Skocz do zawartości
Rydes =)

Porcek Na Socket A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zmienić swojego Athlona 1000MhZ coś lepszego. Zastanawiałem się nad używanymi bartkami 2.6 które chodzą na allegro właśnie za około 200zł. Co mogli byście mi polecić ? Reszta mojego kompa to: GF Ti 4200, Epox 8k9A7I, 756 ddr 400 Elixir. Po Bożym narodzeniu chciałbym sobie kupic grafe za jakies 3-4 stówki.

Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pokusisz się o Bartona 2400+ Mobile 1,35 V za 259 zł

http://allegro.pl/item149979349_okazja_now...400_1_35v_.html

albo 2500+ z odblokowanym mnożnikiem za 200 zł :

http://allegro.pl/item148248303_athlon_250...tis_warto_.html

BaRTON 2500+ Mobile 1,65 V za 152,50 zł

http://allegro.pl/item148593273_barton_250...le_okazja_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie ma zadnego sensu pakowac tyle kasy w sA jakbys mial zmienic tylko proca to moze, ale skoro masz zamiar wydac kase na grafe to juz lepiej zostaw, masz 6 baniek + kase za starego procka i plyte, wiec tak kupujesz grafe 7300gt okolo 300zl, procka Venice 3000+ okolo 250zł i np plyte gigabyte'a jakiegos k8n za okolo 250zl, mozesz w sumie sprzedac jeszcze ram, zakupic jakis nieco lepszy 512Mb i za jakis czas, gdy bedziesz mial nieco kasy kupic drugie 512, w ten sposob jesli dobrze pokombinujesz zmiescisz sie w limicie, a jesli nawet nie to nieznacznie go przekraczajac bedziesz mial znacznie szybsza maszyne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pakuj sie w drogie procesory na A! Zdecydownie za drogie w stosunku do mozliowsci. Jesli chcesz tanio ulepszych komputer kup Semprona 2800+ za okolo 150zl, do tego jakas tania plytai za 300zl masz zupelnie inny sprzet. A najlepiej przeczekaj swieta, dozbieraj kasy i wymien plyte+procesor+grafike+ pewnie nowy zasilacz bez ktorego sie nie obejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie rację chyba po świętach sprzedam stara grafe, procek, płyte główną i zainwestuje w nową platforme.

Tylko co wybrać AM2 czy S939 ? A płyta główna to już raczej z PCI-Express :] Btw. jak myślicie ile bym dostał za Epoxa 8K9A7I, GF Ti4200 128mb I Athlona 1000mhz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze nie ma roznicy za bardzo czy am2 czy s939, wydajnosc ta sama, o przyszlosciowosci platform to ani lepiej nie dyskutowac :) natomiast jesli chcesz sprzedac swoj ram i kupic nowy (lepszy) to mysle, ze w sumie lepsze by bylo am2 z uwagi ze biorac pamieci ddr2 mozna by sie kiedys przesiasc na c2d bez zmiany ramów, ale jak tam wolisz

PS 'dywan" walnol texta o koniecznosci zmiany zasilacza, czy ja wiem posiadam szefa 350W od 2 czy 3 lat i spokojnie daje rade z moim sprzetem (wiem wypas to to nie jest :) ) ale kolega bedzie chyba celowal w podobny sprzet do mojego

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzac na sprzet jaki posiada smiem watpic ze ma w srodku jakis "markowy", albo przynajmniej dobry zasilacz. Kiedys zupelnie nie swiadomy wyminilem w moim starym Athlonie 1700+ na MSI grafike z Tit200 na GF6600 i szybko poczulem iemily zapach wydobywajacy sie z zasilacza - cale szczescie nic procz nieszczesnika nie poszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zasilacz który kupiłem razem z obudową jakiś FEEL 300W za 200zł :D

No to panie zasilacz do wymiany :| Szukaj jakiejś Delty 350 W na Allegro. Popieram pomysł ze zmianą Scoketa na 939. Czy aby AM2 taki przyszłościowy był ? Nie wydaje mi się :) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi