Skocz do zawartości
Linka

Zdalna Sesja Administratora

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, było i nie ma. Dokładnie chodzi o możliwość wejścia z innego komputera w sieci (w tej samej grupie roboczej) do zasobów dyskowych (Pasek Start, Uruchom... //nazwa komputera/c$) Normalnie do niedawna pojawiało się okno logowania z możliwością wpisania nazwy użytkownika. Po wpisaniu administrator@"hasło przy instalacji windowsa" bez problemu dostawałem się do zasobów danego dysku z uprawnieniami administratora.

Kilka dni temu zrobiłem reinsstalkę systemu i okazało się, że przy próbie logowania w oknie dialogowym pole "nazwa użytkownika" jest zablokowana do edycji z przyciemnionym loginem "komputer/gość". Wpisanie hasła administratora niestety już nie pomaga.

Czy ktoś z Was ma pomysł jak odblokować pole nazwy użytkownika w oknie dialogowym podczas logowania z sieci ? Dodam tylko, że na laptopie zainstalowany jest XP HE a na stacjonarnym XP Pro, nie posaiadam żadnych firewalli poza nortonem antivirusem. Udostępnienie połączenia internetowego oraz możliwość udostęponiania folderów w obie strony działa bez zarzutu, kompytery są widoczne w "sieci"

Z góry dzięki za wszystkie rady.

Edytowane przez Linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz konto Gosc na komputerze na ktory chcesz sie zalogowac. Narzedzia administracyjne -> Ustawienia zabezpieczeń lokalnych -> Zasady Lokalne -> Opcje Zabezpieczen -> Konta: Stan Konta Gośc

zmieniłem według Twojej instrukcji i niestety bez zmian :cry:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi