bodziu8 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Noszę się z zamiarem TANIEJ modernizacji mojego komputera, znalazłem cosik takiego: Płyta Asrock+VGA 6100 i złącze PCI( Płyta główna Socket 754 ASRock K8NF6G-VSTA_) - 185 zł http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=33258 i procesor sempron 2800+ box - 142 zł Reszta bez zmian stara grafika, procek i płyta idzie na licytację, czy warto, cy może do istniejącego sprzętu dokupić grafikę typu 7600GS :unsure: P.S. Oczywiście sprzęt jak w podpisie Edytowane 12 Grudnia 2006 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Warto; po o/c 754 jest sporo szybsze od socket A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Nie ma się nad czym zastanawiać . Przeczytaj temat o tej płycie . Satysfakcja gwarantowana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Nie ma się nad czym zastanawiać . Przeczytaj temat o tej płycie . Satysfakcja gwarantowana... Na forum jest opisana troszkę inna płytka asrocka K8NF4G-VSTA_ a ja pisałem o F6,(ale to chyba to samo) a czy może lepiej kupić jakiegoś gigabyte, czy asusa? np: Płyta główna Socket 754 Asus K8N-VM (GeForce6100 VGA PCI-E SATA2) - 199zł lub Płyta główna Socket 754 Gigabyte GA-K8N51GMF-RH (GeForce6100 VGA PCI-E SATA2)-239zł A co do semprona to starczy 2800+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Co do procka, to brał bym jakiegoś Semprona 3000+ - ma już obsługę CnQ, więc można zmieniać napięcia na każdej płycie pod s754. Co do płyty, to ten ASRock już jest sprawdzony. Asus może być niezły, ale tego Gigabyte nawet bym nie tknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Ten ASUS ma jeszcze biedniejszy BIOS od ASRocka... A do Gigabyte'a szkoda dokładać. Jak chcesz coś droższego do oc to tylko Biostar TForce 6100 s754 albo Jetway 754GT3-P. Ale to już droższe zabawki i w danej chwili słabo dostępne. I ceny na dzień dzisiejszy nie zachęcają. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 "Na forum jest opisana troszkę inna płytka asrocka K8NF4G-VSTA_ a ja pisałem o F6" K8NF6G-VSTA_ ponoć jeszcze lepiej się kręci. Co do proca - ja kupiłem 2500+ i do dziś żałuję... Moim zdaniem przy obecnych cenach minimum to Semp 3000+ (możliwość reg. napiecia) Gigabyte'a omijaj z daleka - wyrób płytopodobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A ja się wypowiem nt. płyty. Nie jest to zły zakup. Za taką cenę nie znajdziesz niczego lepszego. Musisz jednak byc świadomy jej minusów. Te które mi doskwierają to: - okrojona możliwość zmiany napięć rdzenia (max 1,55V). Przy moim procku pracującym def. na 1,5V nie daje to zbyt wielkiego pola do popisu, - Tylko dwa gniazda pamięci, - po włożeniu np. 7600GS z Zalmanem zostaje do dyspozycji jedynie jeden slot PCI (w którym mam karte telewizyjną, co wiaze się z podwyższoną temp. karty graficznej o ok. 10 st.) Płyta dla mnie ma także plusy: - wbudowana grafika, - cena, - nie ustępuje wydajnością innym płytom. - stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Sempron 3000+ ma chyba mniejsze cache L2 zamiast 256 ma 128kb:) Czy to ma jakies znaczenie? I jak sie to tego bedzie miało moje obecne DDR kingston 333mhz, czy nie za mało zwazywszy ze grafika korzysta z ram. Dzieki wszystkim za odpowiedzi :wink: P.S. wezmę tego Asrocka raczej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Co do cache - niekoniecznie poczujesz różnicę : http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...