kicek47 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Witam .Mam pytanie odnośnie mojej nagrywarki .Wczoraj nagrywała normalnie bez problemów ,a dzisiaj przy nagrywaniu pojawia sie błąd typu:Power calibration error,niewłaściwy stan zapisu,wykonanie polecenia zakończ ścieżke jest niemożliwe te komunikaty pojawiły się przy nagrywaniu ponowiłem nagranie jeszcze raz i inne komunikaty command time out ERROR i następny błąd magistrali scsi lub ide co sie stało wie ktoś. podpiołem drugi cd rom do tej taśmy i działa normalnie mam win 98 i program do nagrywania nero, 6 miesięcy działało bardzo dobrze i tu taki numer. zapomniałem dodać że gdy włoże jakąś płytke do napędu nagraną to ją zaraz zwraca , i jeszcze niewiem czy to ma jakiś związek z nagrywarką system wykrył PCI Management Busi nimoge tego zainstalować niema sterownika gdzie mam go szukać? .Postanowiłem zamienić miejscami z CD ROMEM I NIE MOGE ODPALIĆ KOMPA pojawia się komunikat flopy not fund, cd rom not fund,scsi not fund chyba dobrze napisałem, nie zmieniałem z tyłu fiszek tych od master slawe nagrywarka była slave a cd rom był master czy przy takich ustawieniach komputer powinien się uruchomić?Dopiero po zmianie nagrywarki na master a cd rom na slawe ruszył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 -eee, a mieszales cos w biosie, moze ci sei zclearowal? :P -masz trojana>? -jak masz polaczone napedy (czy cd rom i nagrywarka s na jednejtasmie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 w biosie nic niemieszałem ustawione jest pierwszy dysk potem flopy i cd rom,niewie czy mam trojana :( orginalnie miałem cdrom i dysk na jednej taśmie a nagrywarke na 2-ej taśmie i przełożyłem te napędy i nie chciało wystartować dopiero gdy zmieniłem fiszki z tyłu a jeszcze kasowałem cdrw i nero (powiedziało :D ) że kasowanie ukończone z powodzeniem że niby skasowało sprawdziłem i wcale nie było skasowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Pytania podstawowe: Jaka płyta główna ? Czy masz RAID ? Czy napędy CD są podpięte na RAID ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 dokladnie nie napisales jakie masz mobo :? jakie napedy :? nikt tutaj nie jest wrozka :lol: i dopoki nie napiszesz tych podstawowych informacji nikt ci nie pomoze p.s. moze jakis podpisik :? :roll: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Mi kiedys moj stary Ricoh takie komunikaty dawal. Przyczyna bylo np stosowanie plyt HighSpeed, ktorych nie obslugiwal (wiec moze tez stosujesz jakies niewlasciwe plytki - za wolne lub za szybkie). Po jakims czasie sie uspokoil, ladnie pochodzil przez dwa miechy, po czym ni z tego ni z owego wyswietlil datat track error i zdechl. Wiec albo niewlasciwe plyty, albo psuje sie laser, albo brudna soczewka, albo cos nie tak z elektronika... :) Moim skromnym zdaniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Płyte mam ecs k7s5a nie posiada raid mam dvd toshiba i nagrywarke sony model CRX175A1 24x10x40 jeszcze sprawdzałem czy kasuje cdrw pod nero wszystko przechodzi pomyślnie - kasowanie zakończyło się pomyślnie, ale płytka nie jest wcale skasowana dane jak były tak dalej są. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 sprubuj nagrac jakas cd innym programem niz nero.... www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 dzięki za pomoc, ale nagrywarka była zepsuta coś z elektroniką i jest w serwisie(na gwarancji) mają ją wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 :D Witam :D Odebrałem paczke z nagrywaką po wymianie z serwisu i jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałem fakture - wymiana modelu Sony CRX175A1 [24/10/48] na nową model CRX210E1 [48/12/48] :D Właśnie zamontowałem nagrywarke , DZIAŁA EXTRA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 no to szczesciarz jestes! upieklo Ci sie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 no,jestem zadowolony i następny rok gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 szczesciaz :D ja tez tak chce ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek47 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 To pewnie, dlatego że sklep, w którym kupiłem nagrywarke padł i musiałem sam załatwiać sprawę gwarancji i nie mieli mojego modelu,a powiedzieli, że nie naprawiają tylko wymieniają na nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 taki to ma dobrze nowa nagrywara +rok gwarancji tez tak chce tez ialem przygode z nagrywarka podczas nagrywania komp mi sie restartowal testowalem nagrywarke u kolegow i dzialala co sie okazalo ze ecs k7vza sie skopala wyslalem ja i przyslali mi nowiuska k7s5a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 taki to ma dobrze nowa nagrywara +rok gwarancji tez tak chce tez ialem przygode z nagrywarka podczas nagrywania komp mi sie restartowal testowalem nagrywarke u kolegow i dzialala co sie okazalo ze ecs k7vza sie skopala wyslalem ja i przyslali mi nowiuska k7s5a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...