kain Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam lapka jak w sygnaturze. 18 grudnia konczy mu sie gwarancja. Stwierdzilem, ze warto jednak zainwestowac w jej przedluzenie, zwlaszcza ze komp juz dwa razy byl w serwisie. Problem w tym, ze na polskiej stronie toshiby jest informacja, ze przedluzenie gwarancji mozliwe jest w ciagu 30 dni od zakupu laptopa. Serwis na Przasnyskiej twierdzi, ze mozliwa jest w dowolnej chwili dopoki trwa dotychczasowa, ale mam im przywiezc kompa. Natomiast Karen Notebook gdzie go kupilem poinformowal mnie, ze wystarczy wykupic u nich przedluzenie bez przywozenia laptopa i bedzie ok. Komu mam wierzyc?! Zamowilem przedluzenie w Karen, mam je odebrac za dwa dni. Obawiam sie tylko czy strona rejestracyjna toshiby je lyknie? Szkoda by mi bylo ponad 300 zl wywalic w bloto :/ Ktos wie z czym to sie je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Łyknie, łyknie. :) Ja przedłużałem gware dopiero po kilku miesiącach. Karen ma racje, wystarczy kupić przedłużenie, samemu je zarejestrować na stronce Toshiby. Potem dla sprawdzenia zapraszam na tą stronke --> http://aps.toshiba-tro.de/unit-details-php...s_interface.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Dzieki :) Mam nadzieje, ze sie wyrobia z zamowieniem w tym tygodniu bo gwarancja mi sie konczy w poniedzialek. BTW gdzie sie rejestruje to przedluzenie? Bedzie mam nadzieje adres w tym pakiecie gwarancyjnym? (cokolwiek to jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 BTW gdzie sie rejestruje to przedluzenie? Bedzie mam nadzieje adres w tym pakiecie gwarancyjnym? (cokolwiek to jest) Rejestracja/przedłużenie gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Wlasnie rejestruje notka szefa (Tecra A8) z dodatkowa gwarancja naprawy u klienta przez 3 lata next businness day. Jak byk w ksiazeczce napisane max 30 dni od kupienia notka i max 30 dni na rejestracje upliftu. Jednak moze nie patrza na to tak restrykcyjnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Ot cholera wlasnie to mnie martwi. Ale w Karen powiedzieli, ze z roznymi modelami jest roznie, a tak w ogole tym co Toshiba ma na stronach mam sie nie przejmowac bo tam bzdury sa :| Ok, wykupilem. Zarejestrowalem na stonie. Niby wsio poszlo jak nalezy. Rzecz w tym, ze unit details wciaz mam gwarancje ktora sie juz skonczyla :/ WTF?? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Hmm, u mnie tez 760 dni pozostalo, a powinna byc 3 lata on-site. Dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Hmmm so what now? W serwisie mi powiedzieli ze jedyne co ich obchodzi przy przyjmowaniu lapka do naprawy to wlasnie info z unit details :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jutro dryndne do Toshiba Deutshland i sie popytam. Niepodoba mi sie to, ale czarno na bialym mam na wydruku u siebie z rejestracji 3 lata onsite (do 12.12.2009) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja gdy wykupiłem gwarancję to musiałem czekać aż 10 dni nim wskoczyło przedłużenie na stronce, więc może jeszcze trochę poczekajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A co jeśli kupie laptopa w sklepie gdzie dostanę 1 rok gwary a później będę chciał przedłużyć w innym? Mogę ją przedłużyć np. w Karen czy muszę w tym sklepie gdzie kupiłem, albo gdzieś indziej u Toshiby na stronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A po co przedłużać w sklepie? Najlepiej bezpośrednio u Toshiby i naprawdy gwarancyjne również tak bezpośrednio załatwiać, bo to zawsze jakoś troszkę skróci ewentualny czas naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 LCC > przedluzenie gwary jest niezalezne od zakupu laptopa, wiec kupuj tam gdzie najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Rejestrowałem gwarancję siostry laptopa 2 miesiące po zakupie. Tą standardową + od razu rozszerzenie na drugi rok. Po 10 dniach nadal na stronce widniała gwarancja 1 roczna :/ Po dwóch tygodniach to samo. Potem zapomniałem sprawdzić, aż do dzisiaj. Ku mojej uldze udało się, gwarancja na 2 lata zarejestrowana! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie juz na szczescie tez jak nalezy chociaz trwalo to dlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfman1 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Mam pytanie odnośnie darmowego przedłużenia gwarancji z 12 na 24 miesiące. Kupiłem Toshibe Sat A100-036, zarejestrowałem się na www podając numer seryjny kompa i model. Wchodzę na http://aps.toshiba-tro.de/unit-details-php...s_interface.php i pisze mi "warranty labor 730 days, expiration 2009-02-22". Mam rozumieć, że posiadam gwarancję na 2 lata ? :rolleyes: Edytowane 17 Marca 2007 przez asdfman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 No ewidentnie tak wynika z tego zapisu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Jak się nie mylę, to Toshiba wprowadziła co najmniej 2 letnią gwarancję na wszystkie modele laptopów z 2007 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertuw Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 a jak to jest z laptopem toshiby kupionym w USA w zeszlym roku? czy moge przedluzenie gwarancji wykupic tu w Polsce? jak nie, to gdzie moge to zrobic? dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 W sumie i ja podłącze się pod temat. Moje pytanie odnosi się do lapka kupionego w UK. Czy mogę przedłużyć gwarancję będąc już w PL? Gwarancja kończy mi się w październiku więc wypada przedłużyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...