Linka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) No właśnie, było i nie ma. Dokładnie chodzi o możliwość wejścia z innego komputera w sieci (w tej samej grupie roboczej) do zasobów dyskowych (Pasek Start, Uruchom... //nazwa komputera/c$) Normalnie do niedawna pojawiało się okno logowania z możliwością wpisania nazwy użytkownika. Po wpisaniu administrator@"hasło przy instalacji windowsa" bez problemu dostawałem się do zasobów danego dysku z uprawnieniami administratora. Kilka dni temu zrobiłem reinsstalkę systemu i okazało się, że przy próbie logowania w oknie dialogowym pole "nazwa użytkownika" jest zablokowana do edycji z przyciemnionym loginem "komputer/gość". Wpisanie hasła administratora niestety już nie pomaga. Czy ktoś z Was ma pomysł jak odblokować pole nazwy użytkownika w oknie dialogowym podczas logowania z sieci ? Dodam tylko, że na laptopie zainstalowany jest XP HE a na stacjonarnym XP Pro, nie posaiadam żadnych firewalli poza nortonem antivirusem. Udostępnienie połączenia internetowego oraz możliwość udostęponiania folderów w obie strony działa bez zarzutu, kompytery są widoczne w "sieci" Z góry dzięki za wszystkie rady. Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Wyłącz konto Gosc na komputerze na ktory chcesz sie zalogowac. Narzedzia administracyjne -> Ustawienia zabezpieczeń lokalnych -> Zasady Lokalne -> Opcje Zabezpieczen -> Konta: Stan Konta Gośc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Wyłącz konto Gosc na komputerze na ktory chcesz sie zalogowac. Narzedzia administracyjne -> Ustawienia zabezpieczeń lokalnych -> Zasady Lokalne -> Opcje Zabezpieczen -> Konta: Stan Konta Gośc zmieniłem według Twojej instrukcji i niestety bez zmian :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...