potrafila tego co oczekiwalem, no i byla emulowana przez wine :mur: Chodzi mi o program, ktory pokataloguje mi wszystkie zdjecia wg. daty/miejsca etc. i ktory umozliwia dodanie opisu do kazdego zdjecia (dluzszego niz linijka). Chcialbym tez, zeby to byla aplikacja, a nie jakas pseudo-htmlowo-phpowa-cholerawiejaka galeria. I jeszcze zalezaloby mi zeby byl w gtk (od biedy moze byc qt, ale kdelibs juz chcialbym uniknac). Zna ktos cos takiego ? Zerknij tu: KAlbum kphotoalbum Niestety nie w gtk, tylko pod kde, więc powinieneś mieć zainstalowane przynajmniej qt i kdelibs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...