Skocz do zawartości
tomboy

Modernizacja Komputera Na Gwiazdkę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję wymyslec jakies rozwiązanie do 900 zl problemu ktory sie nazywa: "Mamo!, Gothic 3 mi sie przycina!" ;)

Otóż mam zakupić części do komputera dosc leciwego dla brata ciotecznego. Ma on w tej chwili jakiegos Durona 1GHz, 386MB RAM DIMM, Shuttle AK11 i Radeon 9600Pro 256MB RAM na AGP. No i trzeba będzie zmienić procka, pamięć, mobo i zasilke. Grafikę najlepiej by zostawić, ale wiem ze teraz pchanie się z mobo na agp nie na czasie. No ale na pci-e nie starczy, a zintegrowana grafika albo jakas slabsza nie wchodzi w rachube. Bo dzieciak tylko do gier komputera uzywa praktycznie.

Pakować sie w jakies s.939 czy cos sie znajdzie na am2? Zero oc, w miare stabilne i zeby przez najblizszy rok dalo sie grac w gry, moze byc nawet na najnizszych detalach ;)

Moze wy cos mi poradzicie, bo mi to ni jak nie wychodzi ze za taka kase cos rozsadnego kupic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graty kuzyna sprzedajesz za jakieś 250 zeta

masz ok 1150zł

venice 3000+ box - 260zł

mobo - skoro "0" OC to coś podstawowego za 150-200zł

pamięć - 2x512 albo 1x1024 za 320zł

grafa - gf7300gt pci-e 310zł

fortron 350W - 60zł

~1150zł (ceny orientacyjne, część z przesyłką)

analogiczny zestaw na am2 wyjdzie w podobnej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten 7300GT nie bedzie wolniejszy od radka 9600pro?

I wolałbym jednak wszystko kupic w jednym sklepie, a raczej w sklepach o fortrony ciezko :(

mówiąc krótko - 73gt go masakruje

http://www.gph.benchmark.pl/ tutaj możesz sobie porównać wydajność na sucho ;)

http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien..._empiryczne.htm

7300gt jest tam gdzieś w okolicach x800gto (żeby mnie tu zaraz ktoś nie najechał że wyżej czy niżej ;) )

a co do gier, to testów 73gt jest od groma i najczęściej nie jest ona nawet porównywana z 9600pro ;)

zamiast fortrona możesz kupić modecoma mc-350 (ok 100zł)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi